Annons
Betyg och kommentarer

Lilleputtlandet

4

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Lilleputtlandet.

» Antal inlägg: 12 st
Slitet
Besök inte detta ställe, det är bedrövligt.
(2022-12-25)

Underbart ställe
Barnen hade så mycket å göra och fick springa av sig ordentligt
(2019-08-01)

Mysigt o roligt
Lite slitet men inget som barn med fantasi stör sig på. Skönt att slippa neongrön plast o strobande discodunka a la skara sommarland. Roligt för barnen att undersöka de små husen o hitta på lekar. Sunkig toalett som även fick mitt nedsatta doftsinne att vakna till :)
(2014-08-17)

Mina 7 år skriver:
Lileputlandet är det doligaste stelet jag vet.
(2009-07-08)

Varning! Slösa inte tid och pengar på detta ställe!
* Hutlöst dyrt, med tanke på att det inte finns någonting alls för vuxna att göra, utom att irritera sig på allt murket, trasigt skräp som ligger utslängt i skogen utan någon egentlig struktur. Inte heller något direkt att göra för barnen, då det mesta är trasigt och murket. En liten ynklig bana för elbilar finns, men när vi kom dit kl 13.55 skulle tjejen, som satt där sysslolös, gå på lunch kl 14 så hon stängde och gick, till 2-åringen stora förtret. Han fick stå där missnöjd och vänta i en halvtimme.
* Den s k tågresan, med en förklädd 4-hjuling tog 3 minuter och kostade 10 kronor per person. Bra timpenning för en 64-årige ägaren och upphovsmannen som för övrigt skötte alla "spännande" aktiviteter i skogen. Han "tål kritik" för övrigt, uppger han.
* Alla så kallade aktiviteter i skogen var obemannade och den personal som trots allt fanns var oengagerad (så klart, de är väl alltför underbetalda för att bemöda sig om att vara trevliga..)
* Inga barnvagnvänliga vägar
* Inga riktiga toaletter (enbart utedass)
* Ett sunkigt äckligt "skötskjul"
Ja, och så vidare och så vidare .... Jag kan fortsätta länge till, men kärnan är trots allt - slösa inte tid och pengar på detta. Ni blir bara missnöjda och besvikna. Avråder alla i från att åka hit. Åk hellre till det lokala tivolit i så fall, det är kanske värt några kronor, det är inte detta....
(2009-07-08)

Skit!
Dyrt inträde, ej värt pengarna. Det priset borde innebära att allt var fritt att åka, vilket det inte var. Ville man åka tåget, en extra tur med elbil el dyl kostade det extra. Det var mkt slitet, det var endast en trehjuling som fungerade på cykelbanan, sagostigen hade en hel del att säga om säkerhet (hattstugan hade t ex en farlig kant och skruvar som stack fram), "inline-banan" (en liten sluttning där de fick åka antingen rullskridskor eller sparkcykel nedför) hade ingen inhängnad och då är det lätt att en liten springer i vägen, oengagerade ungdomar som personal (utom en kille som var mkt trevlig), korta åktider på t ex elbilarna, westernstaden var låst utom två byggnader, indianbyn bestod av ett enda tält, etc... Listan kan göras lång. En stor varning för att gå på skattjakt dagen efter hällregn. "Skatten" fanns i en leråker och personalen borde varna för att det ej är lämpligt för barn utan galonkläder och stövlar. Mina barn hade detta men fyraåringen fastnade i sörjan. Det var flera andra barn där som "plurrade" och många var mkt besvikna över att de inte hittade en skatt. "Guldgrävaren" som ledde hela expeditionen skulle kunna tänka på att vänta in hela gruppen innan de kommer fram till olika platser på kartan innan de tillsammans går vidare. Han borde dessutom stannat kvar och hjälp barnen leta och de barn som var med skulle ha fått en skatt (vilket var en kola i en filmburk som inte var vattentät, så att kolan inte gick att äta). Min sexåring som tillslut efter en hel del slit hittade en filmburk i lervällingen var besviken. Jag skulle absolut inte rekommendera detta ställe.
(2008-07-26)

Avslappnat
Vi åker till Lilleputt med våra småflickor varje sommar. De gillar indianstigen, hopptornet, legostugan och jakten på godistjuven. Som förälder uppskattar jag att det är ett liten område, där jag törs släppa barnen fritt. Man kan sitta och dricka kaffe medan barnen leker av sig i alla småstugor runt det öppna gräsfältet vid entrén. Värt att tänka på är att de inte tar betalkort, och att det bara finns begränsat utbud av mat/fika (varm korv, köttbullar med mos, glass och gofika). Det kan vara myggigt inne i skogen. Man kan ha med eget fika och sitta inne i cowboystaden - t.ex. inne i saloonen om det regnar. Sammantaget är det ett skönt ställe som barnen gillar, och som man känner att man faktiskt hinner avverka på en dag, utan att man känner att man missat något när man åker därifrån.
(2008-06-25)

Sådär...
Lilleputtelandet var både positiv men även negativ. Min son på snart 6 år tyckte det var jätte roligt och vi som föräldrar ser ju detta som det viktigaste. Han kommer säkert minnas denna dagen ett bra tag. Dock det negativa med pluttelandet är: dyrt inträde 80 kr/per (0 kr om barnen är under 2 år) det är för barnen man är där därför tycker jag att föräldrarna skulle få fri entre eller iallafall billigare entre. Dom tjänar pengar på att vi föräldrar dricker kaffe och äter istället. Dom som driver dom olika aktiviteterna gjorde detta bra dock tycker jag att dom säljer för mycket till barnen genom att uppmuntra dom gång på gång att det finns det o göra och det kostar si o så. Lite irriterande... Annars så är min son jätte nöjd fast att han inte fick åka tåget så många ggr han ville (kostar pengar o åka det)
(2007-08-05)

Nöjd 6-åring
Vår dag på "puttis" blev en kanondag för vår 6 årige son. Hans kommentar var "det här var den skojsigaste dagen på länge". Det var otroligt spännande och roligt med banditjakt, guldgrävarrace och lilleputtloppet för honom.
(2007-07-27)

Inget för oss!
Nej, Lilleputt är inget att rekomendera. Dåligt underhållet och våra barn 4 och 6 år tyckte inte att det var kul alls.
(2007-07-27)

Lilleputteland
Vi tycker att det är ett kanon ställe för barnen. Har en tjej på 5 år och hon tycker det är kanonkul. Det händer saker hela dagen och priset är helt ok, med tanke på hur mycket dom kan göra. Att barnen betalar mer i inträde tycker jag är smart, de är ju för dem de är till för, istället betalar ju föräldrar mindre, så det jämnar ju ut sig!
(2006-02-13)

Inge vidare
Vi tyckte inte att det var någonting alls för våra barn som var 2 och nästan 4 år. De var dyrt
(2006-01-23)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


QEE         YWM      
  K    T    G 8   KOO
QB4   51R   GEL      
  A    C      B   EK5
PXI         QAT      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se