Annons
Betyg och kommentarer

Muminvärlden

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Muminvärlden.

» Antal inlägg: 63 st
Helt okej
Vi var där två vuxna och två barn (6 år och 2,5år). Det var mycket folk och trångt på många ställen. Servicen på flera ställen var dålig, det kanske beror på det höga trycket på stackarna. Priserna var ganska höga. Men det viktigaste barnen tyckte det var kul och var nöjda.

(2018-10-19)

Helt magiskt!
Man kommer till en sagovärld där hela familjen kan njuta. Här finns allt från mumin sagorna dessutom finns det en badstrand om man vill svalka sig. Karaktärerna i mumimdalen lever sig in i jobbet och gör äventyret roligt för både barn och vuxna. Rekommenderas starkt och man behöver inte veta vem mumintrollet är för att tycka att det är roligt att vara där.
(2018-07-19)

Trångt men trevligt!
Muminvärlden bjuder på mycket roliga saker att upptäcka för alla som gillar mumintrollen. Stort plus för den angränsande badstranden (så packa med badkläder). Tyvärr blev det lätt trängsel på de smala vägarna när det var mycket folk. Annars var det mesta lättillgängligt även med barnvagn. Minus för att det inte finns billigare biljetter för barn, kan bli ett dyrt besök för en familj.
(2014-08-18)

Ris och ros
Vi besökte Muminvärlden med vår son som är 4,5 år och vår sjumånadersbebis. Vi bodde i Åbo på Scandic Julia och tog sedan bilen till Nådendal. Det gick bra att hitta till den sk Muminparkeringen, men den kändes ganska onödig. man parkerade, betalade och väntade sedan på en buss som skulle ta en till muminvärlden. Bussen åkte några minuter och sedan blev vi avsläppta utan att förstå åt vilket håll vi skulle gå. Bättre skyltar hade behövts! Sedan var det ca 1 km ändå att gå innan vi var framme, så det kändes ju ganska meningslöst att parkera dyrt då man ändå fick gå så långt. Då hade bussen kunnat köra närmare.

Muminvärlden ligger fint på en liten ö, det var mysigt att gå runt där. De har använt naturen på ett fint sätt och byggt upp olika hus och miljöer i skogen. När vi var där var det 20 grader så vi var tacksamma för den fina lilla stranden så att vi kunde ta ett dopp innan vi fortsatte dagen. Vår son tyckte om sagostigen som gick genom en stor del av området och där man träffade på olika figurers hus och miljöer. Barfotastigen och Pappans båt var populära. Häxan var också spännande och lite läskig. Vissa saker var lite meningslösa tyckte vi vuxna och kunde ha byggts ut mer, t ex Hattifnattarnas hus och Mårrans hus. Själva Muminhuset är stort och fint, ett stort plus är också att de olika invånarna i Mumindalen går runt och kramas, blir fotograferade osv hela tiden. Ett minus var att det inte var lite mer på svenska när olika små teaterspel uppfördes vid de olika små husen. En nackdel var också maten - tråkigt, tråkigt med bara mat typ pommes frites och korv och en dyr "storköksbuffé". Ett plus var många toaletter och skötrum samt rent och snyggt i hela parken.

En trevlig dag, värt att kolla in om man är i närheten men inte riktigt värt en egen resa.
(2014-08-13)

jeee
ok
(2013-10-10)

Förväntade oss mer
Väldigt fin omgivning men det fanns inte tillräckligt att göra. Det var mer som att mysa runt på ön och kolla på saker och hälsa på sagofigurerna. Vi trodde det skulle vara lite mer saker som barnen kunde vara med på, tex pyssel stuga, lekparker osv.
(2013-09-24)

Mysigt
Underbar dag i mumindalen med mina döttrar på 9.10.19 och 20. Alla barn även dom stora tyckte det var jätte mysigt. Saknades något för dom äldre för att det skulle ha blivit en riktig familje guldgruva. Dom små hade jätte roligt och hade gärna vart kvar en dag till. Liten och mysig park. Städat och rent. Nära till hotell och färjan. Kul att få dekorera sin egen mjukglass , att få gå sago stigen kramas med alla figurer och ta kort med mumintrollet.Några få saker som vart minus men i stora hela så en toppen dag i en toppen park och det var jätte mysigt att se barnen , trots ålders skillnaden skratta och ha kul tillsammans!
(2013-08-14)

