Annons

Lilla Lyckans 4H-gård

(0 omdömen)
Djurpark | Gratis aktivitet

Spara favorit

Lilla Lyckans 4H-gårdLilla Lyckans 4H-gårdLilla Lyckans 4H-gårdLilla Lyckans 4H-gård

Som en oas mitt bland hyreshusen i bostadsområdet Morö Backe ligger 4H-gården Lilla Lyckan. Gården är en stor rundloge med tillhörande lador.

På gården finns shetlandsponnyer, kaniner, grisar, getter, får och en katt. Här får du träffa gårdens djur, klappa och gosa och kanske hjälpa till att mata. Det är även möjligt att åka häst & vagn samt ett café.

För barn (max 45 kilo) finns möjlighet att rida kortare turer på hästar som är lugna och väldigt vana vid barn. Alla ridturer sker i skritt och hästen leds alltid av någon i personalen.

4H-gårdar

4H vill med hjälp av 4H-gården lära barn om djur och natur och detta görs i 4H:s motto “Lära genom att göra”. Att besöka en 4H-gård är gratis och målet är att det alltid kommer att fortsätta vara så. Aktiviteter kan dock kosta.

4H-gården skall efterlikna en svensk bondgård med självhushåll. De djur som hålls bör vara av svenska lantraser och de växter som odlas skall vara de arter som finns på svenska gårdar. 4H-gården ska erbjuda aktiv verksamhet och får enligt 4H:s riktlinjer inte likna en djurpark. Ett av 4H-gårdens viktigaste mål är att alla på gården ska ta aktiv del i alla de sysslor som förekommer.

4H:s samhällsuppdrag är att sprida kunskap om hur vi räddar utrotningshotade svenska lantrasdjur, hur vi kan ha god självhushållning, hur naturens kretslopp fungerar och att uppmuntra barn och ungdomar att utvecklas till engagerade, ansvarstagande och välmående människor med respekt för omvärlden. 4H-gårdarna över hela Sverige är en av organisationens viktigaste plattformar för detta.

Läs mer om 4H på: www.4h.se

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Lilla Lyckans 4H-gårds webbsidor.
Hitta
Lyckogränd 54A, Morö-Backe, Morö Backe
Västerbotten, Västerbottens län, Skellefteå kommun

Med bil från till Lilla Lyckans 4H-gård är det ca 134 km (1 tim 32 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

4 km från Skellefteå centrum. Morö Backe.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Lilla Lyckans 4H-gård. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Lilla Lyckans 4H-gård har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


7C4         6EE      
  Y    J    L J   LE9
YXB   5TF   B U      
F      S    A X   JOT
K9K         KXC      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se