Annons
Betyg och kommentarer

Kalmar Slott

8.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Kalmar Slott.

» Antal inlägg: 17 st
Kalmar Slott
Trevligt och hjälpsam personal. Passar nog barn 5-10 år bäst
(2018-10-20)

Fantastisk!
Väldigt uppskattat av både förskolebarn samt skolåldern barn!
(2018-10-14)

Spännande på Kalmar slott
En dag på Kalmar slott är en härlig upplevelse för hela familjen! Här finns mycket att göra för alla men tycker nog att barn i åldrarna 4-9 år får ut mest av det som finns att göra på slottet.
(2018-08-16)

Rolig
Här finns en hel del att göra. Bäst passar för barn mellan 4-9 år. Det är bra att det fanns saker att göra som ingick i entr`en. Personalen är vänliga och kan sin sak.
(2018-08-10)

Fantastisk upplevelse på Barnens slott
Otroligt genomtänkt och ambitiöst arrangemang för barn med mycket duktiga och väldigt engagerad personal som gör att för att barnen skall får en oförglömlig upplevelse. Väl värt ett besök med de något större barnen. Perfekt för våra barn på 4 och 8 år. Magik-show, slottskamp med olika uppgifter att lösa (som slutar med att man dubbas som riddare eller prinsessa), pyssel, utklädning mm.
Obs! Ta med mat eller ät innan. Fin resturang med god mat, men dyr och lång väntan, och inga billiga alternativ för vuxna.
(2018-08-08)

Fantastisk dag på Kalmar slott
Underbart slott med personal som engagerar sig för att barnens upplevelse ska bli så rolig och intressant som möjligt.
(2018-08-01)

Slottsbesök
Vi besökte Kalmar slott med våra barn, 3 och snart 6 år. Det var många spännande saker att göra för barnen som stimulerade deras fantasi. Dock tror jag nog att det passar bäst för barn i åldrarna 7 år och uppåt, så de kan vara med på alla aktiviteter.
(2018-07-10)

Historisk upplevelse för barn
Vi besökte Kalmar slott/barnens slott med våra tre tjejer (1, 9 och 12 år). Slottet hade många barnaktiviteter t ex slottskamp, prinsessguidning, teater, pyssel och sagostund. Det passar för äventyrliga barn som gillar slott, prinsessor och riddare.
(2015-08-26)

Barnens slott
Vi besökte slottet sista dagen för säsongen som de hade Barnens slott och det var väl värt ett besök. Speciellt våra pojkar på 6 och 8 år hade jätteroligt. De var med i slottskampen som gick ut på att man skulle klara olika uppdrag och sen i slutet bli dubbad till riddare, prins, prinsessa eller vad man valde. Dottern på 3.5 år var mycket besviken att inte hon fick vara med i slottskampen men det fanns många uppdrag hon kunde testa trots att hon inte var med och samlade stämplar. Mest populärt för henne var att det fanns klänningar att klä ut sig till prinsessa i.
Slottsguidningen med en prinsessa var också uppskattat och även skattjakten med gycklarna.
Ta gärna med mat för det finns bara ett ställe att äta på. Maten var jättegod men ganska dyr och det fanns inte många rätter att välja på. Fanns inte heller någon vanlig glass utan bara dyr hemmagjord kulglass vilket var en liten besvikelse.
Men totalt sett en väldigt lyckad dag. Inga köer till någonting gjorde allt ännu bättre.
(2015-08-25)

Medryckande äventyr i inspirerande miljö
Perfekt för äventyrslystna och historieintreserade barn. Våra två barn (7 & 9 år) deltog i Slottskampen som går ut på att våra kämpar ska lösa och genomföra ett antal utmaningar för att sedan bli "dubbade" till mer eller mindre valfri titel. Vi gick även prinsessguidningen där barnen deltog med stor entusiasm. Helt klart värt ett besök!
(2015-08-16)

Fängslande äventyr för barnen.
Vi besökte Slottet tillsammans med barnen som är 8 och 14 år, hade även med oss en annan familj med barn 1,4, och 7år. Killarna som var 7 och 8 år deltog i Slottskampen och gjorde alla uppdrag som man skulle, dom hade superkul tillsammans. Lillkillen vi hade med oss deltog i Skattjakten med gycklaren och Prinsessguidningen vilket han tyckte var jättespännande. Han var dock väldigt besviken på att han inte kunde delta i Slottskampen som var från 7 år, han ville göra allt som de större barnen gjorde och han hade klarat det galant. Perfekt för barnfamiljen att besöka då allt ingår i inträdes avgiften. Men se till att ta med matsäck maten på slottscafét var ganska dyrt. Hoppas ni får en trevlig upplevelse.
(2015-07-13)