Passade inte oss
Parken passade inte oss med en ivrig självständig son på snart 4 år. Muminvärlden är som ett museum där man går runt och tittar. Ligger på en jättefin lummig ö och är otroligt vackert uppbyggt. Dock jättelätt att tappa bort barnen i det lummiga. Inte mycket at göra förutom att titta. Irriterande att man inte fick/kunde ta med barnvagn på flera ställen (som vår ettåriga dotter satt i). Irriterande med alla uppläxande texter; häng inte på hyllan, öppnad godisburk betyder köpt burk osv... Dyr onödig muminparkering. Jättedåligt skyltat, fattade inte var vi skulle gå för att komma till muminvärlden när vi blev avsläppta mumin-transfer-bussen. Det funkade bättre med våra barn på båten och på hotellet (Scandic Julia). Så det bästa med muminresa var båten och hotellet!
(2013-08-07)

Mumin för mindre Väskii för äldre
Vi var där under sommaren och det var mycket folk. Mina barn som var 8 och 10 då uppskattade inte stället. Vi gick runt, tittade lite på husen, kramade några figurer och det roligaste för mina barn var en labyrint. En del föreställningar var på svenska. Jag kan tänka mig att det var paradiset för mindre barn och så många barnvagnar på ett ställe har jag aldrig sett förut! Lite krångligt att ta sig dit, kunde inte hitta rätt väg, skulle lämna bilen och ta bussen men det fanns inte tillräckligt information om detta. Stället var otroligt dyrt men vi hade fika med oss.
Däremot uppskattade mina barn ön Väskii mycket mer och där hade hela familjen rigkigt roligt. Kan varmt rekommendera för lite äldre barn men äventyr känsla! Man tar sig ditt men en färja varje halv timme. Det finns stationer längst stigen och man måste lösa olika uppdrag. Mitt på ön fanns ett litet kafé och litet djurgård med mini strand, där man kunde ta paus. Vi åkte tillbaka med sista färjan och dagen var räddad!
(2013-05-17)

Mysig temapark
Jag och min dotter på 5 1/2 år har nyss kommit hem från en resa till Muminvärlden. Vi tog kväll/nattfärja dit, besökte Mumin under dagen och tog kväll/nattfärja hem igen. Mycket smidigt då vi bokat paket med Mumintransfer och inträde direkt av färjebolaget.

En alldeles lagom stor park för ett endagarsbesök med en 5-åring. Vi hann se hela parken, se tre teaterföreställningar, äta två ggr och bada på badstranden en stund (vi var där från öppning till ca. en timme innan stängning). Om man reser med mindre barn som inte tar sig fram lika snabbt och lätt "fastnar" i evigheter vid en och samma attraktion kan det dock tänkas att man behöver ett 2-dagars inträde. Det fanns flera bra matställen att välja mellan som passar de flesta smaker, matpriserna var dock i högsta laget. Samtliga av mumininvånarnas bostäder var MYCKET fint och verklighetstroget byggda och inredda. Själva muminhuset är en riktig höjdare! Personalen pratade svenska och även vissa teaterföreställningar, sagostunder och andra evenemang var på svenska. En annan bra sak var att muminfigurerna fanns ute i parken under hela dagen och inte bara vid vissa klockslag. Min 5-åriga tjej tyckte bäst om muminhuset, teaterföreställningarna, sagostigarna, badstranden och pysslandet vid Snorkens verkstad. Ren, fin och mysig temapark som varmt rekommenderas!

(2012-07-09)

Underbart barnställe
Vi var där nu under midsommar. Vädret var OK, det började regna ca kl 17 och då började de märkligt nog stänga en hel timma innan stängningsdags. Priserna i restaurangerna är rätt rejält tilltagna, pizzaslice strax över 50kr.. Att de heller ej öppnat alla attraktionerna kl 10 när de öppnade entren var också lite märlkligt. Nåja, nu har jag ej något mer negativt att skriva om detta ställe.

