Annons
Betyg och kommentarer

Havets Hus

6.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Havets Hus.

» Antal inlägg: 29 st
Dåligt!
Tyvärr så har de inte någon organiserad besökande rutiner. Var beredda på långa köer!!! 2-3 timmars kö! Inte värt pengarna.
De borde ha släppt in gruppvis eller haft specefika besökstider om man kunnat anmäla sig till
(2020-07-19)

Litet mysigt stä?le
Vi var ett besök på havets hus och vi är i familjen 2 vuxna och 2 barn på 11 och 15 år. Först och främst var det svårt hitta parkering. Vi fick tag på en rätt så långt bort. Tur att man hade inte barnvagn för branta backar. När man var framme vid Havets hus. Så hade jag dagen innan bokade biljetter till att åka på ett 1½ timme långt sälsafari ute i skärgården. Tur man fick rabatt till inträdet genom er. Det är ett dyrt ställe för många i familjen om man vill göra bägge sakerna. Gå genom Havets hus tog ca 30 min. Det var mycket se men väldigt litet för priset. Sen fick man fika för tiden skulle gå innan man skulle åka på sälsafariet. Det var dyrt i cafét. Det enda som var värt sina pengar var båtturen för titta på sälarna. Vi hade tur det var många sälar. Minus: parkeringar, för lite vid huset. Toaletter bara vid ingången och utgången. Och priset.
Nu har vi testat på detta och vi kommer inte tillbaks.
(2016-07-14)

Jättehärligt
Vädigt fint och underhållande för hela familjen.
(2016-03-13)

Havet Hus
Kul att se hur många olika fiskar och andra levande djur det finns på Västkusten, många som man aldrig sett eller hört talas om. Intressant och lärorikt! Sillkungen som berättade om sjöstjärnor var bra, mer sådant! Bassängen med sjöstjärnor, krabbor och snäckor där man fick känna på dem var kul! Minus parkering långt att gå! Minus är att det är väldigt litet, finns endast toaletter innan du går in och efter du gått ut. Vi hade en trevlig stund, men kommer inte att åka tillbaka.
(2015-05-22)

Bra utflyktsmål för barnfamiljen i fantastisk miljö
Vår familj med två barn, 5 och 7 år gamla var på Havets hus som testfamilj. Vi har länge tänkt att åka dit då vi har sommarboende 1 timmes bilfärd därifrån och nu blev det äntligen av. Vi är från Göteborg och är lite bortskämda med Universeum som vi ofta besöker. Vi var medvetna att Havets hus var mindre och var inställda att inte bli besvikna för det. Havets hus var mindre men också personligt. Vi var där i slutet av semestern och där var en hel del turister. Vi började med att leka utomhus, vilken fin lekplats med nybyggd för i år, stort "Lekskepp". Fin uteservering med fantastiskt utsikt att fika på före eller efter besöket. Väl inne så var det inte så stort och de gick snabbt igenom det hela på barns vis. De hittade dock snabbt ett lekrum, lekte där en lång stund och även ett piratdator spel som var roligt. Vi fokuserade att titta på de djur som finns på västkusten för att lära lite. Det var väldigt spännanade att vara med att få mata sjöstjärnor och se när de äter räkor. Rekommenderas varmt. Avslutningsvis, ett trevligt resemål, ge barnen tid att leka på den fina utomhuslekplatsen, passa på att fika och beundra havet från den fina solterassen, var med på en guidning, fokusera på vad som finns i havet på västkusten och tänk inte stort och jämför inte med universeum. De har en jättefin affär som är värd att titta in i. Vi hade en possitivt besök och barnen vill gå dit igen. Rekommenderas men sätt upp förväntningarna innan om Ni varit på ett större ställe innan.
(2015-04-15)

Hela Västerhavet på Havets Hus
Vi åkte till Havets Hus en solig dag mitt i sommaren. Det är ganska litet men också ganska lagom stort eftersom man hann se allt. Man kan se mycket av det som Västerhavet bjuder på, för här finns över 100 djurarter. Det roligaste var att se krabborna. På ett ställe kunde man stoppa upp huvudet i en glasbubbla och se krabborna näära! Vi hade en superrolig dag för hela familjen.
(2014-12-31)