Välorganiserat för hela familjen
Ett av de mest genomtänkta arrangemangen vi varit på. Vi var två vuxna och två barn på 5 och 7 år. Familjebiljetten kostade 410kr och var mer än väl värd sina pengar. Alla aktiviteter ingick. Det fanns ett program med olika tider så man kunde gå på de aktiviteter man kände för. Guidad tur med en prinsessa var en historisk guidning med barnperspektiv. Prinsessan berättade om hur det var att leva på slottet. Mycket barnvänligt och spännande även för vuxna. Det fanns både hemligt rum och fängelsehålor att titta på. Skattjakten med gycklare var en höjdare och barnen hade riktigt roligt. Det fanns också dubbning till riddare. Barnen fick ett kort där de skulle samla stämplar för utförda aktiviteter. Det skulle vara från 7 år men många yngre var också med och det fanns mycket som de mindre klarade av. Mina killar testade en del av aktiviteterna men utan att samla stämplar och hoppade över dubbningen. Ex kunde man rida på en trähäst och med en lans peta till en sköld, eller stoppa handen i en tunna och leta fram en nyckel som gick till en kista fyll med chokladguldpengar. Mycket små roliga aktiviteter. Vi följde med sagofen till ett mysigt inrett torn där vi satt på kuddar och lyssnade på saga. En uppskattad pysselverkstad fanns också. De som vågade fick ta på sig riddarkläder och slåss mot en riktig riddare. Fin miljö, mycket personal som alla var utklädda och hela tiden hjälpte oss tillrätta. Längesen vi såg så tillmötesgående och serviceminded personal. Enda missen var det överfulla cafeet där det inte fanns mycket attvälja på. Tamed matsäck om vädret är fint. Vi var där under ösregn vilket inte gav något val då det inte fanns picknickställen inomhus.
(2013-07-31)

Barnens slott
Vi var på Kalmar slott i juli 2012 med våra barn, 5 & 6 år, och blev mycket positivt överraskade. Barnen fick gå med en gycklare på skattjakt och blev guidade runt i slottet av prinsessan Anna Vasa. Det fanns en pysselverksatad där man kunde göra sitt eget svärd, spira mm och barnen kunde klä ut sig till riddare, prinsessa, kung osv. På slottsgården fanns dessutom flera andra olika aktiviteter. Äntligen ett ställe där man får valuta för pengarna!
(2012-07-28)

Slottskampen på Kalmar slott
Vi var där sommaren 2011 och deltog i Slottskampen. Det var roliga banor och utmaningar. Vår yngsta son fick inte deltog på grund av för ung ålder och inte heller bli dubbad vilket var en besvikelse för honom. De ansåg att han var för ung men han ville hänga på sina syskon och gjorde det han kunde och det var faktiskt det mesta. Det fanns olika program och gå på och det fanns en del att leka med. Grejerna de säljer var dyra, men konceptet var bra när man fick klä ut sig när man deltog i kampen och sedan vid dubbningen fick man välja extra fina kläder.
(2012-05-06)

Barnens slott
Vi åkte till Kalmar slott med barn i åldrarna 3, 5 och 7 år för att uppleva Barnens Slott. Vi blev verkligen positivt överraskade! För de mindre barnen fanns pysselrum där man kunde göra prinsesskronor, trollspö, målningar, smycke m.m. Det fanns en klädkammare där alla barn kunde prova medeltida slottskläder, vilket var mycket populärt. Det fanns också en sagofé som höll i sagostunder regelbundet. Barn över 7 år kunde delta i Slottskampen för 40 kr. Då fanns 10 utmaningar att ta sig an, och om man klarade 6 av dessa blev man dubbad till riddare, prinsessa, slottsfru, prins osv. Utmaningarna var åldersanpassade så det var helt rimligt att klara av tillräckligt många. Kampen pågick på borggården i fina medeltida tält eller i fina kulisser inne i slottet (film finns på deras hemsida!). Vackert klädda spelledare fanns på plats hela tiden, och prinsessan Anna Vasa höll i en högtidlig dubbningsceremoni för de stolta barnen. När hon inte dubbade riddare så höll hon i prinsessguidning av slottet, vilket var en väldigt trevlig guidning för den yngre publiken. Det här var ett mycket trevligt sätt att se Kalmar slott och ändå ha barnen i centrum på semestern!
(2011-07-07)

Guidad av prinsessa - succé
Vi blev guidad av en prinsessa (skulle föreställa Anna Vasa) och det var perfekt. Vi var där förra året med en 3-åring och en 6-åring och de tyckte båda det var jättebra. Efter guidningen, som var mycket spännande (bl.a. om lönnrum och spöken) så fick de pyssla på borggården. Mycket trevligt både för stora och små.
(2007-07-29)

Fin
Vackert och spännande. Men jag vet inte om små barn tycker det är så kul. Finns få möbler att se mest tomma rum.
(2007-02-22)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


OKT         STG      
M      C    S 8   DXW
9Y3   7QN   GTF      
O 4    3      3   WGK
8SP         BTP      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se