Nu till det positiva. Muminfigurerna var väldigt engagerade i barnen, vänliga och trevliga. De hade flertalet shower och teatrar både på svenska och finska. Det fanns flera äventyrsstigar och massa kul för de små. Att man får gå in i polisstationen, muminhuset, brandstation gör att barnen känner sig som att de verkligen får vara med o leka med muminfolket. Muminpappans båt med rutchkana, kaptensbrygga och massa annat kul som låg vid stranden tillbringade vår 2 åring många timmar i. Ettåringen tyckte det mesta var kul, men hade nog haft det lika kul även i en vanlig lekpark.

Detta resmål rekommenderas varmt, tag dock med egen matsäck
(2012-07-08)

Mycket trevligt
Besökte Muminvärlden två somrar i rad 2008-2009 med barnen, 5-6 resp. 6-7 år. Jag resten som ensamförälder utan bil och allt gick jättesmidigt. Bra boende på Scandic Julia och lätt att ta sig med buss till Muminvärlden. Tips: åk med den kommunala bussen, funkar lika bra och mycket billigare än den särskilt anordnade Muminbussen. Vi hade tur med vädret, soligt och varmt och tillbringade halva tiden i Muminvärlden på den fina, mysiga sandstranden, så glöm inte badkläder. Det var en rolig upplevelse för både barn och mamma!
(2011-07-10)

Jätte bra
Muminvärlden visar en stor repsekt för turisten.
Enkelt i sin design, men väll skött. parken är städad, rent och personnel springer för att hjälpa till utan att man måste fråga eller ber.

En éloge till Spa Hotel i Nanntali.
Välskött, ording och reda. I bassängen finns regler och det finns personnel som ser till att de blev respekterade. Grattis och tack!
(2010-01-02)

Muminvärlden, Kanon ställe:)
Vi har precis kommit tillbaka från Muminvärlden. Vilket fantastiskt bra ställe. Våra barn, 5 och 6 år var i perfekt ålder. De har farit runt i muminhuset, flera våningar högt och lekt, busat med alla figurer som hela tiden var ute i parken. Stinky var en rolig figur som hela tiden sprag och gjorde bus med besökarna.
Vi strosade runt i den mkt rena och välplanerade parken. Barnen gillade hattifnattarnas runda. Det var några träd där som gjorde eko när man pratade i dem! :) Badstranden var också jätte fin och ren. Alla figurer hade sedan egna ställen dit man kunde gå och titta,vid vissa klockslag var dess figur där och pratade om olika äventyr de gjort. Barnen gillade det starkt.
Våra två dagar som vi var i parken hade vi kanonväder så ett dopp i sjön var toppen.
Det jag tyckte var för djäv...igt var priserna. alldeles för dyrt, drycker eller fika/mat/ansiktsmålning.... nog för att det kan kosta lite i nöjesparker.. m inte sådana priser. Ett tips TA MED EGEN MAT OCH DRYCK. Du sparar multum med pengar. Barnen läste på prislapparna och tyckte att tex. 4,50 för en läsk var inte dyrt m de förstod ju inte att euorn är dyrare än kronor! MEN:
Jag rekomenderar verkligen alla att åka dit ialla fall. Eftersom alla figurer är ute i parken hela tiden och även pratar svenska så blir det aldrig så mkt folk som trängs runt dem, alla barn hinner träffa dem! Människorna som jobbade där var super trevliga och hjälpsamma, de sa iblad jag kan inte så mkt svenska kan du engelska och så hjälpte de till så gott de kunde.
Toppen ställe.
(2009-08-10)

Mycket nöjda!
Vi har precis kommit hem från ett besök i Muminvärlden och är jättenöjda! Visst riktar den sig mest till lite mindre barn, vår 3-åring var överförtjust i allt då han är en stor Muminfantast, men även 7 och 10-åringen hade jättekul!! Själva parken är väldigt välplanerad och naturskön. Positivt att teatern även gick på svenska, pjäserna gillade alla barnen skarpt. Vi hade egentligen tänkt hinna med Väski också på samma dag, men istället blev vi kvar till stängningsdags och kom också tillbaka dagen efter. Så en hel dag är att rekommendera!