Trevligt!
Barnen gillade bäst klappakvariet. Det var väldigt litet och vi hade förväntat oss lite mer.
(2014-08-02)

Nyligen besökt havets hus och vill gärna lämna en kommentar.
Hej! Nu i v 31 2014 besökte vi Havets hus för mig var det 3:e ggn på 20 år.
Det var nu en 2,9 mån barn med, jag är osäker på att han ens kunde se fiskarna i det mörka ljuset i tankarna. Att inte ha någon bemanning eller kunna få klappa en fisk eller en krabba känns tråkigt, jag mindes tidigare besök som mkt positiva men skulle inte rekommendera ett besök nu.
(2014-07-31)

Ett trevligt besök som gick alldeles för fort
Efter ett besök på Havets hus är det dags att summera besöket. Vi kom till havets hus en liten stund innan de öppnade. Så inga problem med parkering, fick parkering precis bredvid (gratisparkering). Med stor förväntan stod vår 7-åriga son och hängde på låset när de öppnade. Vi började med att gå bort till klappakvariet där sonen och andra barn fick följa med bakom kulisserna. Något som han uppskattade väldigt mycket. Vi gick sedan runt och tittade på alla fina fiskar och andra havsdjur. Klockan elva kom sjörövaren (kaparen) och hälsade på barnen. Sonen tyckte detta var kul, men undrade vart apan var (hörde lite fel). Efter detta gick vi i lugn takt runt hela havets hus, plattfiskarna var nog det som fascinerade mest. Halv tolv vart vi klara på havets hus och begedde oss ut i Lysekil för andra äventyr. Minus är att det är väldigt litet, finns endast toaletter innan du går in och efter du gått ut. Vi hade en trevlig stund, men kommer inte att åka tillbaka.
(2014-07-29)

Inte fullt uppskattat av 4 åringen.
Jag och min dotter (snart 5 år) var på Havets Hus härom dagen som testfamilj. Det var inte lika roligt som jag kommer ihåg från när jag var barn och min dotter var inte heller överförtjust. Det var ganska trångt inne och väldigt mörkt, så det gick inte att få så fina foton. Souvenirbutiken var däremot väldigt mysig och uppskattades av både mig och dottern.
(2014-07-25)

Bra besök - lagom för barnen
Vi var på Havets hus som testfamilj. Ett helt lagom ställe för våra barn 1 resp 4 år. Det fanns en hel del att se både för stor och liten (som iofs mest är nöjd bara nåt rör på sig :-) ).

Perfekt för den som inte vill åka till nåt större med akvarium i en större närbelägen stad.
(2013-10-27)

Mäktigt akvarium.
Var 2 vuxna och 3 barn som besökte Havets Hus - lite bortskämda med att varit mycket till Universeum förut så tyckte besöket gick lite fort, men bra skyltar som beskrev allt och barnen hade väldigt roligt när de fick känna på krabbor, sjöstjärnor, sjöborrar och sjögurkor! Mäktigt att gå under det stora akvariet, kunde dock varit roligare belysning i "Havets Botten" så man lättare förstått att man var under havets botten... Hummertineaktiviteten var sönder för tillfället, men annars inget att klaga på. Roligt nöje framförallt för barn över 3 år!
(2013-09-26)

Ingen höjdare
Vi var där som testfamilj med barn i åldrarna 7 och 3 år, en fin sommar dag. Bilresan från Göteborg med färja och diverse stopp på vägen tyckte ungarna var roligare än besöket på havets hus. Vi är vana besökare på Universeum i Göteborg och det var ju det man jämförde med, så då hade Havets hus inte mycket att komma med. Det var väldigt litet och man gick snabbt runt ett varv. Plus för det fina läget vid havet och den jätte trevliga restaurangen. Minus för parkerings möjligheter.
(2013-09-04)

