Annons
Betyg och kommentarer

Furuviksparken

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Furuviksparken.

 » Antal inlägg: 79 st
Bra familjenöje
Passar hela familjen. Mysig djurpark som ligger härligt intill vatten. Bra camping och lagom avstånd att gå. Badet är väldigt fint.
(2017-03-14)

Fin park
Besöker Furuvik flera gånger varje sommar och det är en fin park med fina miljöer. Gillar särskilt Furuskär där man kan äta sin matsäck vid klipporna. Tyvärr drar priserna ned betyget.
(2017-03-06)

Passar alla i familjen stora som små
Var där med familjen i 2 dagar och det var super super bra. Mysig stuga med kort avstånd till djurparken. Upplevelsen att kunna gå in till djuren går inte att beskriva med ord, utan måste upplevas. Att kunna gå runt i djurparken se alla djur, kunna gå i skogen samt gå till havet allt på en och samma plats är super.
(2017-02-16)


Passar alla åldrar
(2016-02-15)

Lite av allt och mysigt välordnat
Vi trivdes mycket bra med besöket i Furuvik med vår 4-åring. Matningen av apor som är en stor turistmagnet var inte vidare spektakulär, då var det mycket roligare att gå runt ett sista varv efter kl 17, då parken var närmast öde, och man kunde vara helt ensam med djuren, se kängururna riktigt nära, klappa kamelen som gärna äter björklöv och se på när orangutangen bäddade för att sova. Karusellerna var helt OK men inget spektakulärt, dock är det tacksamt med lite sådant och inte bara djurpark för vår dotter som har mycket spring i benen och annars blir trött på djur.
(2015-07-21)

Över förväntan!
På 70-80-talet åkte många skolklasser till Furuvik på skolresa. Jag minns Furuvik som litet, gulligt och ganska b-igt. Döm om min förvåning när jag, syster, mamma och mina två barn (7 o 9) var där i somras och upplevde ett toppenställe! Fin djurpark och roligt äventyrsbad (lite kallt kanske...) och överlag mycket att göra. Nöjesparken var en överraskning. Väl värt 40 mil fram och tillbaka!
(2015-01-17)


En väldigt fin djur och nöjespark. Rekommenderas
(2014-08-15)


Både vi vuxna och barnen tyckte furuvik var toppen- rekommenderas!
(2013-07-21)

Furuvik
Sveriges absolut finaste djur-och nöjespark för barn o vuxna
(2013-06-05)

Trevligt!
Besökte Furuviksparken under högsäsong och då var det mycket folk, men det fungerade bra ändå. Wild Kids området var en höjdare för vår 7 åring. 4 åringen tyckte det var roligast med flodfärden. Vi bodde i tågvagn på området där även inträde för två dagar ingick. Ett mycket prisvärt alternativ även om man inte nyttjar boendet. Badområdet var också roligt och fungerade bra både som start och som avslutning på en händelserik dag. Middagen åt vi på furuviks bbrygga - en fin restaurang med prisvärda maträtter i den miljön - rekommenderas!
(2011-08-07)

Furuviksparken har allt!
Fantastiskt bad, stor och välfylld djurpark, Wild-Kidsön, karuseller och underhållning.... You name it, Furuviksparken har allt! Rent, fräscht och växtlighet, hela familjen tycker verkligen om detta resemål.
(2011-06-25)

Välskött
Underbart med en djurpark runt hörnet. Är ofta där med mina barn. Vi koncentrerar oss på ett djur i taget, badar i deras nya äventyrsbad eller bara leker i lekparken. Stort plus för deras Wildkids tema som gjort att parken även blir attraktiv för min äldsta dotter på 11 år.
(2010-06-26)

Strålande!
Vi är just hemkommen fr en härlig minisemester på furuvik. Vi bodde vid poolområdet i Orientexpressen, en tågkupé med tre sovplatser, standard motsvarande vandrarhem. Minus för att det saknades kaffebryggare och barnstol i servicehuset. Det kostar 700 kr/natt och då ingår entré för två dagar. Mycket prisvärt! Åkband tillkommer dock. Vi hade tur med vädret och kunde utnyttja det härliga poolområdet. Våra barn är 1, 4 och 8 år och det passade dom perfekt. Parken är lummig, bland djuren rekommenderas lemurerna, getterna, schimpanserna och terrariet. Ta med egen picknick om ni vill hålla nere kostnaderna, det finns även grillplatser.
(2009-06-28)

Mycket fin park men tyvärr dyrt
En fin park där man lätt kan strosa en hel dag (eller flera), men ett stort minus för priset. Först ett dyrt inträde, sen kostar åkbandet, sen får man ändå betala extra för ponnyridning, flodfärden, trafikplatsen mm. God mat men inte så stora portioner där vi åt.
(2009-05-24)