Enda minus är att allt är JÄTTEDYRT!! Vi hade matsäck med oss, men även kaffe, glass och souvenirer var dyra.

(2009-08-01)

Tyvärr fel månad...
Jag och min familj gillade mumindalen skarpt. Tyvärr var där otroligt mycket folk och många kändes stressade. Mumindalen är uppbyggd på att man ska kunna gå runt i lugn och ro, träffa figurerna, gå längs sagostigarna i skogen och då blir det lite underligt när man möts av familjer som drar sina barn igenom de olika platserna...
Vi hade, tack vare barnsemesterkortet, chansen att vara där två dagar till priset av en och gick runt i dalen utan stress. Barnen tyckte det var spännande att träffa och se alla figurerna och ville helst krama alla. Dronten Edvard som vi träffade på under en promenad stod vi länge och tittade på när han simmade runt i havet. Vidare gillade barnen teatern, den ville dom se båda dagarna, det fanns två tillfällen per dag då det var föreställning på svenska.
Priserna på mat och souvernier var lite väl höga, dag två såg vi till att ha med oss lite matsäck och när vi senare på kvällen åkte båt hem igen hittade vi många saker som fanns att köpa i Sniffs affär betydligt billigare på taxfreen.
Jag gillade mumindalen och åker gärna dit igen innan barnen blir allt för stora. Mina tips är att lämna stressen hemma och att se till att ha nåt extra mellanmål med sig.
(2009-07-26)

Överträffade mina förväntningar.
Vi var där helgen innan midsommar och jag tycker att Muminvärlden överträffade mina förväntningar.
Vi var redan på plats i Finland och slapp det där med båtresa utan körde bil en timma till Nådendal.
Muminparkeringen kostar numera 6 euro och då ingår buss och minitåg. Det var däremot väldigt nära och inte helt nödvändigt att åka buss men vi kollade parkeringspriserna närmare Muminvärlden och det ligger på ca 1 euro per timma ändå så man kan lika gärna parkera på Muminparkeringen. Det finns fräscha toaletter där också. Det går inte att köra bil ändra fram till Muminvärlden då det är en egen ö och man promenerar längst en fast bro/brygga ut.

Det är stadiga vägar - hela Muminvärlden är handikappanpassad och man kan gå runt en sagotur i skogen med barnvagn eller rullstol. Längst vägen träffar man på flera karaktärer från Muminsagorna. Häxan, Alicia, TooTikki, Snusmumriken, Rådd-djuret (som jag inte kände till innan) mfl.

Utanför Muminhuset var det lite "spontanteater" - Stinky stal en keps från ett besökande barn och polisen sprang efter, det var lite sång- och lekstunder med barn - Lilla My högg tag i nån och började leka lekar eller sjunga.

Maten kostar som en lunch överallt annars. Alltså får man räkna med ca 50-80 kr per person beroende på om det är barn- eller vuxenportion.
Om man vill picknicka så finns en mataffär precis vid Muminparkeringen där man kan fylla på, däremot har jag ingen koll på deras öppettider.

Jag blev positivt överraskad för att:
*Det låg i ett naturskönt område - inte för exploaterat utan de finska tallarna fick vara med i landskapet.
*Det var genomtänkt - husen var i naturlig storlek och man fick leka runt på olika stationer.
*Muminkaraktärerna fanns tillgänliga mer eller mindre hela tiden.
*Sagostigen var fantastisk, också med olika upplevelsestationer.
*Man kunde ta med sig barnvagnen på sagostigen.
*Fräscha toaletter lite här o var.
*Personalen pratade bra svenska - även karaktärerna kunde prata svenska med barnen och sjöng på svenska varvat med finska när de fick reda på att vi var svenskar (trots att vi nog var de enda svenskarna där just då).

Vi besökte inte äventyrsön Väski, men jag har förstått att det kan vara roligt för lite äldre barn - upplevelser som klättning mm.

