Annons

Kaka på en pinne

Cake Pops, som de heter på engelska, är söta små kakor på pinnar. Trenden kommer från USA och det är lika enkelt som det är smarrigt. Perfekt för barnkalaset!

Kaka på en pinne
Barnsemester hakade på trenden och rullade bollar för glatta livet till barnens barnkalas. Leo och hans bästisar Gustav och Erik, 3 år, ger dom tummen upp!

Det är superenkelt att göra kakor på pinne, och det finns massor av olika recept.Det enklaste är helt enkelt att bara mixa valfri kaka med lite pholadelphiaost.

Kaka på en pinne
Krossa eller mosa valfri färdig kaka. Blanda med philadelphiaost.

Gör såhär:

  • Mixa valfri färdig kaka (eller kakor) i mixen eller mosa för hand. Det kan vara en mjuk kaka som sockerkaka, eller hårda kakor som tillexempel Ballerina kex.
  • Blanda med ett par matskedar philadelphiaost. Ju mer ost desto krämigare blir det.
  • Rulla små bollar och lägg i frysen.
  • Smält choklad i vattenbad. Doppa lite av en pinne i choklad och stoppa sedan i den i en kakboll. Vi använde vanliga "grillpinnar", det fungerade fint.
  • Doppa bollen på pinnen i chokladen så att det blir choklad över hela bollen.
  • Strössla eventuellt på lite smarrig strössel.
  • Häll socker i nägra dricksglas och ställ dina kakor på pinne där för att stelna.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-30
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se