Annons
Barnsemester testar:

Sommerland Sjælland

Bara en timme med bil från Köpenhamn ligger Sommerland Sjælland och denna danska pärla har massor att erbjuda. Parken är stor och lummig med massor av olika aktiviteter att hitta på och även om avståndet till Sverige möjliggör för enbart en dagsutflykt är det all idé att övernatta och spendera mer än en dag här.

Sommarland Själland
Vi stannade över en natt och fick två heldagar i parken och även om vi enbart tillbringade den sista timmen i en av poolerna hade vi fullt upp! Felix (4 år) älskade mini-bilarna och Leo (6 år) tyckte att Djungelstigen är "super-coolast".

Sommarland Själland är en stor välskött park fylld med både stora och små aktiviteter för hela familjen. Att aktiviteterna ligger utspridda över parken bidrar till att besökarna hela tiden är i rörelse och det håller köerna nere så det är oftast inte speciellt lång väntetid.

Det finns gott om plats för medhavd fika antingen på gräset eller på någon av de många bänkarna. Självklart kan man också köpa färdig mat på någon av lunchställena.

Sommarland Själland
I Laserspelet Guldboxen ska du ta dig förbi en hinderbana av gröna laserstrålar - kul och spännande!

Sommarland Själland
De flesta små karuseller sätter man igång själv med en knapp.

Sommarland Själland
Tug tug var extra spännande och kittlade lagom mycket i magen.

Sommarland Själland
Färden genom Amazonas djungel på en flotte var så spännande att vi var tvungna att åka två varv.

 

Silver City - Cowboystaden

Vi började vid Silver City och gick rakt på Guld Boxen. Har ni sett "Labyrint" med Daidalos på Barnkanalen och hans "Krampus-bana"? Detta var ungefär så och barnen var i extas.

Det är ett mörkt rum med gröna laserstrålar man ska ta sig förbi och trycka på två knappar för att stanna tiden. Man går in en och en och kan välja svårighetsgrad så det passade även våra barn på 4 och 6 år. Och dörren var bara ett draperi så jag kunde sticka in huvudet och hålla Felix sällskap (annars var det lite läskigt för honom).

Silver City var uppbyggt som en riktig gammal västernstad med härliga miljöer där man både kunde grilla pinnbröd, vaska "riktigt guld" och rida på hästar (karusell med en bana runt en liten västernstad). Första dagen i parken var det väldigt lugnt så vi hade inga köer alls och barnen kunde åka igen, och igen, och igen.

 

Karusellparken för de små och minibilarna

Efter Silver City fick barnen syn på mini-bilarna precis vid karusellparken. Sex elbilar på en bana med riktiga trafikskyltar = stor lycka för våra barn.

I vanliga fall ljuder en tuta med ett par minuters intervall så att barnen får turas om men vi var helt ensamma och spenderade en dryg timme körandes runt på denna bana. Bilarna även små barn då det finns plats för en vuxen där bak om barnet är för litet för att köra själv eller bara vill ha sällskap.

Karusellparken hade de klassiska barnkarusellerna som exempelvis flygplanen och kaffekopparna. De flesta karuseller hade en "start"-knapp man kunde trycka på själv för att sätta igång (och en stopp-knapp såklart) och våra barn var i perfekt ålder här. Favoriten var båten Tug Tug och bergochdalbanan Larven.

Amazonas och djungelstigen

I flott-turen genom Amazonas sitter man på bänkar på en stor flotte och glider fram genom uppbyggda miljöer med animerade dockor och krokodiler längs vägen. Turen var ganska lång och gick även genom en grotta, förbi King Kong och den trehövdade draken.

Djungelstigen ligger bara ett stenkast därifrån och här får man vara lite smidig för att ta sig fram genom, under och över olika hinder längs en ganska lång stig. Man blir nästan garanterat blöt om fötterna även vid solsken och även om det finns stigar "bredvid" många av hindren så är det nog idé att vara minst 3-4 år gammal även om man går med mamma eller pappa.

Vi kände oss lite som Indiana Jones här och det var superroligt! Vi blev omsprungna av en skolklass 15-åringar som tjoade och skrattade så det verkar vara en succé även för äldre barn.


Sommarland Själland

Sommarland SjällandBarnpoolen var avsvalkande denna varma sommardag.

Sommarland SjällandKlätterfidusen passar bäst för lite större barn (och vuxna).

Sommarland SjällandBergochdalbanan Vildkatten med loopen vågade vi oss inte på.

Sommarland SjällandSpruta vatten på bollarna för att styra dom = roligt!

Sommarland SjällandFarliga djur - i bur

Den Blå Lagunen

Vattenparken är jättefin med både rutschbanor där man åker i gummiringar och utan (en riiiiktigt hög och brant som såg sjukt läskig ut) och en liten lugnare avdelning för mindre barn med egna vattenrutschkanor. Och solstolar runt poolerna såklart. Perfekt en varm sommardag.

Tips: Stugbyn ligger precis vid vattenlandet och här finns fri wifi. Perfekt för oss svenskar som inte har internet i mobilen utomlands annars.

Mellanbarn och tonåringar

Vi provade inte alla aktiviteterna eftersom våra barn är små men vi kikade såklart på det mesta. De stora barn i parken som inte hängde vid vattenrutschbanorna springandes med stora gummiringar i famnen eller klättrandes på djungelstigen såg vi framförallt i linbanorna, den större bergochdalbanan i mitten av parken med en loop, höghöjdsbanan Klätterfidusen där man kan klättrar riktigt högt upp på en bana (med säkerhetssele såklart) och på go-kart banan.

Lekplatser

Lekplatser finns det väldigt gott om i parken. Både mindre vid de olika delarna och en gigantisk i mitten. Det var utan tvekan den största klätterställning jag sett. I storlek med ett inomhuslekland fast utomhus med massor av broar, tunnlar och rutschkanor allt på en enorm sandlåda. Och gungor såklart. Och "gå-på-lina" vilket var oväntat roligt även om vi bara klarade 2 meter!

Andra favoritlekplatser var piratskeppet vid godisfabriken (man kan göra sin egen klubba) och den med riddarslottet och de stora elektriska grävmaskinerna. Plus i kanten för att den lekplatsen var full av spannar, spadar och grävleksaker så att det räcker och blir över till alla barn.

Och så finns det såklart flera studsmattor och två stora hoppkuddar att studsa på. Och minigolf. Och boule. Och en miniatyrstad med små hus. Och getter som hade supersöta killingar. Och trampebåtar, och trampesvanar, och kanoter och ett minitåg som gick runt hela parken. Och en stor labyrint. Helt enkelt massor av roliga sommarlandsaktiviteter i en stor och välskött park.

Tips

  • Det danska sommarlovet börjar först i juli så om ni har möjlighet så åk i juni, då är det lugnt och skönt i parken.
     
  • Ta med ombyte! Vi blev blöta om fötterna på Djugelstigen och blötte ner kläderna både när vi vaskade guld och hade vattenkrig i Silver City.

Mer info

Fler bilder, mer info från Sommarland Själland plus besökarnas betyg och kommentarer hittar du på Sommarland Själlands sida här hos oss på Barnsemester.se.

Sommarland Själland


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-28
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se