Annons

Basilikasill

Basilikasill

Ingredienser (4 port)
1 kruka basilika
2 dl Mini Fraiche
1/2 citron
2 finhackade schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk hackade soltorkade tomater
salt och peppar
300 g inläggningssill

Kör basilikabladen och 1 dl mini fraiche i en köksmixer till en jämn grön crème. Blanda basilikacrèmen med resten av fraichen i en skål.

Riv citronen fint. Tillsätt citronrasp, lök, pressad vitlök och tomater. Spara lite tomathack till garnering. Blanda och smaka av med salt och peppar. Låt sillen rinna av i ett durkslag. Ringla crèmen över sillen vid servering. Garnera med soltorkade tomater.

Tips: Crèmen fungerar också utmärkt som sås till pasta. Låt stå och dra i kylen ett par timmar. Servera sillen med ägghalvor.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-01
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se