Annons

Jul i New York

Här är tipsen du behöver för att fixa en julupplevelse som i filmernas jul-New York!

Julgran
Denna berömda julgran är enorm, 30 m hög! Barnen dras till den, står som förtrollade och kan inte se sig mätta på glittret. Den finns vid Rockefeller Center varje jul.

Missa inte detta:

Ni måste se den nästan 30 meter höga, 13 meter breda granen vid pampiga Art Deco-komplexet Rockefeller Center. Hela området är en folkfest!

I år är granens ca 80 000 lampor tända mellan 5.30 och 23.30 fram till 6 januari. Tiotusentals hänförda besökare samlas vid granen och den legendariska nedsänkta skridskobanan som varit kuliss i otaliga filmer (50:e gatan och 5:e avenyn).

De stora varuhusen är ren gratisunderhållning (barnen älskar det) när de så här års tävlar i att förvandla sina skyltfönster till animerade julhyllningar.

Kampen står mellan sobra, eleganta Sax 5th Avenue (5:e avenyn/49:e & 50:e gatan) och anrika Lord & Taylor (5:e avenyn/38:e & 39:e gatan) som startade julfönstertraditionen på 1870-talet. Det händer att deras skyltning orsakar trafikstockning!

Missa inte heller Macy's, världens största varuhus (34:e gatan/Herald Square) som även är berömt för "Santaland": en hel värld av rörliga leksaker där barnen givetvis kan sitta i tomtens knä (t o m 23/12).

Rykande färska rostade kastanjer från en torgvagn är en av new yorkbornas mest älskade jultraditioner! Sätt er på en bänk och titta på folk. Kastanjerna värmer era fingrar länge nog för att ni ska upptäcka vad New York ytterst handlar om: människor.

 


Wollman rink
I central Park ligger Wolman Rink. Där kan ni hyra skridskor och åka runt till amerikanska julklassiker.

Att glida runt Central Parks Wolman Rink (63:e gatan) till wienervalser och julklassiker med hela staden som kuliss är minst lika filmiskt magiskt som att göra piruetter vid Rockefeller Center. Med lite tur ligger "stadens gröna lunga" under ett täcke av skimrande nysnö.

Läs mer om New York:Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-12
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Europas bästa julmarknader
Europas bästa julmarknader
Brända mandlar, pepparkakor, glögg, julgranar och marknadsstånd fyllda av juliga fynd. Julen närmar sig och i november och december lockas miljontals besökare till alla vackra julmarknader runt om i Europa. Högmysfaktor och garanterad julstämning [...]
Julens godaste favoriter!
Julens godaste favoriter!
Här är recepten på julmat, julgodis och julbak! Senapssill » Använd denna senapslag till färdig inläggningssill eller till avrunnen kryddsill [...]
Barnlediga i New York
Barnlediga i New York
Reportrar: Anna & Camilla (medlemmar på Barnsemester.se) Efter en föräldraledighet med blöjbyten, smutstvätt och spring på BVC behövde vi en spark i ändan. Manhattan i New York är kanske inte det första semestermål man tänker sig för två [...]
Julbak
Blir det de gamla vanliga kakorna i jul, eller vågar du bjuda något nytt? Här hittar du nya roliga varianter - och vi har provbakat dem allihop. Vaniljbullarna med saffran blev Barnsemesterredaktionens favoriter. [...]
Jul i New York - Kul för barnen
New York på julen är precis som i filmerna. Som när Meryl Streep och Robert De Niro möts under julruschen i Falling in Love, som i När Harry möte Sally, Woody Allens Hannah och hennes systrar och barnsuccén [...]
God jul på olika språk
God jul på olika språk
Ska du maila till vänner eller affärsbekanta utomlands är det trevligt att kunna önska en god jul på deras eget språk. Här är listan med de flesta! Fransmännen säger Joyeux Noel . [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
Tävlingar just nu!
Vinn semester på First Camp Björkäng!

Se alla tidigare vinnare »
Populära erbjudanden
10% rabatt på hela sortimentet hos EkoLeko
20% rabatt måndag - torsdag på Prison Island Västerås
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Furuviksparken
Gästrikland
Knuthenborg Safaripark
Danmark
Säfsen
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se