Ingredienser (4 portioner)
1/2 grillad kyckling
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g morötter
1 äpple
1 liten bit ingefära
1 msk curry
2 1/2 msk vetemjöl
8 dl hönsbuljong
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk paprikapulver
salt och peppar
Till garnering
vattenkrasse eller persilja
Finhacka gul lök och vitlök. Riv morötterna grovt. Riv äpple och ingefära (hasselnötsstorlek ). Fräs löken i smör i en stor kastrull. Rör ner morötter, äpple, ingefära och curry, fräs ytterligare några minuter. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt soppan koka ca 10 minuter.
Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär ner den i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan, smaksätt med salt, peppar och paprikapulver. Koka någon minut så att kycklingköttet blir varmt. Garnera soppan med vattenkrasse eller persilja. Servera gärna bröd till.