Barn med fickorna fulla av kottar

Små barn älskar att leka i naturen! Prova att vända på en stenbumling i skogen och visa småkrypen som gömt sig därunder – ditt barn har underhållning i en timma. Barn är nyfikna av naturen, och på naturen! Det finns många sätt att komma ut och lära sig mer, nästan oavsett var man bor eller vilken ålder barnet har.

De barn som har skogen alldeles intill sitt hem kan förstås redan mycket om naturen. Men för många barn är det långt mellan skogsutflykterna. Då är Friluftsfrämjandets barngrupper perfekta, och de finns på flera ställen i landet! Även Naturskyddsföreningen har barn- och familjeverksamhet. Hos dem blir du och ditt barn Natursnokare.


Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet har även verksamhet för de riktigt små barnen - Skogsknopp kan man bli redan som tvååring!

Från skogsknopp till Frilufsare

De flesta vuxna vet vem Skogsmulle är, en hel del av oss har väl också varit Skogsmullebarn. Men Friluftsfrämjandets barnverksamhet har allt från Skogsknopp för barn 2-3 år till Friluftsarna för barn över 9 år.

Barnen upptäcker naturen på nära håll genom att använda alla sinnen. De yngsta barnen har med sina föräldrar som medupptäckare. Barnen blir vänner med kottar, maskar, myror och stubbar.

När barnet är 5-7 år blir det ett Skogsmullebarn och får då och då besök av Skogsmulle som genom lek och sånger berättar för barnen om naturen.

Strövare och Friluftsare drar ut på längre, spännande äventyr i naturen!

Familjemulle

och Äventyrliga familjen

Det här är grupper för hela familjen. Vi går på upptäcksfärd på barnens villkor i naturens fantasifulla, spännande värld. Här får både föräldrar och syskon i alla åldrar vara med. Med Äventyrliga familjen får ni testa på en rad olika utomhusäventyr.

Intresserad?

Här kan du hitta en barngrupp där du bor: Friluftsframjandet.se »


Naturskyddsföreningen

Barn + Natur = Sant
Naturskyddsföreningens Natursnokare håller till i skogen och lär sig massor genom att leka och snoka.

Natursnokare

Här blir du och ditt barn Natursnokare. Ni gör utflykter och lär er om naturen genom att leka, upptäcka och undersöka. Aktiviteterna varierar beroende på vilka intressen som deltagarna och ledarna har. Kanske följer ni spår i snön, går på fladdermusspaning, tittar på kosläpp, snokar upp kräldjur eller skådar fågel. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Intresserad?

Naturskyddsföreningen har flera lokalföreningar runt om i landet, så det finns säkert någon i närheten där du bor.


Naturum

Har man inte möjlighet att delta i en grupp på bestämda dagar, finns alltid möjligheten att besöka ett naturum. Ett naturum är ett centrum för besökare till ett naturområde. Där får du veta mer om områdets djur, växter, geologi och kulturhistoria innan du ger dig vidare ut för att upptäcka naturen. Förutom utställningar har många naturum också guidningar, temakvällar och naturstigar. Du kan också få tips om utflyktsmål och vandringar.


Nationalparker

Nationalpark är det finaste ett naturområde kan bli. Det är vårt naturarv som vi sparar åt oss och kommande generationer, att besöka och bevara. I Sverige finns 29 nationalparker, från den nordligaste i Vadvetjåkka till Stens huvud i söder. » Relaterade artiklar
Lekparksrally
Har du barn i lekparksålder ? Prova lekparksrally, det är en både roligt och billig aktivitet för hela familjen! När timern piper är det dags att åka till en annan lekplats! Ni behöver : Inget att göra/mulet väder En barnfamilj med busiga barn En bil, hemmavid eller i ny stad En timer som piper när tiden tar slut
Jämför priset: Svenska familjenöjen
Vi är många som drömmer om att kunna ta med familjen till någon av de stora, populära familjeparkerna i Sverige. Men vad kostar det att komma in, vad kostar det att övernatta och vad får man för pengarna? Barnsemester har räknat på kostnaderna! Läs mer »
Halloween och höstlovsfirande på...
På höstlovet håller flera familjeparker extraöppet och lyxar till det med roligt Halloweentema! Kika och se om du hittar något som passar dig och din familj. Läs mer »
Semester på Island - en reseberättelse
Vi bokade om Greklandsresan till en Det var dags att planera semestern och vi kom fram till att det skulle bli Grekland till sommaren. Resan beställdes och sen var det bara att se fram emot den. Ärligt talat var jag inte riktigt sugen, men resten av familjen ville ju så… Hela Island är en enda stor naturupplevelse och sevärdhet! Semester i Grekland byttes mo
Tågluffa i Sverige
På SJ kan du ta med dig 1-2 barn som är 0-15 år för 5 kronor per barn. Är ni två vuxna kan ni alltså ta med er fyra barn för bara 20 kronor. En fördel för barn är att man på en tågresa kan röra på sig. Många tåg har restaurangvagn, en del har lekhörnor. Två barn per vuxen Ja, det är Läs mer »
Västkusten - Varberg och Kungsbacka
Under första hälften av 1800-talet var Varberg en populär kurort. Än i dag kan du bada tångbad, få lerinpackningar och annat välgörande för kropp och själ. Men de flesta åker till Varberg för att bada, och på de långa sandstränderna hittar du och din familj säkert er egen lilla strandbit om ni vill vara för e
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Incoming Center of Scandinavia AB » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på hyran när ni bokar ert boende hos Inco...
Den Blå Planet » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på entrén för upp till fem personer!
Luftkuddeland » Med Barnsemesterkortet får dina barn 50 % på biljetten under hela året, var än Luf...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Weekend
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten! Weekend-tips »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se