Annons

Legoland och det nya Ninjago-området

Årets nyhet på Legoland Billund är en jättesatsning med Ninjatema. Och som grädde på moset inföll Star Wars helgen samtidigt som vårt besök plus att de hade premiär för en ny 4D-film med huvudrollsinnehavarna från Legofilmen The Lego Movie.

Legoland Ninjago
I Ninjago the ride skjuter man digitala eldklot på stora skärmar mot Ninjagos fiender.

Ninjago är för er som inte redan vet det Legos egna Ninjor. De är klassiska ninjor men en modern twist. Lite åt sci-fi hållet. Våra killar älskar Ninjago och har samlat på sig alla DVD-filmerna och ett par lego-byggen redan så de var väldigt taggade för denna nyhet.

Årets besök på Legoland startade med ösregn och kyla, men dag nummer två bjöd på strålande sol. Fördelen med regn-dagen var att köerna var minimala så vi kunde testa allt många gånger!

Legoland Ninjago Cole, Kai, Lloyd, Jay och Nya är huvudrollsinnehavarna i Ninjago.

Legoland Ninjago Fototillfälle med favoriterna från filmerna och Legobyggena.

NINJAGO® World

Årets nyhet på Legoland är ett 5000 kvm stort ninjaområde. Självklart finns figurerna från filmerna uppbyggda i ”verklig storlek” i Lego här tillsammans med andra lego-kreationer. Totalt gick det åt 1.5 ton lego till alla Ninjago-byggen i detta land fyllt med ninjautmaningar för hela familjen.

Förutom fototillfällen med de coola legoskapelserna finns även Cole’s 12 meter långa klättervägg, man kan snurra på Kai’ spinners, och testa snabbhet i Jay’s reaction game. Våra favoriter (och de stora attraktionerna) var dock Lloyd’s Laser Maze och NINJAGO The Ride.

Till de större attraktionerna kan det i teorin vara ganska långa köer. Vi fick gå en bra bit i kö-labyrinterna men dom var som tur är nästan helt tomma under vårt besök så det blev max 5 minuter i kö. Så ett tips är att vara i parken tidigt och gå raka vägen hit för att undvika kö. Speciellt om man vill prova mer än en gång.

Lloyds labyrint är 30 gröna laserstrålar som lyser som ett spindelnät i en svart tunnel. Man väljer mellan enkel och svår, laserstrålarna tänds och så ska man ta sig i mål på tid. Stålarna släcks om man nuddar dom och det är kul att tävla och se vem som fick bäst poäng. Banan är ganska kort men rolig.

Ninjago the ride är den mest påkostade attraktionen. Här åker man i vagnar,  i mörker. Effekterna är häftiga och det suger i magen även om man egentligen vet att vagnen sitter still. Det är alltså ingen berg-och-dalbana utan vagnen åker lugnt mellan olika stora skärmar.  En helt ny teknik gör om rörelserna till ninjakrafter och eldklot slungas på skärmarna när man kastar med händerna. Svårt at förklara men enkelt att greppa när man är på plats.

Legoland De många Legokreationerna är en härlig del av parken.

Legoland Flygplan Här finns allt från de lugna flygplanen för små barn, till nervkittlande berg-och-dalbanor!

Legoland

Har du inte varit på Legoland tidigare så är det kortfattat en temapark fylld av Legokreationer. Här finns allt från bondgård med kossor till kända byggnader, monument och vilda djur.

Och självklart så finns det karuseller och andra åkattraktioner, även dessa i lego-tema. Åk med båtarna i floden förbi kända monument, barnen kan ta en tur i safaribilarna genom lego-djungel och hela familjen kan åka berg-och-dalbanor.

De största berg-och-dalbanorna har dock längdgränser så han kan familjens minsta inte delta, det är mer för mellanstora barn, tonåringar och vuxna. Dom små kan istället roa sig på den stora Duplo-lekplatsen. Och har man riktigt små familjemedlemmar finns Libero-huset med plats för amning och blöjbyte.

Spökhuset är lagom skrämmande. Personligen brukar jag bli livrädd och är inte speciellt förtjust i spökhus men här är det lagom skrämmande. Här är alla läskiga vampyrer, spöken, moster och småkryp byggda av lego.

Legoland har massor av roliga aktiviteter att erbjuda, du hittar en sammanfattning av dom här: www.legoland.dk/sv/parken/aktiviteter/

Bilder säger mer än tusen ord och filmer om möjligt ännu mer. Kika in på Youtube för att se olika privatpersoners filmer om Legoland.

Legoland Star Wars Legoland har lego-kopior av alla de coolaste skeppen från filmerna.

Legoland Lego Friends Utklädda barn hade fri entré under Star Wars helgen.

Legoland Hotel Vaktmästaren utanför Legoland Hotel är alltid redo för ett foto.

Star Wars Weekend

De senaste åren har Legoland anordnat Star Wars Weekend i maj, och vi hoppas att dom fortsätter med detta för det är en succé i vår familj. Barnens älskar Star Wars och att få se en hel armé av riktiga Stormtroopers, och träffa alla karaktärerna från filmerna och ta kort tillsammans med dom det är en dröm. I år var även en riktig Star Wars skådespelare – Gerard Home – på plats och skrev autografer.

På plats i parken finns över 100 utklädda/uppklädda personer från både den goda och den onda sidan. Och självklart anordnas det tävlingar och roliga aktiviteter för barnen också.

Boende i närheten av Legoland

Vägg i vägg med parken ligger det fyrstjärniga Hotel LEGOLAND®. Här finns vanliga hotellrum, och supercoola temarum med både pirater, Lego Friendes, prinsessor, riddare, äventyrshjältar och nu även Ninjago.

Alldeles i närheten finns även Legoland Holiday Village – en stämningsfull semesterby med massor av uteliv och plats för lek. Här kan ni välja mellan övernattning i Wild West-stugor, rum med LEGO® pirattema, Indiantält eller camping.

Och så kan man även bo på Lalandias semesterby, även det bara ett par minuter bort.

Legoland Billund Resort

Ska ni semestra ett par dagar i Danmark och vill hitta på mer i närheten av Legoland så kika in på Legoland Billund Resort. Här kan man skaffa ett ”Be Happy Pass” och få fina rabatter och erbjudande hos Legolands samarbetspartners.

Hur långt är det till Legoland?

Ja, det beror såklart på var man bor. Vi bor i nordvästra Skåne och för oss tar det drygt 4 timmar i bil. Vi körde hemifrån redan kl 06.00, åt frukost i bilen på vägen och var framme i Billund 10.00 när parken öppnade.

Vill du kika hur långt ni (ungefär) har till Legoland kan ni göra det på Legolands sida hos oss.  Scrolla ner till rubriken ”karta”, där finns en rullist med städer. Välj stad och du får fram ungefärligt avstånd och tidsåtgång.

Och vill du veta priserna på färjor och broar till Danmark och i Danmark så har vi en snabbguide här: www.barnsemester.se/resa-till-danmark

Legoland Star Wars

Vår egen Stormtrooper och Darth Vader vinkade glatt på de lite större varianterna i paraden!


Av: · · Senast uppdaterad 2018-04-09
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se