Annons

Att resa ensam med barn

Att resa ensam med barn behöver inte vara så krånligt. Att resa själv med ett barn är såklart enklare än att resa med två eller flera. Men det går absolut!

Här har vi sammanställt tips för dig som funderar på att resa ensam med barn samt förslag på researrangörer som ger barnrabatter även när man bara är en vuxen med på resan.

Resor för den lilla familjen
En familj består inte alltid av två vuxna och även om man inte är singel kan man vilja åka iväg ensam förälder med sitt barn. Kanske för att man inte har råd att åka iväg hela familjen, inte har semester samtidigt eller för att man vill få egen ostörd tid med bara ett barn.

Stora barn och tonåringar är det ofta enkelt att resa med var man än väljer. Förutom den klassiska chartersemestern så är en storstadssemester med spännande besöksmål, shopping och god mat drömmen för många både stora och små. Vi har därför valt att här fokusera på dig som vill resa med små och mellanstora barn.

Tips för dig som vill resa ensam med små barn

Barn uppskattar ofta semester och egentid med mamma eller pappa och tycker att det är spännande vad ni än hittar på. En hotellnatt eller två och ett besök på en rolig nöjespark eller temapark här i Sverige eller i något av grannländerna är superkul tycker de flesta. Men man behöver inte göra det så avancerat, en liten campingstuga och bada i sjön varje dag är också toppen!

Vill du åka på sol- och badsemester utomlands är en charterresa smidigt. Visst kan man prova sig på äventyrssemester eller storstadssemester också men är man osäker kan det vara skönt att mjustarta med en charter första gången man reser ensam med barn.

Vanliga tips för dig som ska resa ensam med (små) barn

  • Åk till ett barnvänligt lite lugnare ställe. En stor inte så fullpackad strand där du enkelt kan hålla koll på ditt barn kan kännas mer avslappnat än en party-ort.
  • Välj ett hotell med barnpool. Även om du såklart måste hålla ögonen på barnet hela tiden är det enklare om barnet bottnar. Oavsett vilket så är det skönt att kunan ta ett dopp på hotellet när det är varmt
  • Långgrunda stränder är toppen för små barn. Speciellt sådana med mjuk sand att bygga sandslott av. Hur långt är ni villiga att gå till stranden? Avstånd till strand finns med i informationen på i princip alla charterhotell
  • Välj ett barnfamiljshotell. Där finns det gott om andra barnfamiljer och chansen att barnet hittar någon kompis att leka med är hög.
  • Välj ett resmål dit flygtiden inte är så lång, och dubbelkolla gärna också transfertiden till valt hotell. Ofta är bussresan under en timme, men har man otur kan den vara mycket längre. Hur lång är flygresan »
  • All inclusive eller ny restaurang varje dag? Vissa barn älskar att beställa från menyn och äter glatt allt som serveras. Andra barn är lite mer petiga och då är All-inclusive-buffé toppen. Då får man mat "direkt" utan att behöva vänta på sin beställning! Mer om All inclusive »

Vill ditt barn gärna leka med andra barn på semestern, eller bara njuta av egentiden med mamma eller pappa? Barnklubbar är toppen för vissa barn, medans andra vägrar. Hos flera av arrangörerna behöver man inte boka i förväg innan resan, utan bokar varje medverkande dag på barnklubben direkt på plats så man måste inte medverka hela veckan om det inte faller barnet i smaken. Ofta finns även "öppet hus" där man kan rita eller pyssla tillsammans med andra föräldrar och deras barn. De stora arrangörerna har nordisktalande personal i barnklubbarna vilket passar de mindre barnen bra.

OBS! Ovanstående är bara tips, absolut inga måsten. Man måste inte göra det så krångligt för sig. Du kan åka var du vill och på ditt sätt. Du känner ditt barn bäst och kan säkert komma på bra idéer för att anpassa resan lite efter ditt barns vilja och behov.

Barnrabatter för dig som reser ensam med barn

När man ska ut och resa som ensam vuxen med barn kan det vara svårt att hitta bra och prisvärda erbjudanden. Många hotell kräver att man är minst två fullt betalande (vuxna) i rummet för att erhålla barnrabatter.

Satsar charterarrangörerna på familjer som inte är två vuxna och två barn? Vi på Barnsemester.se har scannat av marknaden i jakt på erbjudande för ensamstående med barn. Och visst finns det ibland barnrabatt även om man reser som ensam vuxen, men om man har fler än ett barn gäller rabatten ofta bara ett barn. Att resa två vuxna och ett barn blir alltså samma pris som att åka en vuxen med två barn.


Ving Lilla familjen

Vings koncept kallas "Lilla familjen" och låter 1 vuxen och 1 barn resa billigare efter som barnrabatten gäller även på ordinarie bädd, oavsett hur stor den är. Erbjudandet gäller vissa hotell med vissa rumstyper.

Läs mer: Lilla Familjen »

Nazar Barnpriser

Nazar har på alla Pegasos hotell under perioder ett extra billigt barnpris för barnen. Erbjudandet gällenligt Nazars info på sajten ett barn per rum i sällskap av två fullprisbetalande. Begränsat antal plaster på utvalda avgångar och endast för nybokningar.

Med det sagt så om man går in och söker på en resa där det billiga barnpriset gäller med en vuxen och ett barn, så gäller barnpriset, men vuxenpriset blir lite högre.

Läs mer: Pegasos World, Pegasos Resort och Pegasos Royal »

Tänk på att...

Ofta kan du även få andra rabatter som t ex "Internetrabatt" och "Boka tidigt rabatt".

Av: · · Senast uppdaterad 2019-01-11
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Ensam med barn till Gran Canaria
Ensam med barn till Gran Canaria
Hur barnvänligt är det på Gran Canaria? Vi har pratat resor med Ulrika, ensamstående mamma till Ida 4 år och Emma 1 år och 10 månader. Hon berättar här om en resa hon gjorde till Gran Canaria [...]
Resa ensam med barn
När man ska ut och resa som ensam vuxen med barn kan det vara svårt att hitta bra och prisvärda erbjudanden. Många hotell kräver att man är minst två fullt betalande (vuxna) i rummet för att [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
20% rabatt på camping eller stuga v.19-23 och/eller v. 34-35
15% rabatt på måndagar, tisdagar och söndagar på Gothenburg Escape Game
Gå 4 betala för 3 på Boda Borg i Oxelösund
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Barnens Gård
Blekinge
Kneippbyn Resort Visby
Gotland
Skansen-Akvariet
Stockholm
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se