Spännande besök under havets yta
Med 3 barn i åldrarna 5-14 år besökte vi Havets Hus i Lysekil. Ett mysigt ställe där barnen får uppleva havets spännande djur och växter. Populärast är såklart hajarna som man får beskåda underifrån! Tillfälle finns att "klappa" och känna på vissa djur, pussel för de minsta och via dator kan man lära sig hur mycket som helst. Du kan lägga allt ifrån en timme till hur lång tid som helst på Havets Hus. En toppenutflykt för hela familjen oavsett ålder!
(2012-08-08)

Sådär...
Vi har varit testfamilj på Havets Hus och reste dit med hela familjen, 4 barn (13, 9, 7, 2.5) och 2 vuxna. Förväntningen var stor bland oss alla på att detta skulle vara dagens stora utflykt men vi (vuxna och 13 åringen) satt nog igjen med att detta inte var helt vad vi hade förväntat oss. På sätt och vis var upplägget helt ok för våra barns åldrar, den äldste kunde gå omkring och lösa tipspromenaden som dock krävde att man läste sig fram till svaret. De yngre sprang omkring bland akvariumen och kollade in alla fiskar, och kände på det som de fick lov att känna på. Vår yngsta tyckte nog det var ganska facinerandes. Men vi som vuxna är ju så klart lite mer kräsna och jag hängde upp mig på att det var svårt med barnvagn, mycket trångt vid entren där det fort kunde bli lite hetsigt! Dåligt med toaletter var det också - något som är ytterst viktigt på sådana här attraktioner där man förväntas gå omkring i flera timmar. Avslutningsvis gillade vi dock det flotta cafet där vi kunde avnjuta en härlig glass efterår...eller middag om det önskade. Men attraktionsmässigt var nog inte Havetshus det bästa jag har varit på men samtidigt tycker jag det är flott att mindre attraktioner som detta också existerar, de tar försig och presenterar lokala arter från Gullmarn och våra andra närliggande hav. Det tycker jag är bra! Kul att Lysekil har något som detta - men vi kommer nog inte att besöka det igen när vi besöker Västkusten nästa gång.
(2012-08-08)

testade havets hu
testade havets hus 5barn och 2 vuxna som var där för första gången vi tyckt
Det var intressanta och lärorikt tjejerna tröttnade ganska fort ålder av 12 och 13år
Killarna tyckte det var kul och spännade en fisk lyckades hoppa ut när vi gick förbi
Inga problem med barnvagn om man inte möte nån med det cafet finns i slutet är ett ställe som vi rekommendera
(2012-08-03)

Inte så barnvänligt
Varit på testfamiljsuppdrag med två barn, 3 månader och 4 år. 4-åringen hade som roligast vid den lilla lekplatsen som fanns och det var även spännande att gå in i tunneln med de litet större fiskarna. Det låga betyget kommer av att det var drygt 650 meter att gå från parkeringen (med barn!), jättetrångt när man väl kom in, kändes som mycket upprepning vid akvarierna (sjöstjärnor är ganska lika varandra) och inga toaletter eller skötrum. Det var även svårt att ha med barnvagn. Vi kommer troligtvis inte att åka dit igen, men vi fick en trevlig dag i Lysekil!
(2012-07-17)

Hade förväntat oss mer
men det som fanns var bra. Vi var på testfamiljsuppdrag med två barn på 3 och 1 år. Vi upplevde det som nästan jobbigt trångt i smala gångar att ta sig fram med barnvagn. Det fanns många akvarier men det var mycket upprepning av samma arter. Vi skulle inte ha betalt den entrékostnaden för det lilla utbud man fick. Caféet var trångt och dyrt för att inte tala om lunchpriserna! Det var 650 m till parkeringen som kostade 10 kr/timme.
(2011-08-14)

Ett intressant utflyktsmål när du är på Västkusten
Kul att se hur många olika fiskar och andra levande djur det finns på Västkusten, många som man aldrig sett eller hört talas om. Intressant och lärorikt! Sillkungen som berättade om sjöstjärnor var bra, mer sådant! Bassängen med sjöstjärnor, krabbor och snäckor där man fick känna på dem var kul, synd att man inte fick klappa rockorna också! Stället är annars ganska litet och trångt när det är mycket folk! Toalett fanns vid entrén och vid restaurangen i slutet, dock för få då det var kö på båda. Ett bra utflyktsmål men vågar du bada efter besöket?
(2010-08-06)

