Annons
Betyg och kommentarer

Heureka

8.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Heureka.

» Antal inlägg: 7 st
Barnen älskade den!
Under sommaren besökte jag med mina två barn (7 och 10) vetenskapscenter utanför Helsinki (Helsingfors). Vi tog bilen och tack vare GPS och lite skyltar hittade vi ställen efter ca halvt timme. Jag räknade med några timmar underhållning men barnen inte ville gå hem tills det var stängdags. Dom tyckte alla attraktioner var roliga och spännande, både ute men framförallt inne. Bra att alla instruktioner var även på svenska. Höjdpunkten var cykelturer på linan högst uppe under taket! Vi tog turen till framtiden, lärde oss en del om miljövänlig konsumtion, tittade på dinosaurierna. Som minne från center fick vi tillverka mynt med eget ansikte på! Vi såg en 3D film om planeten i universum och även då fanns det hörlurar vi kunde följa filmen på svenska. Vi kan jämföra stället ”bara” med Kreativum i Karlshamn och Heureka känns modernare och fräschare. Vi hoppade över en del grejer pga tidsbrist och kunde lika gärna stannat en dag till. Inträden var inte billig men värd pengar och fikan hade vi med oss, eftersom vi hann lära oss att Finland är dyrt!

(2012-08-14)

Vi har sett bättre
Vi besökte Heureka juni 2011. Det var första gången vi var där och vi jämförde platsen med Tietomaa i Uleåborg som också är ett vetenskapscenter och där har vi varit flera gånger. Heureka är mycket mindre än det i Uleåborg och har således färre "prova-på-grejer" och därför blev vi kanske lite besvikna på just Heureka. Den del av familjen som valde att titta på filmen tyckte dock att det var en häftig upplevelse. Dyrt inträde tyckte vi att det var i alla fall.
(2011-07-03)

Kul för oss alla!
Vi åkte med en 4-åring och en 7-åring på höstlovet. Jättesmidigt med pendeltåget: det gick tåg hela tiden så det var ingen väntetid eller krav på tidspassning. Utställningarna var jättespännande: 7-åringen vägrade lämna Mordgåtan innan han undersökt ALLA ledtrådar (och det fanns många!) och 4-åringen fick BÄRAS sprattlande ut från rummet med alla experimenten...! 3D-filmen var dock inget vidare (vi såg den animerade med fiskarna som simmade runt runt). Bra servering med lunchbuffé: mycket att välja på! Råttorna som spelade korgboll var helt fantastiskt roliga, tyckte vi vuxna iaf ;-). Vi tillbringade en heldag på Eureka, rekommenderas varmt!
(2010-12-15)

Heureka
I sportlovs helgen åkte vi krysssning med Viking Line till Helsigfors för att besöka Heureka. Tidpunkten vi hade valt var bra för att det fanns även massa sportlovskul för barnen på båten. I Helsingfors tog vi pendeltåget och efter 15 min resa var vi framme. Smidigt att överalt finns information även på svenska! Vi hade även extra tur att det hade öppnatts en ny utsällning om spel och rörelse, som var sponsnrad av Wii. Hela familjen ( jag, min man och Patrik 10 och Patricia 4)tyckte att det var fantastiskt kul att prova dom olika aktivitetter i samspel med virtuellla välden. Mycket klurigt och roligt !!! Basutsällning extra spännande för bilintresserade, även ämnet trafiksäkerhet var intresssant i olika spel och övningar!Råttorna som spelade korgboll var ett spännande inslag i dagens upplevelser. Lite blandning av skräck och förtjusning för min del. Sammanfattat- toppen kul utflykt blev det! Definitivt att rekomendera! Vi alla önskade att vi hade haft mer tid där... Vi valde bort att se 3D filmen pga tidsbrist.
(2009-03-02)

Heureka
Hit reser man med pendeltåg från Helsingfors järnvägsstation. Med god planering vad gäller tider och färdbevis är detta en utmärkt aktivitet om man kryssar och har en dag i Helsingfors. Silja Line Clubkort brukar berättiga till rabatt på inträdet.
Här kan man få se möss som spelar basket.
(2007-01-23)

Heureka
Väldigt spännande för barn i lägre skolåldern. Kan/orkar man inte läsa (istruktioner och info) så går man miste om mycket. En permanent utställning och en som de byter ut med jämna mellanrum (typ 2ggr/år?). Kolla upp om den "gästande" utställnineg intresserar! Det lönar sig att försöka hitta en dag med möjligast lite besökare, så att ma ninte behöver köa till de populärare punkterna.
(2007-01-22)

Heureka
Vi var på klassresa till Helsingfors med åk 3 och besökte då Heureka. Jättespännande experiment och många roliga saker att prova på. Vi var där en heldag men hann ändå inte gå igenom allt som fanns att välja på. Vi tittade även på film, den gången var det Jane Goodalls schimpanser. Filmen visades i en biosalong liknande den på Cosmonova. Restaurangen som finns där hade på förhand tagit emot matbeställning från oss, så barnen fick husmanskost. Annars hade de vanligt "skräpmatsutbud". Vi var mycket nöjda med besöket. Barnen var i lämplig ålder, Heureka är lämplig även för något äldre barn, då vissa övningar är lite svåra. Heureka är som "Tom Tits" fast mycket större och fräschare.
(2006-06-04)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


CUU         B        
  Y    4    I M   6RA
UIK   D8X   I6K      
Q      W      G   ORL
HHQ           O      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se