Annons

Jul i New York

Här är tipsen du behöver för att fixa en julupplevelse som i filmernas jul-New York!

Julgran
Denna berömda julgran är enorm, 30 m hög! Barnen dras till den, står som förtrollade och kan inte se sig mätta på glittret. Den finns vid Rockefeller Center varje jul.

Missa inte detta:

Ni måste se den nästan 30 meter höga, 13 meter breda granen vid pampiga Art Deco-komplexet Rockefeller Center. Hela området är en folkfest!

I år är granens ca 80 000 lampor tända mellan 5.30 och 23.30 fram till 6 januari. Tiotusentals hänförda besökare samlas vid granen och den legendariska nedsänkta skridskobanan som varit kuliss i otaliga filmer (50:e gatan och 5:e avenyn).

De stora varuhusen är ren gratisunderhållning (barnen älskar det) när de så här års tävlar i att förvandla sina skyltfönster till animerade julhyllningar.

Kampen står mellan sobra, eleganta Sax 5th Avenue (5:e avenyn/49:e & 50:e gatan) och anrika Lord & Taylor (5:e avenyn/38:e & 39:e gatan) som startade julfönstertraditionen på 1870-talet. Det händer att deras skyltning orsakar trafikstockning!

Missa inte heller Macy's, världens största varuhus (34:e gatan/Herald Square) som även är berömt för "Santaland": en hel värld av rörliga leksaker där barnen givetvis kan sitta i tomtens knä (t o m 23/12).

Rykande färska rostade kastanjer från en torgvagn är en av new yorkbornas mest älskade jultraditioner! Sätt er på en bänk och titta på folk. Kastanjerna värmer era fingrar länge nog för att ni ska upptäcka vad New York ytterst handlar om: människor.

 


Wollman rink
I central Park ligger Wolman Rink. Där kan ni hyra skridskor och åka runt till amerikanska julklassiker.

Att glida runt Central Parks Wolman Rink (63:e gatan) till wienervalser och julklassiker med hela staden som kuliss är minst lika filmiskt magiskt som att göra piruetter vid Rockefeller Center. Med lite tur ligger "stadens gröna lunga" under ett täcke av skimrande nysnö.

Läs mer om New York:Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-12
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Julbak
Blir det de gamla vanliga kakorna i jul, eller vågar du bjuda något nytt? Här hittar du nya roliga varianter - och vi har provbakat dem allihop. Vaniljbullarna med saffran blev Barnsemesterredaktionens favoriter. [...]
Jul i New York - Kul för barnen
New York på julen är precis som i filmerna. Som när Meryl Streep och Robert De Niro möts under julruschen i Falling in Love, som i När Harry möte Sally, Woody Allens Hannah och hennes systrar och barnsuccén [...]
Jul i New York - Julstämning
En fantastisk sak med New York är att det alltid finns shower och konserter med stora artister, varje vecka. Surfa runt och se vad som bjuds! Vilken julshow! Den är spektakulär, och därför heter den Christmas [...]
New York - Konsertbiljetter till...
Reser du med en tonårig gitarrhjälte som lever för hårdrock, eller en spirande sångerska med drömmar om att bli sin generations Beyoncé? Perfekt, för i New York kan de se sina superstjärnor. [...]
Lovdagar i Danmark, Norge och Finland
Lovdagar i Danmark, Norge och Finland
Sommarlov, höstlov, påsklov och sportlov. Våra grannländer har lovdagar ungefär samtidigt som vi har, men det skiljer sig lite. Det norska och danska sommarlovet börjar exempelvis ett par veckor senare än [...]
Billig storstadsweekend
Billig storstadsweekend
Vardagen rullar på och det är lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader eller att bara få slippa disken eller tvätten ett litet tag. Vad passar då bättre en att boka in en härlig weekendresa? [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
Alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo
Gratis mjukglass eller Fun Slush!
Fri entré för ett barn per familj på Toy World
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Kneippbyn Resort Visby
Gotland
Blomsterparken på Jesperh...
Danmark
Lalandia Rødby
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies