Annons

Marängtårtan Makalös (går bra att förbereda)

Detta är en drömtårta du kan förbereda halvvägs, i lugn och ro dagen innan festen. Fyll marängskalet precis innan servering, med t ex bär, glass, hackad choklad eller daim.

 
Ingredienser till "marängskålen"

(marängskålen/skålarna fixar du dagen innan festen, det är avstressande att ha efterrätten förberedd)

3 äggvitor
1 kryddmått vinäger
2 dl strösocker

Så gör du marängskålen: Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt 1 kryddmått vinäger och vispa tills massan är slät. Vispa ner sockret lite i taget tills massan är stadig och håller formen (trix: vänd skålen upp och ned. Om äggvitemassan stannar kvar i skålen är vispningen klar. )

Bred ut massan på bakplåtspapper, klicken (marängskålens botten) ska bli 24 cm i diameter. Lägg till några toppar runt om så att de bildar skålens kanter. (se bilden här intill). Gräddas mycket långsamt: 100° i 2-3 timmar.

Därefter, låt marängen stå kvar i avstängd ugn med stängd lucka tills marängskålen är torr och släpper papperet. Hantera din "marängskål" försiktigt så att den inte spricker. Förvara den i rumstemperatur fram till servering. Lägg i fyllningen precis innan servering.

Fyll din "marängskål" med t ex:
1/2 l hallonglass
1/2 l vaniljglass
3 dl vispgrädde
hallon - eller annan färsk frukt och eller färska bär som t ex röda vinbär, jordgubbar, björnbär.
OBS! använder du frysta bär lyckas man ofta bäst med hallon, som du tinar i rumstemperatur. Jordgubbar och vinbär blir för blöta.
1 Daim (lägg en Daim i en fryspåse, knyt igen och banka med brödkaveln till lagom smulor.

Tips! Du kan göra 2 marängskålar, en till de vuxna och en till barnen. Fyll barnens med glass, bär, chokladmousse och annat gott barnen gillar och toppdekorera med geléhallon - eller sega råttor!
Fyll de vuxnas marängskål med t ex en lyxig glass med vuxensmak och härlig rippel, det finns många goda sorter att välja bland i matbutikerna.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-03
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Marängtårtan Makalös
Marängtårtan Makalös
Detta är en drömtårta du kan förbereda halvvägs, i lugn och ro dagen innan festen. Fyll marängskalet precis innan servering, med t ex bär, glass, hackad choklad eller daim. Ingredienser till [...]
Marängtårtan Makalös
Marängtårtan Makalös
Detta är en drömtårta. Fyll marängskalet med dina egna favoriter av glass, sorbet, färsk frukt, hackad choklad eller daim. Ingredienser 3 äggvitor 1 krm vinäger 2 dl strösocker [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
Alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo
10% rabatt på hyran hos Incoming Center of Scandinavia AB
50% rabatt på entrépriset för barn (5-17 år)
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Orsa Grönklitt
Dalarna
Leksand Sommarland
Dalarna
Borås Djurpark
Västergötland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se