I dyraste laget!!
Har varit en hel del i Furuviksparken och barnen tycker det är jättekul. Det tråkiga är dock priset, eftersom det är ganska dyr entre och sen kostar åkbandet oxå en hel del. Så jag hoppas verkligen att man kan göra något åt detta så att man kan börja åka dit igen.
(2008-11-06)

bra park för alla
Tyckte parken var perfekt dom hade gjort om en hel del sen sist och karusellerna är för blandade åldrar.
(2008-08-14)

bra för barnen hade tur med vädret
toppen ställe lite för dyra åkband
(2008-08-01)

Liten och trevlig park!
Var lite rädd att det skulle bli ett nerköp att besöka Furuviksparken då vi ett par dagar innan besökte Kålmården. Måste dock säga att jag blev positivt överaskad! Vi åkte med vår 3(snart 4)-åring och ett par vänner och deras barn. För oss var det en underbar dag! En mycket trevlig i princip backfri liten djurpark. Trevliga gräsplättar att picnica på. Gratis poolområde och "båttur". Det enda som drar ner betyget från 10 poäng var att vi inte såg några kängurur (sov kanske?) och att ett par av karusellerna kanske inte var i toppskick. Vår 3-åring och våra kompisars barn (och följaktligen vi vuxna också) tyckte att det var jätteroligt! (Kanske för mesigt för lite större barn dock, ingen "actionpark"). Vi kommer definitivt åka tillbaka igen!
(2008-07-27)

rekommenderas!
Vi var där nu i Juli med våran 2½-åring.Vi tyckte att parken var bra att gå i och hitta i ett + för att det var så grönt o fint där inte som en del andra parker där det är bara hägn o sand . bra för barnen med get hagen, båtturen i sydamerika som ingick i priset + tivolit som hade mycket för mindre barn.Glad o trevlig personal Vi missade tyvärr kängru safarin.
(2008-07-04)

Furuvik
Mina barn 5 och 8 år gamla tyckte att det var jätte roligt i furuviksparken.
(2008-06-17)

Också besviken!!!
Det kändes nästan nervöst att åka dit då jag inte har varit där på minst 15år. Satt hemma och berättade för mina 2 barn båda under 12 om hur underbart det var där. Jag frågade min äldsta dotter morgonen efter vad hon hade tyckt vart det bästa med furuvik: _Helt klart när vi lämnade stället sa hon!
Jag blev besviken jag också, för jag kan inte minnas att det var fallfärdigt och sunkigt! Jag håller med en del andra föräldrar här. Skärpning Furuvik, gör något för att "piffa" upp stället lite. Ha hellre stängt en hel säsong och rusta
och ordna lite bättre. Fler besökare skulle nog föredra furuvik då!
(2007-08-09)

Tyvärr...
...en besvikelse även för oss. Dottern (3 år) helnöjd och hade jättekul, men vi vuxna kände att det här inte alls var det furuvik vi hade hoppats på. Nergånget och nästan sunkigt. Djuren kändes avtrubbade och det var lite trist att se. Känns tråkigt att något som skulle kunna bli så bra med lite ansträngning håller på att förfalla... skärpning furuvik!
(2007-08-02)

För de små
Åkte till Furuviksparken eftersom maken var där som liten. Vilken besvikelse det blev för honom ( och för resten av familjen). Sonen (10år) är för stor för att uppskatta "nöjesparken". Det han upplevde som roligast var att vi fick hjälpa till att mata djuren. Håller med om att parken behöver förbättra sig på många sätt om man vill få fler besökare i alla åldrar.
(2007-07-29)

Vilken härlig dag!!!
En dag väl värd pengarna, barna 5,5 och 2 år, hade en kanon dag. Åkte karuseller, gick ner i fortet, klappade getterna och tittade på alla djuren. Vi hade med oss egen fika och hittade en fin plats på udden att fika på. Träffade även på Nicke Nyfiken och Mannen med den gula hatten, till 2 åringens stora glädje. Helt klart värt ett besök!!!
(2007-07-11)

Få djur, dyrt, men trevligt
Det var inte värt entrépengen. Det var färre djur än vi hade trott och det var det fina aphuset som var värt nå´t. Schimpanserna var hur roliga som helst. Tivolit var dyrt och vissa attraktioner var inte värda sin peng. Ett extra plus för att 2-åringen fick åka gratis i Lilla Berg- och Dalbanan. Annars var det lilla tåget mest prisvärt och vi borde ha åkt den två gånger till istället för att sätta barnen på veteranbilar som åkte ett litet varv. Maten var bra och barnvänlig. Överallt skyltar man med Nicke Nyfiken, men barnen var besvikna över att de inte fick se en skymt av honom eller mannen med den gula hatten.
Vill Furuvik tävla med andra stora parker som Parken Zoo och Kolmården måste man göra en förbättring. Likt Fantomenland borde man bygga upp ett Nicke Nyfikenland med gratis rutschkana och äventyrsbana för barnen.
Nu har vi i alla fall varit där!
(2007-07-08)

