Annons
Betyg och kommentarer

Frösö Zoo

3

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Frösö Zoo.

» Antal inlägg: 27 st
Lite 60-70-talskänsla över det hela...
Eftersom vi läst allt negativt om Frösö zoo så kom vi i alla fall dit med låga förväntningar. Barnen gillade tivolit, dock var 380:-/åkband ganska dyrt o det fanns typ 2-3 karuseller som äldsta barnet 9 år kunde åka. Till o med 6-åring var faktiskt för stor o det var några karuseller han inte fick åka för att han var för stor! Men inget han var för liten för så det var han ju glad över. Inga köer till nånting o 3-åringen kunde åka det mesta utom kanske 4 karuseller så hon hade nog roligast. Personalen var schyssta o hjälpte henne gärna ur o i o lät oss åka med på hennes åkband så att säga. Även om större delen av personalen enbart pratade polska så gjorde de sitt bästa och var hjälpsamma o tillmötesgående. Bra glass o trevlig glass-kille! Parken var lagom stor, inga långa avstånd eller jobbiga backar- stort plus! Finns förutsättningar för en riktigt bra park, men... som många redan skrivit. Flera hägn var små o inte vidare roliga. Var svalt o skönt då vi var där men djuren var trots det slöa o verkade ilskna eller bara håglösa. Älgen sparkade på planket när vi stod nära, flera gånger o en alpacka gnällde när man gick förbi hägnet o spottade sedan mot min son. Påfågel-i hägn?! Brukar ju alltid vara fritt gående. Klappa getter- glöm det! Man får inte ens röra djuren så ingen klapp o kram hörna här inte. Lemurerna innanför stängslet verkade inte lyckliga, går ju nästintill fritt i de allra flesta parker. Skitit inne hos Åsnor. Skyltar med flamingos men de fanns inga... Kenya bungalow var mysigt o vi kunde äta vår medhavda matsäck där. Men som sagt, skulle kunna vara så mysigt o bra park, inge fel annars med 60-70-talsstandard men hos djuren behövs det modernisering o uppfräschning. En liten lekpark på området vore ju inte heller helt fel. Lite löjligt också att betala en kupong för att åka pyttelilla vändan med turisttåget. Å tropik-huset var ju till större del museum... Brännässlor! Massvis runt hägnen, mina barn brände sig flera gånger!6 poäng verkar kanske mkt men som sagt är parken mysig i sin helhet o det finns potential att bli bättre.
(2016-07-29)

stackars djur!!!!
det är inte meningen att man ska behöva bli ledsen o börja gråta när man går på zoo. men detta zoo är fruktansvärt illa!! de stora rovdjuren är så felplacerade o väldigt olyckliga. lukten man möts av i tropikhuset ä fruktansvärd och det är väldigt oorganiserat där. o tivolit ä plottrigt och oorganiserat! ja va dit för ca 6 år sen o grät redan då. o inte ett uns av förbättring har skett under åren. hade jag varit förmögen hade jag köpt upp detta zoo o hjälpt de stackars djuren!
(2016-07-28)

En skamfläck!!
Sunkigt, nedgånget, otrevligt.
Djur i för små hängn som rastlöst vankade av och an,
Mycket mycket illa!!
En skamfläck för Frösön och Östersund samt för hela djurparks-Sverige!!
(2016-07-25)

Inte bra
Nedslitet zoo. Allmänt ofräscht. Allt kostar alldeles för mycket. Få personer i personalen tala svenska. Rekommenderas inte!
(2016-07-06)

En skam för Jämtland!
Ser plastigt och billigt ut! Majoriteten av de som arbetar där pratar varken svenska eller engelska. Hemsk! förvaring av djur snarare än en djurpark. Kommer aldrig mer att besöka eländet!
(2015-04-12)

Riktigt dåligt
Nedgånget, dåligt och svindyrt! Kommer inte åka dit igen och rekommenderar starkt andra som funderar på att åka dit att åka någon annanstans istället.
(2014-08-17)

