Annons
Betyg och kommentarer

Åbergs Museum

7.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Åbergs Museum.

» Antal inlägg: 25 st
Nostalgisk familjeutflykt
Mysigt museum som fyller nostalgikvoten för föräldrar och äldre barn. Den otroligt fina trädkojan för barnen att leka i och den fantastiska restaurangen med hemlagad mat förgyller extra!
(2019-10-31)

Fint museum
Tarzankojan, lekplatsen ute och fikat var helt klart det bästa med Åbergs museum enligt barnen.
(2019-10-30)

Åbergs museum
Fint museum, men svårt för barn att uppskatta själva museumet. De tyckte allt runtomkring var roligare.
(2019-08-18)

Fint museum och rolig koja för barnen
Jättefint museum, barnen tyckte trazankojan var jätterolig och dom gillade lekparken utanför. Vi var där i drygt två timmar sen var vi klara så det är ingen heldagsutflykt direkt. Kojan är för större barn för det är väldigt många trappor och den går högt i taket
(2019-07-31)

Åbergs museum
Ett uppskattat besök hos både stora och små.
Värt ett besök och en mysig fikastund i caféet.
(2019-07-08)

Fint museum, men inte mkt för barn
Jättefint och intressant museum för vuxna, men inte lika mkt att göra för 11-åringar. Passar lite yngre barn.
(2019-07-05)

Fin utställning men inget för barn, trasans Djungelkoja fin men trångt
Utställningen fin men roligare för oss vuxna än för barnen. 1 åringen tyckte set var kul att springa omkring, 8 åringen kände igen några figurer men inte mer. Trazan kojan fin men fullsmockat med folk, fanns inte plats att vara på.
(2019-07-04)

Åbergs museum
Vi var där med en 3 åring och en 1 och ett halv åring. Äldsta gillade både museumet och Trazankojan! Medan lilla uppskattade inte museum delen utan sprang mest runt. Han var lite för liten för det. Trazankojan däremot gillade även lilla, så det passade stora som små barn! Även en jättefin lekpark utanför som båda barnen gillade mycket.
(2018-09-01)

Vi var där med en 3 åring och en 1 och ett halv åring. Äldsta gillade både museumet och Trazankojan! Medan lilla uppskattade inte museum delen utan sprang mest runt. Han var lite för liten för det. Trazankojan däremot gillade även lilla, så det passade stora som små barn! Även en jättefin lekpark utanför som båda barnen gillade mycket.
(2018-09-01)

Åberg Museum!
Roar längre än vad man tror! Litet mysigt museum. Värd ett besök. Trodde bara Trazan-kojan skulle roa min 3.åring. Men han hade lika mycket. Bra med pallarna så att han kunde komma upp och titta på leksakerna som låg högre upp på montrarna.
Dock lite dyra priser i cafeet, men väldigt god mat. Trevlig personal, trevligt att träffa Lasse Åberg. Fin lekplats utanför. Värt ett besök, passar både vuxna och barn.
(2018-08-29)

Mysig omgivning
Museet var ingen höjdare för vår rastlösa 3-åring som inte kände igen många figurer men vi vuxna fick oss en liten nostalgitripp. Djungelkojan var dock väldigt uppskattad av dottern! Ganska litet och besöket blev kortare än vi tänkt. Finns en supermysig lekplats utanför museet där vi stannade ett tag.
(2018-07-05)

Mysigt och roar längre än man kan tro!
Sällskapets två 3-åringar lekte dryga tre timmar i sträck och var ändå inte färdiga, trots att museet är litet! Utrymmeseffektivt och fantasifullt helt enkelt.
(2017-11-26)

Åbergs Museum
Trazans djungelkoja var superkul att utforska. Här fanns något för alla åldrar. Lekparken utanför museet var också trevligt. Men själva museet är nog mer för vuxna. Kul att testa golfmaskinen från sällskapsresanfilmen + allt annat från filmerna.
(2017-08-28)

Nostalgitripp till Åbergs Museum
Kojan var mycket uppskattad av barnen men annars var de rätt frågande till seriefigurerna från en annans uppväxt. Som vuxen var det däremot fantastiskt.
(2017-08-22)

Trevlig utflykt
Ett ställe som passar hela familjen
(2017-08-06)

Åberg museum
Barnen gilla tipspromenaden som fick barnen att upptäcka utställningen mer. Kojan var verkligen uppskattad.
(2017-04-03)