Furuvik
Vi besöker Furuvik ganska ofta eftersom den ligger nära och köper man säsongskort blir det inte så dyrt! Annars känns det som om inträdet är alledeles för dyrt med tanke på vad man får för pengarna. I år ingår besök på regnskogen där man kan titta på massa ormar och gå bland småapor.
Det finns inte så många olika djur men de har ett väldigt bra aplandskap med schimpanser och orangutanger. Det är en hel del transportsträckor där det inte finns något att se eller göra.
Nicke Nyfiken och hans polare mannen med gula hatten vandrar omkring i parken och det gillar de små barnen.
Fortet som finns längst bort mot havet är spännande för alla. Barnen Hedenhös som attraktion är väldigt sliten men man borde satsa mer på det temat eftersom barnen i en av böckerna besöker just(Urvik).
Nöjesparken som inte öppnar förrän två timmar efter övriga parken är OK men dyrt om man inte köper åkband, tex så kostar det 90 kr för en vuxen och ett barn att åka spöktåget och eftersom mina barn är 5 och 4 för de inte åka själva men samtidigt känns det dyrt att betala 150 kr för åkband då de flesta attraktionerna riktar sig mot barn i åldern 7-12 år.

Maten är OK men dyr bäst är fiskelägret där barnen kan få korv med mos och de vuxna en god grillad lax till överkomliga priser. Cirkusrestaurangen har medioker mat som inte är prisvärd men det går snabbt. Alternativet Furuviks brygga som ligger en liten bit utanför parken är inget alternativ för barnfamiljer för priserna är skyhöga, maten är i och för sig bra men de borde ha en speciell billigare parkmeny för besökarna.
Det är totalt sett ett ganska trevligt utflyktsmål men man klarar av ett besök på inte alltför många timmar, om värdet är fint kan man förstås ligga vid poolen och lata sig.
(2007-06-23)

Ta er hit! NU!
Ja, hoppas ni förstod övertexten och röstningen!
(2007-05-29)

Furuviksbesök
Furuvik var en mycket mångsidig park så det krävs minst en heldag. Själva djurparken är stor, intressant och välskött i olika grönskande miljöer. Badanläggningen var väldigt fin och trädäcket inbjöd till solning medan barnen plaskade. Stora poolen var rejält tilltagen till allas fördel. Attraktionsområdet kanske inte var det mysigaste men det finns åkgrejor för de flesta, mest i kategorin 6-10år. Furuviks mathak är inte så mysiga (snabbmatshak de flesta) men det finns underbara platser att avnjuta sina medhavda matsäckar på!
Glöm inte barnvagnen till den minsta, det blir mycket stå och gå.
Alla barnen var stormförtjusta i parken!
(2007-01-30)

Trevlig
Vi hade en heldag på Furuvik. Först strosade vi runt och tittade på djuren, därefter gick vi ut på udden till tidigare militärt område vilket var spännande tykte barnen(4 och 7 år), åkte några karuseller och slutade med bad i poolen. Finns något för alla åldrar. Kan varmt rekomenderas.
(2007-01-24)

Så där tycker vi
Vi åkte dit med barnen med hopp om en trevlig dag men var fanns alla djuren, varför kostade allt där inne plus ett ganska högt inträde. Ett plus för det lilla tivolit som barnen gillade. Bättre matställen tror vi att man skulle kunna åstadkomma. Vädret kan ju ingen rå på så hade solen strålat hade vi nog nyttjat poolen som såg ok ut.
(2007-01-23)

Lämna en recension

Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!


Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


17R         N        
  P    5    K G   UX1
  J   PMC   UDR      
  4    U      B   TFF
  J           F      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Populära erbjudanden
Fri entré för 2 barn per betalande vuxen på Söderhällgården
Fri entré för ett barn per familj på Nordens Ark
Fri saft hela dagen + en gratis sandmålning till familjens barn
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Nordens Ark
Bohuslän
High Chaparral
Småland
Kleva Gruva - Äventyrsberget
Småland
Fler tips
Annons
Aktuella evenemang
Besemmerfesten
Hofors
29/05 - 31/05
Gysinge Marknad
Gysinge
13/06 - 14/06
Ockelbo Marknad
Ockelbo
26/06 - 28/06
Alla evenemang
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies