Ingredienser
2 pkt färdiga 3-delade tårtbottnar
4 dl vispgrädde
200 g drottningsylt
3 dl vaniljkräm
250 g färska jordgubbar
12 persikogodisbitar
8 maränger
1 påse non stop
papper + tandpetare (flagga)
Använd tre bottnar som grund med sylt och vaniljkräm mellan. Dela de andra bottnarna på mitten. Skär ut fyra tårtbitar ur ena halvan (= 3 x 4 tårtbitar). Skär av den spetsiga änden på bitarna. Stapla dem på varandra med sylt och vaniljkräm emellan (= tornen).
Det runda mittentornet gör du genom att med glas stansa ut 7-9 runda bitar ur tårtbotten. För att få tornet konformigt skär bitarna mindre och mindre. Lägg även sylt och vaniljkräm mellan bottnarna till detta torn.
Dela jordgubbarna på längden (=tinnar). Bred ut vispad grädde över hela slottet. Använd gärna en varm kniv för att få grädden slät. Tryck fast persikogodis som fönster, jordgubbar som tinnar och placera ut marängerna. Dekorera det runda tornet med non stop. Sätt en flagga i toppen.