Annons
turridning

Kvarnbacka Islandshästar

(3 omdömen)
Sport och äventyr | Turridning

Favorit sparadSpara favorit

Kvarnbacka Islandshästar

Många är vi som bär en dröm om att galoppera på en strand och känna friheten. Här har ni chansen, och ni behöver inte ens kunna rida!

Det ordnas även ritter ut i den vackra Snapphaneskogen. Ni lär er rida över stock och sten på natursköna stigar och vägar, fulla av intressanta saker att se. Ni kan besöka offerstenen, ett bronsåldersgravfält, torplämningar, ett boteträd och kungskällan.

Den starka fjordhästen Trolle kan ta er med på en annan slags utflykt, ett lugnare alternativ till ridningen. Då åker ni ut på en tur med häst och vagn i skogarna runt Wisseltofta.

Att åka häst och vagn är en mysig avkoppling för hela familjen, från den allra minsta till den äldsta. Dessutom är det ett bra komplement för den som inte vågar rida, och som vill göra något trevligt medan andra familjemedlemmar är ute och rider.

Wisseltofta gård/Kvarnbackas islandshästar är en av Sveriges största islandshästgårdar med omkring 100 hästar. Islandshästen är en stegsäker och trygg häst som man ibland skämtsamt brukar kalla ”den femväxlade vikingahästen”.

Hitta
Wisseltofta Gård, Visseltofta, Osby
Skåne, Skåne län, Osby kommun

Med bil från till Kvarnbacka Islandshästar är det ca 103 km (1 tim 8 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Gården ligger i Wisseltofta utanför Osby i Skåne.

Från Halmstad
Håll vänster innan järnvägen i Markaryd. Från Markaryd till Visseltofta ca 20 km. Kör igenom samhället mot Hallary. Kör över E4:an ca 800 m efter det svänger du höger mot Vesljunga. Följ skyltar Vesljunga och sedan Visseltofta. Kör förbi Kvarnbacka Gårds skylten. Inne i Visseltofta sväng upp mot Wisseltofta Gård.

Från Malmö/Stockhol
Kör E4 till Markaryd Norra. Sväng mot Hallaryd efter ca 300 m sväng höger mot Vesljunga. Följ skyltar Vesljunga och sedan Visseltofta. Kör förbi Kvarnbacka Gårds skylten. Inne i Visseltofta sväng upp mot Wisseltofta Gård.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Kvarnbacka Islandshästar. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Kvarnbacka Islandshästar har snittbetyg 7.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 3 familjer. Alla recensioner »

kvarnbacka!!!!!!
Det är världens bästa ridläger!Janet är absolut den bästa ledaren man kan ha! Jag har varit där många gånger o ja kna inte få nog av kva...
Läs mer »
Hej
Har aldrig varit där:(:(
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


O           S        
F D    N    D 7   7T9
6RO   4JD   QY7      
  S    3      J   6CJ
  T           D      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se