Testfamilj i Nederländerna
Annons
Testfamilj åkte till Nederländerna

Vår camping hade ett eget nöjesfält!

Barnsemester.se efterlyste testfamiljer som ville prova konceptet ”lyxcamping”. En boendeform som flirtar med oss barnfamiljer med hjälp av stora lekplatser, spektakulära bad – och i det här fallet en hel nöjespark där gästerna får åka gratis! Mamma Nina, pappa Anders och barnen Christoffer 13 år, Sebastian 10 år och Andreas 3 år bor i Falkenberg och blev vår testfamilj.


Testfamilj i Nederländerna

Testfamilj i Nederländerna
Familjen tog båten från Göteborg, sov ombord och vaknade i Kiel. "Det var skönt att vakna pigga långt ner i Tyskland", berättar de.

Berätta, vad har ni testat?

Vi bilade till Nederländerna och testade hur det var att bo på en 4-stjärnig semesteranläggning som heter Duinrell.

Hur reste ni?

Vi bor på västkusten och valde att ta båten Göteborg-Kiel. Det var bekvämt att sova på båten och vakna ända nere i Kiel. Båten hade ett lekrum för vår lille 3-åring, och de två stora barnen gick omkring och tittade på allt, inte minst i godisaffären.

Vår tur och returbiljett med fönsterhytt, middag på kvällen och frukost kostade 4.600 kr. Det var en kombibiljett så att vi kunde åka Puttgarden-Rödby, Helsingborg-Helsingör hem.

Hur gick bilturen från Kiel till Duinrell?

Vi körde av båten vid 9 på morgonen, och kom fram till campingen redan klockan 15. Det gillade jag, för jag vill inte komma sent på kvällen och stå och bädda mitt i natten när familjen är trött. Nu hann vi istället se oss omkring på campingen, packa upp och äta.


Testfamilj i Nederländerna
"Det gick snabbt att köra dit. Vi körde av båten vid 9-tiden och var framme vid 15-tiden", berättar mamma Nina.

Hur blev ni mottagna?

Säkerheten var hög så alla gäster blev kontrollerade av vakter vid infarten. Det visade sig vara en stor park med flera uthyrare av villavagnar.

Eurocamp som vi skulle testa var en av dem. Eurocamps egen reception låg bra till, först i raden. Vi checkade in och det gick smidigt. De hade anställt engelsmän i receptionen och som campingvärdar, så det var lätt att prata och få hjälp.

Vad tyckte ni om ert boende?

Vi var där i slutet av juni, då är det lågsäsong. Men vi märkte att högsäsongen skulle börja, för de gick runt med högtryckstvättar och tvättade överallt. Vi bodde i en villavagn, och den var rymlig och kändes inte alls trång för oss. Tyvärr låg den lite knasigt till, längst bort på campingen. Det var många träd kring vår vagn och mycket växtlighet, och med det kommer förstås sav, pinnar och damm. Jag tycker att de borde ha spolat av vår uteplats innan vi kom.


Testfamilj i Nederländerna
På campingen finns utomhuspool och inomhusbad med rutschkanor.

Testfamilj i Nederländerna
"Vi har provat flera äventyrsbad både i Sverige och utomlands, men det här var bäst!", säger mamma Nina.

Testfamilj i Nederländerna
På campingen finns en lekplats. "Vår 3-åring var för liten för den, men våra stora lekte där," berättar Nina.

Testfamilj i Nederländerna
Campingens gäster åker gratis i nöjesparken, och den är öppen varje dag mellan 9.30-17.00.

Testfamilj i Nederländerna
Mamma Nina blev förtjust i rodel-banan. Den åkte hon flera gånger.


Inne i vagnen då?

Det var gott om köksredskap och sådant. Det fanns faktiskt allt vi behövde. Vi bodde i en villavagn med tre sovrum, det var lagom stort för oss. Andreas som är tre år sov hos oss, så vi behövde egentligen inte det tredje rummet. Istället lade vi in alla resväskor, ryggsäckar och grejer där och det frigjorde ju plats i de andra rummen. Jag fräschade upp lite inne i villavagnen när vi kom dit, det kändes skönt. Vi sa till att vi inte tyckte att det var helt tiptop, exempelvis att vi tyckte att gardinerna i sovrummet behövde bytas ut. Personalen var trevlig när vi klagade, skrev upp vad vi hade att säga och bad om ursäkt. Det tycker jag var ett stort plus, att vi alltid fick ett trevligt bemötande när vi behövde hjälp med något eller hade åsikter.

Vilka aktiviteter fanns på campingen?

Vi blev helt paffa - det fanns en nöjespark med karuseller på området, och man fick åka gratis! Hur mycket man ville. Nöjesparken var öppen 9.30-17.00, längre på fredagar och lördagar.

Det fanns även ett äventyrsbad inomhus. Som campinggäst fick man 2 timmar bad/dag gratis. Det här var det bästa bad vi har varit på! Där fanns allt, både häftiga grejer och grejer för de små. Vi älskar att bada och har besökt flera inomhusbad både hemma och utomlands men det här var det absolut bästa. Det fanns badvakter, de var duktiga och med överallt. Vi var där i slutet av juni och då var det inga köer på badet. Men två timmar är vad man klarar av. Sedan orkar man inte mer. Det finns även en utomhuspool, det glömde jag säga!

Lekplatsen på området var stor med gungor, brädor, snurror, klätterställningar och liknande. Våra stora barn gillade att leka där. Det var ganska häftiga grejer i stålrörskonstruktion så det var för avancerat för lille Andreas som är tre år.

Till badstranden var det cirka en kilometer, det var en lång fin strand. Man kunde hyra vindskydd, solsängar och sådant där. Det låg flera lunchrestauranger längs stranden.

Gjorde ni några utflykter?

Ja, till Amsterdam. Det är bara 4 mil dit. Amsterdam var en mysig stad med sina kanaler, knalbåtar där folk bor året runt, de fina gamla husen och alla cyklande människor. Men barnen ville bara tillbaka till campingen. De sa ”om vi åker direkt när vi har ätit, hinner vi då tillbaka innan karusellerna stänger?” Vi var också i Haag men det var mer som en storstad, vilken som helst.

Åt ni hemma eller ute på restaurang?

Vi åt hemma i villavagnen. Byn som campingen ligger vid har en mataffär. I campingens affär köpte vi nybakat bröd.

Vad tyckte ni om att campa så här?

Jag tycker att var jättebra för oss! Vi är ju en barnfamilj som har både små och stora barn, och eftersom det finns så mycket aktiviteter så har alla roligt. Det var också skönt att säkerheten var så hög, med vakter och så. Vi vågade släppa barnen fria, våra stora pojkar sprang fritt.

Några plus och minus?

Ett stort plus för stranden, nöjesparken och äventyrsbadet som var fantastiskt roligt. Och ett plus för att det var så lugnt och skönt på campingen. Villavagnen var stor och rymlig, men den får faktiskt ett minus för att den var sliten. Nya textilier hade gjort underverk.

Har ni några bra tips?

Ja, kolla vilka tillval som finns och unna er sådana. Om vi åker iväg igen kommer jag att välja en villavagn i mitten av området, nära reception och allting. Vi bodde mer avskilt den här gång en. Ett annat tips är att ta med foto på er själva till campingens id-kort, så slipper ni greja med det när ni kommer dit. Barn under fem år måste ha armpuffar i badet, så ta med sådana. Ta också med osthyvel, en bra kniv, tändstickor till gasspisen och kryddor ni gillar.


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-23
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se