Hysteriskt tivoli
Det första man möts av när man kommer in på området är ett hysteriskt tivoli som är "stylat" i gräsliga färger, fula dekorationer och jobbig musik. Åkattraktionerna är random utplottrade här och där, och ger ett rörigt intryck. Satsa på några karuseller av bättre kvalitet i stället och som ingår i den redan dyra entrébiljetten. Tivolipersonalen kan dessutom inte svenska och ser sura och totalt oengagerade ut. Vad händer om "gamla mormor" som inte kan engelska besöker zoo:t med sina barnbarn och inte kan göra sig förstådd? Zoo-shopen var proppfullt av billigt inköpta nallar i grälla färger som såldes dyrt. Titta gärna på Lycksele djurparks souvenirshop för inspiration på "roligare" saker. Angående djuren önskar jag att de hade bättre aktivering och större hägn än vad de har nu. Såg en stackars apa på tropikhuset som satt helt ensam i buren och såg deprimerad ut... Hela zoo:t i sig skulle behöva en rejäl uppfräschning, ser ut som det inte har gjorts någon renovering sen 70-talets glansdagar, ungefär...
(2014-07-27)

Dåligt
Nedslitet dåligt zoo. Kändes som man gick omkring på ett gammal nedlagt zoo. Rekommenderas inte!!
(2013-08-06)

Helt ok
Helt ok zoo del med inte jätte många olika djur men ändå en bra blandning.
Tropikhuset är bra kanske den bästa delen.
Tivolidelen har många karuseller för småbarn men få för större barn. Varje åk kostar tyvärr hela 30 kr.
Två gånger om dagen gratis cirkus i ca 40 min som är helt ok.
Restaurangen bör dock undvikas då maten är dålig och dyr (tex hamburare med bröd och läsk 80 kr, korv med bröd och festis 40 kr).
(2013-07-13)

Inte Bra
Vi var där med Familjen och möts av en kille i kassan som inte trivdes på Jobbet samt inne på Området så pratar dem Polska och förstår inte Svenska... Sen så såg vi en Dingo som låg med Epeleptiska Spasmer och låg och Dreglade och jag sprang och jagade någon Djurskötare och det visade sig att det var Karusellkillen som var Djurskötare och dem tog in Dingon i Huset där Dingosarna bor och vi hörde hur det lät som man dunkar någon i Väggen och 1-2 Minuter senare så kom Grabbarna ut och åkte iväg igen....Och jag Frågade den enda Svensktalande på Området om han hade Zoologisk Utbildning ... Och hon svarade självklart ... mmm kommer aldrig mer Sätta min fot där igen ... Djuren ser helt Apatiska ut och Ledsna... Jättetråkigt....Mvh Fredrik
(2012-07-02)

Inget att rekommendera
Nersliten och tråkig anläggning. Allt känns också väldigt plastigt och konstgjort med färger i rött, vitt och blått om vartannat i stället för att man försöker få anläggningarna att, så gott det går, smälta in i omgivande natur. Den som vill besöka en fin djurpark i Norrland rekommenderas hellre Lycksele eller Järvzoo.
(2012-02-21)

Nedgånget
Skulle inte rekomendera någon att besöka detta ställe. Nedgånget, slitet, fokusering på karuseller och få in pengar. Dyrt så det förslår och inte mycket för pengarna. Tyvärr.. Östersund har så mycket annat att erbjuda, men tyvärr inte detta!
(2011-06-25)

Inget mer besök
Det första som man möts av är ett ruggigt tivoli anno 1970. Med mycket medioker standard. Allt kostar pengar, den ryska (?)personalen är totalt ointresserad av besökarna. När detta är passerat återstår en djurpark med djur som inte ser ut att trivas alls. Ett plus för damen i entrén som var trevlig. I övrigt en stor besvikelse.
(2010-08-15)

Karuseller eller ZOO?!
Kan inte annat än att hålla med. Visst vill mina barn på Frösö Zoo men de springer fort förbi alla djur för att sedan hoppas på att få åka karusell o karusellerna är inte av någon högre kvalitet. Dyrt blir det oxå med ett inträde på 180 samt alla karuseller kostar en del. Inte värt besöket.
(2010-07-13)

Besvikelse
Det första man möter när man kommer in är ett tråkigt tivoli. När vi fått barnen att gå förbi karusellerna så var många av djur burarna tomma.
(2009-10-10)

