Funderar du över vad ni ska göra i sommar?

Barnsemester ger semestertips i Småland

Om du vill överraska barnen med ett annorlunda äventyr i sommar så har du några riktigt bra semestertips här. Dessutom kan det bli ganska billigt för er, beroende på hur många dagar ni stannar och hur tjusigt ni väljer att bo. Ha det så roligt i Småland!

Obs. Samtliga prisexempel är från 2007.

Luffar-semester

Tänk om du skulle ta med barnen och leva luffarliv i sommar! Ni får vandra med knyten och luffarstav på gamla luffarstigar, genom ängar och hagar. Ni får prova att göra luffarhantverk och äta luffarmat vid elden.

Vad kostar en heldag?
Vuxna: 300 kr.

Var kan vi bo?
Övernattning i "Luffarladan" Vuxna: 100 kr/natt
Reducerat pris för barn och ungdomar.

Hitta dit
Storegården ligger mitt emellan Astrid Lindgrens värld och Glasriket.

Läs mer om Luffar-semester här »


Guldvasknings-semester

Passar dig med äventyrliga ungdomar eller stora barn (minst 10 år, yngre barn har inte tålamodet som krävs). När ni kommer dit, tas ni om hand av erfarna guldgrävare. De förser er med den utrustning ni behöver, visar alla i familjen och lär er hur det går till. När ni vaskat färdigt för dagen, läggs ert guld i ett glasrör som ni får ta med er hem.

Tips! Planera för att stanna hela dagen, eller minimum 3 timmar. Tänk på att ju tidigare på dagen ni kommer, desto mer tid att vaska och desto mera guld får ni med er hem.

 

Vad kostar det?

Med utrustning, stövlar och lärare: 300kr/pers för heldag (10-17).

Var kan vi bo?

  • Campa i eget tält eller husvagn – Kostar 20 kr/person och natt.
  • Vindskydd – Det finns ett vindskydd för 5-6 personer som bara kostar 200 kr/vindskydd att sova över i. Det går inte att boka, men ni kan ju chansa när ni kommer dit. Kanske är det ledigt :)
  • Wallby Säteri – Levande herrgård med kor, hästar, hundar, katter och kaniner. Frukost, cykel, båt och fiskespön ingår i priset. Ett familjerum med 4 bäddar kostar 1 500 kr/natt.
  • Stugor/familjerum – En egen stuga eller ett rum med fyra bäddar kostar 300 kr – 700 kr/natt för familjen. Bilder och telefonnummer finns på guldvaskningshemsidan.

Hitta dit
Guldvaskningen ligger i Ädelfors, öster om Vetlanda i Småland.

Läs mer om guldvasknings-semester i Ädelfors här »

Hästgårdssemester på ön Bolmsö

Gården ligger på en ö och här kan ni både bada, rida och ta det lugnt. Har du barn som är 12 år eller äldre kan ni rida ut i naturen med en instruktör. Ni kan till och med låta hästarna ta ett skönt dopp i sjön! Yngre barn får också rida, även om de är nybörjare, men då rider de inne i paddocken.

Vad kostar det?

  • Turridning i naturen med instruktör i 1,5 tim: 250 kr/vuxen
  • Ridskola 1 tim: vuxen 120 kr/vuxen, 110 kr/barn
  • Privatlektion 1 tim: 200 kr/vuxen, 150 kr/barn

Var kan vi bo?
Ni kan bo på hästgården. Bed & breakfast kostar 350 kr/vuxen, 150 kr/barn (2 eller 4-bäddsrum).

Hitta dit
Hästgården ligger på ön Bolmsö i sjön Bolmen i Småland. Lätt att se på kartan, och alla i Småland vet var Bolmen ligger. Stanna och fråga om ni kör vilse. 

