Annons

Hyr en hoppborg till barnkalaset!

Har du gott om plats i trädgården och kalasbarnet fyller år under sommarhalvåret? Hyr en hoppborg! Hoppborgskalas är hur kul som helst och behöver inte kosta skjortan.

Vi har testat I'm Event som hyr ut hoppborgar till både företag och privatpersoner och här är deras bästa tips!

Hoppborgskalas med im event Yes - hoppborgen är nästan lika hög som huset. Men det tog ändå bara ett par minuter att blåsa upp den!

När Felix fyllde 8 år hade han hjärtat instället på ett riktigt tivolikalas med hoppborg och vi lyxade till det lite extra med både sockervadd, popcorn och slush ice. Gott och uppskattat av alla kalasdeltagarna!

Sluch iceSpännande att ta slush ice själv!

Im event
De fina fribiljetterna för slush, sockervadd och popcorn skrev vi ut själva från Printables.se

Vi hade 14 barn på kalaset, och för att undvika att alla skulle hoppa samtidigt delade vi upp dom i två lag. Ett lag hoppade hoppborg medans de andra utförde uppdrag och tävlingar för att samla ihop fribiljetter till vår egengjorda kiosk.

Ett par färdiga regler finns för hoppborgen: Ingen mat och dricka och inga skor. Vi la till en egen regel: Inte leka tagen inne i hoppborgen. Den reglen lugnade ner leken lite och vi klarade oss helt utan hopp-olyckor.

Slush ice blandar man till precis som vanlig saft och häller i maskinen. Den behöver stå igång lite drygt en timme innan slushen är klar, och sedan kan barnen ta slush själva om de vill. Vi valde dock att låta storebror (10 år) att sköta maskinen för att minimera kladd.

Popcornen bör poppas av en vuxen då grytan i maskinen blir varm. Det var dock inga klurigheter heller och även här fick storebror hjälpa till att hälla upp popcornen i strutarna i kiosken. Popcorn, smak och kokosfett kommer i enkla "postionsförpackningar" så det går inte att feldosera.

Sockervadden var det klurigaste att få till rätt men också det som var mest populärt bland barnen. Vi fick tydliga instruktioner på hur man gjorde och testkörde ett par gånger kvällen innan kalaset. Stutarna kanske inte blev lika snygga som på tivoli och sockervadden trillade ibland av struten, men gott var det och det blev MÅNGA sockervaddstrutar gjorda.

Eftersom vi hade hoppborgen hela dagen valde vi att maximera nyttjandet av den och hade barnets släktkalas med alla kusiner ett par timmar senare. Det hoppades alltså från tidig morgon till sen kväll hemma hos oss denna dagen och många barn (och vuxna) hade roligt i den!


Vad krävs för att ha ett kalas med hoppborg?

Ni behöver ha någon stans att ha hoppborgen. Exempelvis er trädgård. Hoppborgarna finns i olika storlekar, allt från 3 x 4 till 8 x 9 meter. De vanligaste storlekarna på barnkalas är den lilla hoppborgen på ca 4 x 5 meter och den stora på 7 x 8 meter. Ni behöver alltså ha minst den ytan med plan mark i trädgården samt lite plats runt hoppborgen. Den bör inte stå i direkt anslutning en vägg, och det är bra med fri yta framför så att barnen kan springa ut och in enkelt.

Ni behöver också ha ett eluttag. Det fungerar bra att dra en lång förlängningssladd inomhus om ni inte har eluttag utomhus. Vissa av de stora hoppborgarna kräver mer än en uppblåsarmaskin och då behöver dessa vara kopplade till vars ett uttag med olika säkring på så att ni inte överbelastar uttagen. Vi löste enkelt detta med flera förlängningssladar som kopplades till uttag i olika rum i huset.

Ska ni hämta hoppborgen själva behöver ni dessutom bil med dragkrok och släp alt en liten skåpbil. Nu valde vi en ganska stor hoppborg på ca 8x8 meter med en vikt på 400 kg och den går inte in bagageluckan på en vanlig bil. Det behövdes också två hyfsat starka personer att dra av den från släpet och att putta den med öppningen åt rätt håll. Att veckla upp och sedan blåsa upp den var dock inga problem.

När vi skulle få upp den på släpet igen hade vi bett ett par av papporna från barnkalaset att komma och hjälpa till, och det gick också bra. Mindre borgar är såklart enklare att hantera än den stora vi valde.

Att tänka på

De vanligaste frågorna I'm Event får förrutom storlek på hoppborg och vad som krävs för att dra igång den är om vuxna kan hoppa i hoppborgen, och vad som händer om det börjar regna.

Svaret på den första frågan är att yes, i de stora hoppborgarna får vuxna gärna hoppa. De minsta hoppborgarna är endast till för barn.

Om det börjar regna får man pausa hoppandet då det blir ruskigt halt. När det slutar regna torkar ni enkelt av hoppborgen med en handduk och kan börja hoppa igen.

Vissa av hoppborgarna har "tak" som skyddar både mot sol och delvis mot regn.

Vad kostar det?

Hyra av en hoppborg från I'm Event kostar 790 - 990 kr/dygn. Det finns även möjlighet att hyra en popcornmaskin, sockervaddmaskin eller slushmaskin för 600 kr/dygn. Kombinerar ni hoppborg med någon av godismaskinerna finns det färdiga paket för det också.

Lilla paketet (en hoppborg + en godismaskin): 1190 kr/dygn
Stora paketet (två hoppborgar + två godismaskiner): 2490 kr/dygn.

Hoppborg och tillbehör hämtar ni enkelt själv i Åstorp. Vill ni att I'm Event ska köra ut hoppborgen till er finns även den möjligheten(20 kr/km) och behöver ni bemanning fixar dom det också (250 kr/timme).

Samtliga priser är från 2018 och inkluderar moms samt alla tillbehör.

Jämförelse: Hyra hoppborg VS Leklandskalas

Leklandskalas
Ett leklandskalas på någon av de stora kedjorna kostar ca 150 - 200 kr per barn beroende på vad som ingår. Oftast är det en korv i bröd eller hamburgare + glass.

Fördel: Man slipper förbereda, slipper städa och att det inte är beroende av väder.

Hoppborgskalas
Lilla paketet från I'm Event med en hoppborg + slush, pocorn eller sockervadd kostar 1.190 kr. 10 barn = 120 kr/barn. 20 barn = 60 kr/barn.

Fördel: Man kan vara hur många barn som helst. Alla kan kanske inte hoppa samtidigt, men ni har ett dygn på er att nyttja hoppborgen och kan efter kalaset bjuda över vänner till eventuella syskon att hoppa.

Fördel eller nackdel: Ni fixar maten själv och väljer själva vad som ska serveras.

Om I'm Event

I'm Event arrangerar barnkalas, femkamp och trekamp. Förutom massor av olika hoppborgar har dom även olika sorters stora bollar man kan vara inne i både på land och vatten, mekaniska tjurar, sumodräkter och uthyrning av sockervadd, popcorn och slushice. Perfekt för både barn och vuxna!

I'm Event är baserade och verkar i hela Skåne men verkar i hela Sverige som exempelvis Göteborg, Stockholm, Halland och Blekinge. I'm Event »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se