Åbergs museum
Vi startade från Stockholmstrakten och körde de ca 5 milen till Bålsta där Åbergs museum ligger. Vi var totalt två vuxna och ett barn på 6 år. Museet låg lite utanför Bålsta så bäst är att ta sig hit med bil och det fanns gott om parkeringsplatser. Vid ingången möttes vi av två stora kossor som man fick klättra upp och sätta sig på i den lantliga miljön. Museet är indelat i två delar, en för de lite mer vuxna, där vi föräldrar fick en nostalgitripp. Här fanns mycket att se och titta på. Det fanns många serietidningsfigurer och berättelser om dessa, det fanns många äldre leksaker och även en stor monter med Stig Helmer. Denna tyckte min man var mest intressant, då det var bilder på mycket av sällskapsresorna. Vår dotter tyckte att denna avdelning var lite tråkig då det var mer att se på och lite ”tyst”, det enda roliga här var fantomenkojan.
Den andra delen av museet var trazan och bananekojan vilken min dotter fullständigt älskade. Djungeltemat var väldigt spännande och min dotter klättrade upp för varje stege och kände att något nytt hände vid varje stopp/våning. En stor bananrutschkana fanns högst uppe, vilket var roligt att åka i. Längst nere fanns skrivbord med papper och kritor och även maskeradkläder i form av djur. Vi provade även på Restaurangen på museet, men kände att priserna var lite väl dyra. 65kr för en smörgås kändes lite väl då det inte blev tillräckligt för lunch. Innan vi åkte hem så gick vi även in i butiken där de såldes alla typ av seriefigurer, tavlor och spel.

Det fanns även en liten lekplats utanför museet så att barn kan leka det sista innan en lång färd hemåt. Slutsatsen är att detta museum är en trevlig dagsutflykt både för vuxna samt för barn. Vuxna kan se äldre leksaker och filmmaterial och barn kan leka i kojan, dock så bör barnen vara över fyra år så att de når till att klättra själva upp till varje våning.
(2016-12-11)

Värt ett besök, gärna när det är fint väder.
Vi var där hela familjen bestående av två söner på snart 6 och 9 år samt en kompis till min sambo. Vi hade nog förväntat oss att det skulle vara lite större än det var. Utställningsdelen var nog mest intressant för oss vuxna medan trädkojan och allt runtomkring där var jättehäftigt både för stora och små. Ett stort plus för den fina lekparken utanför där man även kunde ha picknick.
(2016-08-28)

Buskul!
Det finns tipspromenad med Lasse Åberg-tema så barnen kollar in utställningen. Annars tyckte de att det var roligast att leka i trädkojan. Finns inte så mycket mer att göra, så på ett par timmar har man sett/gjort allt. Men vi fick prata med Lasse och fotas med honom så vi var nöjda! Fina omgivningar!
(2016-05-13)

Barnkalas!
Jag har firat min sons födelsedag där nu två år i rad och tycker det är kalas :)Lite tångt och kaotiskt men det kan man ta eftersom ungarna älskar Trazankojan. Maten är jättebra och fräsch. Jag rekomenderar starkt detta ställe både för vanlig utflykt och för barnkalas
(2009-05-18)

Väldigt bra utflyktsmål för hela familjen
Vi har varit där flera gånger med vår son på 2,5 och alltid haft svårt att få med honom därifrån! Kojan är perfekt för barn i alla åldrar och det finns massa roliga krypin, klättersaker, rutschkana, Trazan-video, ritbord osv. Ett stort plus är fiket som har fantastiskt god mat och hembakat fikabröd. Mums! På vardagarna har dom dessutom dagens lunch till ett bra pris. Rekommenderas varmt!
(2009-04-17)

Mycket trevligt utflyktsmål
Vi var där med döttrarna, 4 och 7 år, en söndag i juli och vi tyckte alla om stället, en nygammal lada med charm. Det var inte mycket folk, alldeles lagom. Musse-utställning för alla och det skojiga Trazan-landet för barnen. Vi hade tur och var där när det var gajdning i galleriet. Mycket intressant.
(2007-10-25)

Bra utflyktsmål
Var där med vår dotter 5 1/2 år under högsäsong (Juli). Vi vuxna studerade serieutställningarna medan dottern lekte intensivt i Trazans koja. Fanns alltså sysselsättning för hela familjen under några timmar. Fiket är lite kaotiskt, ligger i samma utrymme som entré och shop, men har god mat. Finns också en shop med Åbergiana.
(2007-07-23)

kul
kul för barnen och trevligt med att kunna fika.
(2006-10-09)

Jättetrevligt
Jättetrevligt ställe. Barnen tyckte det var jättekul och ville inte åka hem
(2006-07-19)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


SG9         LFA      
  5    K    D     QPW
1Y4   6HS   7OF      
  B    S      2   WKF
LUU         T6E      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se