Annons

 

Smällkarameller med äpple och kanel

8 stycken

Frasiga, nybakade knyten fyllda med äpple och kanel är härligt höstgodis. Du kan använda filodeg eller smördeg.

Ingredienser

3 stora äpplen
3 msk Svenskt Smör
3 msk socker
2 tsk kanel
1 förpackning filodeg eller kavlad smördeg
2 dl Vispgrädde

till pensling:
1 ägg (om smördeg)
1 msk svenskt Smör (om filodeg)

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär äpplena i ca 1x1 cm stora tärningar. Smält smöret i en stekpanna. Rör ned socker, äpple och kanel. Stek äppeltärningarna på svag värme tills de är gyllengula och mjuka. Låt det hela svalna något innan du fyller knytena. Lägg degen dubbel om du använder filodeg.

Skär fyrkanter ca 10x10 cm av degen. Lägg på en klick fyllning och vik ihop. Pensla med smör eller uppvispat ägg beroende på deg. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter eller tills degen är vackert guldbrun. Servera med lättvispad grädde. Sikta gärna florsocker över knytena för extra elegans.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-09-05
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se