Ett litet utflyktsmål som gärna får växa
Vi är en trebarnsfamilj som varit på testfamiljsuppdrag på Havets hus. Barnen är 8, 10 och 12 år. Det var väldigt fint gjort och byggt så att alla kan se. Lagom med fakta. De får gärna bygga ut lite mer så det blir större. Akvariet där man får ta upp krabbor och sjöstjärnor mm var höjdpunkten. Missa inte heller sälsafarin ute i Gullmarsfjorden!
(2010-08-02)

*Lite för Litet*
Vi är en famij på 5 personer, barnen i åldrarna 1, 6, 9. Vi tyckte väl alla att de var ett bra utflyktsmål, men att de var lite litet? Ändå intressant för både stora och små, speciellt bra tyckte våra stora barn att guiden som pratade om snäckor, sjöstjärnor osv var. Där fick dom ju vara delaktiga och svara på frågor och känna på djuren. Men hade gärna sett nåt mer?
(2010-07-26)

Främst för lite äldre barn
Ett intressant och viktigt resmål - även i våra nordiska hav finns spännande djur och växter. Mycket information, men för att kunna ta till sig den bör man nog vara i skolåldern. Yngre barn har också behållning av besöket, det finns många spännande fiskar, krabbor osv att titta på. Och kul att få möjlighet att känna på sjöborrar, sjöstjärnor i Klappakvariet.
(2009-09-17)

*Intressant för alla åldrar*
Familjen går dit varje år! Vår minsta är nu 5år, han läängtar dit igen! Det är ett nytt tema varje år och man lär sig mycket nytt varje gång.
(2009-07-17)

Lagom för en mindre utflykt
Havets hus är inte jättestort (för de som exempelvis varit på Universeums akvarier) men här ryms havslivet från den salta bohuskusten. Barnen gillar "hands on" och får möjligheten att lyfta i sjöstjärnor, krabbor och eremitkräftor, men de var besvikna över att inte kunna klappa rockorna (stingrockor). Besöket tar mellan en och två timmar.
(2008-08-05)

Häftigt
En riktigt upplevelse för vuxna och barn. Lärorikt och intressant. Helt klart värt ett besök.
(2006-08-11)

Roligt för barnen
Barnen tyckte att det var roligt och intressant på Havets Hus, de fick se alla möjliga olika fiskar,gå igenom en tunnel så fiskarna simmade över en och brevid och de fick även känna och undersöka i små "pooler" med olika växter, sjöstjärnor,snäckor mm. Lokalen är inte så jätte stor men vi var där inne ett bra tag eftersom barnen tyckte det var så spännande.
Även vi vuxna tyckte det var intressant. Värt ett besök!
(2006-07-19)

Sälsafarin är bra!
Vi har varit på Havets hus flera gånger under vår väskustsemester. Värt ett besök, och glöm inte sälsafarin, ger mer upplevelsekänsla när man ändå är där.
(2006-06-16)

Bra för rastlösa
Vi var i lysekil och besökte havets hus för ett par år sedan. Vi hade inga egna barn med oss men grannarna och deras döttrar på 4 och 6 år var med. De tyckte det var jättespännande och det som drog mest, måste jag nog erkänna, var badbryggan utanför. De tyckte det var suveränt att kunna bada i havet och ändå vara mitt i stan.
Ett ställe värt att åka till. Nackdelen tyckte vi nog var att inträdet var väldigt dyrt jämfört med storleken på lokalen, men det är som sagt en smaksak.
(2006-02-16)

Ger högsta poängen....
En helt fantastisk upplevelse där man till och med får känna på djuren som finns där.. Åker man dit på sommaren ska man givetvis kombinera detta stället med en tur på havet för att se sälar i frihet också.
Billigt dessutom är det att besöka detta ställe..
Lärorikt även för oss vuxna som besöker det här.
Alla tiders ställe!!! Ta tillfället i akt och besök det ni ångrar er inte Ja lovar!!!
(2006-02-12)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


6           Q51      
Q I    M    O 8   F41
4S9   EPA   QSN      
  T    F      6   FES
  C         4BS      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se