Annons

Strömstad

Strömstad är en fin gammal badort, västkustens äldsta faktiskt. Här är havet en del av staden och det säljs fisk och skaldjur i långa rader. Det är en plats med riktig sommarstämning, shopping, restauranger, folkvimmel och gemyt.

Norrmännen älskar också Strömstad. Man hör dem lite här och var i staden, och de njuter precis som vi andra av sol, bad, shopping den speciella semesterkänslan som finns i Strömstad.


Koster

Söker ni en lugnare semester är det bara att hoppa ombord på båtarna från norra hamnen i Strömstad som på en stund tar er ut till sommaridyllen Kosteröarna. Här finns ingen trafik, och barnen kan skutta omkring precis så som barn ska få göra på somrarna.

 

En semester på Koster är en semester nära naturen. Barnen ligger på mage på klippor och bryggor timme efter timme på jakt efter krabbor.

Föräldrar dricker sitt kaffe och har ingen aning om vad klockan är. Härligt.

Koster har varit bebott i flera hundra år och här finns både skola, post, livsmedelsaffärer och ett par restauranger. Det är ganska svårt att få hyra privata stugor på Koster, men det finns stugbyar och andra alternativ som ni kan prova. Det går inga bilfärjor till Koster, så ställ bilen på långtidsparkeringen en bit utanför Strömstads centrum. Cyklar kan ni ta med er ombord på båten till Koster. Det finns uthyrning av cyklar vid alla bryggor på Sydkoster. På Nordkoster behövs ingen cykel.

Du hittar mycket information om Koster här: http://www.kosteroarna.com/ »

Läs mer: Familjekul i Bohuslän »


Senast uppdaterad 2018-04-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se