Annons

Frihetsgudinnan

(1 omdömen)
Museum | Övrigt

Favorit sparadSpara favorit

FrihetsgudinnanFrihetsgudinnanFrihetsgudinnan

Kanske den mest berömda symbolen för New York, och för många själva sinnebilden av Amerika. Frihetsgudinnan måste ses, om så bara på avstånd.

Gåva från Frankrike Frihetsgudinnan, eller "the Statue of Liberty Enlightening the World" som den heter, står på en liten ö, Liberty Island, utanför New Jersey. Hon har samma “pappa” som Eiffeltornet: Gustav Eiffel. Statyn som invigdes 1886 var en gåva från fransmännen till USA som en symbol för de båda ländernas vänskap.

Hur kommer man dit? Man tar sig till Frihetsgudinnan med färja, och färjan går även till Ellis Island i samma båttur.

Jobbiga köer om ni vill in i monumentet Den som vill in och upp i Frihetsgudinna måste komma rustad med tålamod, och under högsäsong ofta med en tiokampares uthållighet. Vårt tips är att ni bokar pass i god tid online: www.statuereservations.com eller per tel 866-782 88 34.

Färjan Det krävs inte tidsbestämda pass för att besöka själva ön Liberty of Island. Men färjebiljetter behöver man. Vårt tips är att du köper dessa redan innan ni kommer dit, det kan vara långa, långa köer. Vissa perioder kan man får köa i flera timmar för att få biljetter!
Biljetter beställer man här »

Man kommer 10 våningar upp Numera går det inte att klättra upp i statyns krona eller fackla (den stängdes redan 1916). Ni får nöja er med den 360°observationsplattformen som ligger längst upp i statyns 10 våningar höga piedestal. Statyns inre ramverk kan beskådas genom ett glastak. Ta hissen eller trappan upp. Sköna skor är ett måste.

I lobbyn finns en utställning över Lady Liberty och hennes historia, med mängder av bilder, ritningar, videos mm. Här finns också den ursprungliga facklan från 1886, (som ersattes 1986 med en fönsterlös version).

Längs promenadområdet utanför får ni utblick över hela härliga New York Harbor. Och längst ner, under själva foten, ligger Fort Wood, ett fort i form av en 11-spetsig stjärna.

Guidning Parkvakterna ger regelbundet 45 minuter långa turer på ön med fakta om historia, konstruktion, hamnens miljö, statyns restaurering mm. Schema finns vid besökscentret, Visitors Center. Det finns även självguidade audioturer på engelska och flera andra språk, dock ej svenska.

Hitta
New Jersey
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Frihetsgudinnan har snittbetyg 10 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Frihetsgudinnan
Recomenderar att åka ditt. ;)
Läs mer »

2 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Frihetsgudinnan. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 G          G94      
TB     D    T T   5GH
 6    O7N   H G      
 K     A    C C   GFA
I8M         UDK      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se