Annons

Disneyland Park

(28 omdömen)
Nöjespark | Temapark

Favorit sparadSpara favorit

Disneyland ParkDisneyland ParkDisneyland Park

Disneyland Park är en del av Disneyland® Resort Paris som i sin tur är Europas största turistattraktion med över 10 miljoner besökare per år.

Disneyland Paris består av två parker: Disneyland Park och Walt Disney Studios park. Här finns också shopping- och restaurangområdet Disney Village, flera olika Disneyhotell samt Davy Crockett Ranch med stugor.

Disneyland Park är den största av de två parkerna. Här finns över 50 olika attraktioner uppdelade på fem olika temaområden och här hittar du allt från klassiska karuseller till en äventyrsö, piratskepp och en 4D filmfestival med kortfilmer.

I parken anordnas dessutom parader och olika föreställningaroch dagen avslutas alltid med en fyrverkerishow med projektioner på slottet och på vattenkaskader.

Tips: Vill du hinna med "allt" behöver du två dagar på Disneyland Park. Lägger du bara en dag här kommer du att vara tvungen att välja bort flera roliga upplevelser och inte hinna med alla attraktionerna.

Ska du besköka båda parkerna behöver du alltså minst två dagar, gärna tre. Då kan du ta det lugnt och åka favoriterna flera gånger.

Inför besöket

Förbered dig inför besöket. Det sparar tid i parken och du har koll redan från början vad ni helst vill göra. 

Gå in på www.disneylandparis.com och lär dig hur parkerna ser ut och läs på om längdrestriktioner för attraktionerna. Om du funderar på vilka attraktioner som passar familjens barn, så är Youtube ett mycket bra redskap.

Genom att planera ert besök hinner ni med mycket mer och slipper stå i onödiga köer. I Maria Schlyters blogg Disneysemester hittar du bra tips för hur ni slipper köerna. 

Fler av Marias tips om planering inför besöket hittar du i vår artikel Budgetresa till Disneyland Paris.

Glöm inte bort att äta!

Det finns så mycket att uppleva på Disneyland Paris. Med attraktioner, Disneyfigurer, parader, föreställningar och allt runt om kring är det  lätt att glömma att att äta i tid.

Ta med nödproviant (vätska och kanske lite frukt och smörgåsar) så att ni klarar er till närmsta matställe när det börjar krisa! Lågt blodsocker hos barn och vuxna tillsammans med överstressad förälder som inte har en plan för var maten ska intas är ingen succé.

Maten på Disneyland Resort Paris är dyr. Det finns mängder med olika snabbmatsställen inne i parkerna och på Disney Village. Här serveras klassisk snabbmat som t.ex. hamburgare (på Disney Village finns det t.o.m. ett McDonalds).

Det finns flera restauranger med olika teman och prisklasser, och det finns dessutom tre restauranger där du kan få träffa olika Disneyfigurer under tiden som du äter. Om du vill äta buffé och träffa Musse, Långben och de andra, eller njuta av en mer lyxig meny och träffa prinsessorna, så bör du boka bord, annars behöver du oftast inte tänka på det.

Ta mycket gärna med dig mat och dryck in i parkerna. Vatten och läsk är dyrt, och lite snacks och frukt är toppen att ta till för att hålla alla glada. Tänk bara på att alkohol och glasflaskor/glasburkar inte får tas med in i parkerna eller på Disney Village.

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Disneyland Parks webbsidor.
Hitta
Paris
Frankrike

Med bil från till Disneyland Park är det ca 1 km (13 h 31 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Disneyland Resort Paris ligger 32 km öster om Paris.

Hur kommer man från Paris centrum ut till Disneyland?
Ta pendeltåget RER till Disneyland. Resan tar 40 minuter. www.metro.ratp.fr

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Disneyland Park har snittbetyg 9 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 28 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Love it!
Barn och vuxna kan inget annat än älska Eurodisney! Rent och fräscht. Kanon att bo på ett av deras hotell och lägga till där allt ingår. D�...
Läs mer »
Kostar mer än det smakar
Vi var där Söndag 14-Onsdag 17 Juni 2015 Visst det var fint och välbyggt dom flesta attraktionerna var inbyggda så man inte såg vad det var ...
Läs mer »

2 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Disneyland Park. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


4TL         W        
W E    L    R 8   M2N
3 N   LTH   JBT      
Q C    S      3   5KD
4P9           S      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se