Läs mer om Bolmsö Östergård här »


Fler hästställen i Småland
Kallernäs Islandshästar »
Turridning med Islandshästar i Lövshult »

Vildmarkssemester

- för dig som inte gillar vanlig camping

Tyst, lugnt, ensligt, omgiven av milsvida skogar vid den klara källsjön Mien ligger Sveriges sydligaste vildmarkscamping (ekologisk) med tillhörande kanotuthyrning. Vildmarkscamping betyder att du har ett större område omkring dig och din husvagn än på vanliga campingplatser.

Du får färre grannar och mer lugn och ro. Här kan ni bada, paddla kanot, gå i skogen och fiska er middag från strand eller från en eka. Tre badbryggor, även en ministrand med grunt vatten för små barn som inte kan simma.

Vad kostar det?
125 kr/170 kr per dag.

 

Var kan vi bo?
Ni bor i egen husvagn, husbil eller tält.

Hitta dit
Från Tingsryd i Småland, kör väg 120 mot Urshult. Efter ca 6 km sväng vänster och följ skyltningen till Hätteboda vildmarkscamping.

Läs mer på: www.vildmarkscamping.se/se/index.htm

 

 » Snabbguide
Vilka familjenöjen ligger var? Populära nöjen »
 » Relaterade artiklar
Mallorca - Full fart i vattenrutschkanorna!
Utflykter på Mallorca Tycker dina barn om att åka vattenrutschkanor, leka och stoja på stora badland? Då ska du få några tips på Mallorca! Det finns fyra stora vattenparker med vågpooler, lekområden för barnen och mängder av olika vattenrutschkanor. Hidropark Port d'Alcudia I populära Alcudia ligger Hidropark. H&a
Fem smultronställen i Köpenhamn
Gillar du exklusiva barnkläder och kan ta dig en heldag i Köpenhamn, då ska du få vinterns bästa shoppingrunda. Här är fem personliga butiker med en sak gemensam: de säljer begagnade exklusiva baby- och barnkläder till H&M-priser . Vi hjälper dig att lägga upp shoppingrutten. Klicka på kartan så öppnas google-maps i e
Vi vann ett tandemskärmflyg!
Tusentals barnfamiljer över hela landet vinner resor, saker och upplevelser i Barnsemesters tävlingar. Varje vecka läggs nya tävlingar ut. Här kommer en hälsning från en vinnarfamilj! - Wow, det var häftigt! Nu när jag står på marken igen mår jag lite illa. Men det var det värt, säger Fredrik som vann och fick flyga tande
TV-programmet Sommarlovsmorgon och...
Malin och Kringland är tillbaka med nya sommarlovskompisen Rijal. Nu i en tvåvåningsbuss som parkerats vid Scaniabadet i Västra Hamnen. Ta med frukosten och picknick-filten med er ner till det vackra soldränkta havet och se populära sommarlovsmorgon live. Vardagar kl 9 - 10 den 10 juni - 16 augusti. Kul för skollediga barn Sommarkul är ett program f&o Läs mer »
5 campingar för dig som gillar när det...
Välj mellan bäversafari, bergsklättring eller dykning. Bo i stuga eller egen husbil/husvagn. På Södra Näs Camping är hundar välkomna och det anordnas träffar med hunden i centrum. Hafsten SweCamp Resort, Bohuslän En camping för hästälskaren. Ta med den egna hästen – och inkvartera den i en gård i närheten.
Testfamilj på uppdrag High Chaparral
Kerstin och Jonny Stenberg och deras fyra pojkar blev en av Barnsemesters testfamiljer! De fick låna en sprillans ny fulltankad 7-sitsig Chrysler Grand Voyager över helgen (tack till Chrysler, ni är allt bra snälla!). Med utsövda barn och kylväskan full med mat gav de sig iväg och vi vinkade hej då. Uppdraget var att köra till Smålands eget
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Boda Borg i Oxelösund » Med Barnsemesterkortet får du gå 4 betala för 3 i sommar! Erbjudandet gäller...
Museihusets Leksakshall » Med Barnsemesterkortet får alla betalande barn en gratis glass!
Gothenburg Escape Game » Med Barnsemesterkortet får du 15% rabatt på måndagar, tisdagar och söndagar....
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Kryssning
Annons:


Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se