Annons

Coral Castle

(0 omdömen)
Natur | Övrigt

Favorit sparadSpara favorit

Coral Castle

Ett slott mejslat ur korall. För hand. Av en enda person! Florida lider ingen brist på märkliga attraktioner, men det här är nog en av de mest säregna.

Enligt sägnen kom Edward Leedskalnin från Lettland till Miamiområdet år 1923. Han var minst sagt kärlekskrank. 26-åringen hade i hemlandet övergivits av sin 16-åriga tilltänkta brud Agnes Scuffs, några dagar innan de skulle gifta sig. Hans märkliga “revansch” blev att ägna de kommande 28 åren, fram till sin död, åt att karva ut detta monument ur stora korallstenar till sin stora kärlek. Helt på egen hand. Utan maskiner.

En fenomenal prestation, inte minst med tanke på att Ed var en kort kille. Ett ton sten gick åt. Varje vägg är ca 2.5 meter hög, 1,3 meter bred och 1 meter tjock.

Det finns en 30-minuters audiotur för den som vill lära sig mer om denna kuriositet (ingår I USAs National Register of Historic Places). För barnen räcker det oftast med att bara vandra runt och upptäckta palatset på egen hand.

Hitta
Miami
Florida
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Coral Castle. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Coral Castle har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


NOI         F6S      
F Q    7      U   TTR
H H   PXC   SHY      
7 G    G    Y     C4M
5S3         4MM      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se