Uselt
Gillade inte alls Frösö zoo, nedgånget som bara den, trasiga rutor på byggnader, "förstängslen" (alltså stängslena innan de riktiga) som var trasiga och ett dött och huvudlöst marsvin i marsvinburen, enda som är något att se är tropikhuset.
Behövs en uppfräshning och absolut ett nytt boende för de stackars björnarna.
KOmmer aldrig gå dit igen och kommer inte rekommendera mina vänner att gå dit heller, bättre då med Järvzoo eller Kolmården
(2008-07-19)

Så där..
Djurparken var ganska ok, lite väl tråkiga hägn för vissa djur dock...Tivolit var under all kritik. Obrydd och otrevlig tivolipersonal, en av våra barn blev rädd för dom och tordes inte närma sig några karuseller alls! Nä, en mycket plottrig och stökig djurpark, inget vi kommer att besöka igen.
(2007-08-04)

Trevligt...
Själva djurparken tyckte hela familjen var trevlig, djuren var lite mer alerta och mindre avtrubbade än på tex Furuvik, men tivolit var rent bedrövligt. Tråkiga attraktioner, trist personal och sänker tyvärr betyget ordentligt.
Plus för savannen och möjligheten att fika vid den, trevligt. :-) Även ett plus för "godisautomaterna" med djurmat så barnen kunde mata vissa djur.
(2007-08-02)

Nej tack!
Dyr och ofräch djurpark. kändes väldigt sjaskig och nergången,tråkig och ospännande för de barn som var över fem som var med oss.Skäms för mitt kära norrland,man måste nog söderut för att hitta bra djurparker...
(2007-07-19)

Lagomt för det lilla barnet - Men för litet för äldre barn
När barnen är små kan Frösö vara ett perfekt resmål men jag måste tyvärr säga att vår 6 åring suckade och pustade förra året - och tyckte att allt var för lite... båfe gällande utbud av djur och åkattraktioner... Prismässigt blir det billigare att åka till Furuvik där man dessutom får mycket mer att göra oavsett ålder...
(2007-01-23)

Tyvärr
tycker jag inte om denna djurpark. Jag tycker den känns alltmänt ofräsch. Allt kostar alldeles för mycket och jag tycker inte att vare sig cirkusen eller nöjesfältet hör dit eller är trevlig. Kan inte rekommendera parken alls. Tropikhuset är det bästa.
(2007-01-22)

Trivsamt
Frösö zoo har jag besökt ett antal ggr sen jag var liten. Nu på äldre dár som förälder är det en höjdare att kunna strosa i djurparken tillsammans med barnen. Det är mycket öppna ytor, saker längs vägen för barnen att utforska. Positivt var att det längs gångstigarna fanns förfriskningar och mat.
(2006-10-30)

Barnvänligt
lätt att ta sig fram med barnvagn, bra med toaletter,ett litet rastställe vid halva g¨ångsträckan där man kan äta medhavd mat o fika. Minus för dyrt inträde då vi är en fam med tre barn kunde vi inte utnyttja rabatter så inträdet gick loss på över 500:-. djuren verkade välskötta och mätta vilket barnen tyckte var bra.
(2006-07-27)

En fin....
djurpark i medelklass. Det finns mycket att gå och titta på. Tropikhuset var roligt med alla aporna etc. och sedan huset med alla uppstoppade djur i. Lagomt stor park med blandade djur. Karusellerna var uppskattade.
Ett bra utflyktsmål. Ett sådant man kan återkomma till om några år igen.
(2006-07-19)

Litet
En djurpark av medelkaraktär och ett litet tivoli. Kan vara värt att åka till om man inte har något annat att göra och inte har så stora krav. Djuren har det dock bra med stora ytor
(2006-07-04)

Fina djur
Trevlig ställe men karusellerna kunde ha personal som kunde svenska och såg lite gladare ut. Bra djurutbud med aktiviteter för alla åldrar.
(2006-06-01)

Frösö Djurpark
Fin djurpark, lätt att ta sig fram över allt. Roligt med tivoli på platsen.
(2006-01-21)

Annons
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se