Vi kommer definitivt att åka dit igen.
Har ni övriga frågor så skicka mig ett meddelande.
Hej!
(2009-06-21)

Var det bara det?
Augusti 2007. Trevlig båtresa. Det var nog det bästa på hela trippen. Själva mumindalen var inte något speciellt. Gå runt o titta lite o så något besök av någon i Muminskaran. Det fanns inte så mycket att göra mer än att handla souvenirer och äta mat.
(2009-06-11)

Mina barn måste gilla Mumin, för det gör jag
Jag fyllde 30 år när Muminvärlden i Nådendal ööpnade, och var varken gift eller hade barn, men jag var på Mumindalen!! Och har åkt tillbaka MÅNGA gånger, numera med min underbara barn!
Det har förbättrats över åren vad gäller för den den som inte pratar finska, det var väldigt finskt i början! Jag gillar verkligen dessa anläggningar som är lagda i naturen, utan att man först plattat till allt!
(2009-03-03)

Gratiståget var bäst! Men Muminvärlden får ändå höga betyg av oss.
Gratiståget från bussen till bron över till Muminvärlden var bäst tyckte min 3,5-åring. Han hade nog kunnat sitta och åka fram och tillbaka på det tåget hela dagen. Men han var glad och nöjd inne på Muminvärlden också. Han blev omklappad av Muminpappan, vilken lycka! Han satt trollbunden och tittade storögt på teaterpjäserna. Han gick sagostigen (perfekt även för lillebror då det gick smidigt att ta med vagnen) och testade på allt man kunde göra längs den - men han vägrade säga vad trollkvinnan skulle lägga i sin stora kittel, trots att hon tilltalade honom både på finska, svenska och engelska. Eller kanske därför!

Ett tips om ni kommer med morgonbåten till Åbo hamn: Strunta i att äta frukost på båten, sov så länge ni kan istället. (Det blir i och för sig inte särskilt länge eftersom båten anländer okristligt tidigt.) Ät frukost på Best Western Hotel Seaport (som ligger i hamnen) medan ni väntar på Muminbussen. En helt klart godkänd hotellfrukost - och sedan är ni redo för en dag i Muminvärlden!
(2008-12-22)

Drömresemål
Jag har sedan flera år tillbaka velat åka till mumindalen. Jag är ett stort fan av snusmumriken så nu när vår lilla guldklimp dimper ner i maj så har jag äntligen ngn att "skylla" på:)
(2008-12-09)

Mysigt och lagom stort
Först en äventyrlig båtresa över till Finland med sjörövare och skattjakter, vi åkte på sommalovet, sen en lugn och mysig dag att strosa omkring och hälsa på alla figurer. Är det fint väder kan man bada. Som någon annan skrev passar nog bäst till lite mindre barn. Våra var 3 och 6 sommaren 07 och de pratar om det än.
(2008-12-07)

mys
Var i Muminvärlden för ganka många år sedan, när sonen var drygt tre. Vi tyckte det var befriande lugnt, inte lika galet komersiellt som många andra parker. Hoppas de kör på i samma stil!
(2008-12-06)

Mjuka Mumin
Perfekt ställe att åka till med de lite mindre barnen. Vi var där i somras med våra barn på 7 och 5 år. De tyckte det var jätteroligt, särskilt att få krama alla figurer även om Stinky var lite läskig...
Man får vara beredd på att gå en del.
En annan positiv överaskning vid restaurangbesök i Finland är att det är utmärkt på menyerna om rätterna innehåller Gluten eller Laktos. Ett föredöme!
(2008-12-04)

toppensemester
Vi hade en jättetrevlig dag i muminvärlden. Barnen tyckte bäst om att träffa lilla my och mumintrollet. Det var roligt att besöka de olika muminhusen.
Jag kan verkligen rekommeddera muminvärlden.
(2008-11-06)

Jättebra!
Perfekt för våra barn 2 resp. 4 år! Mycket större än vad vi trodde: vi hann bara med Sago- respektive Naturstigarna och inga av de andra husen och övriga grejor under vår heldag i parken. Bra restauranger/matställen, gott om utrymme, inga jobbiga köer trots värsta högsäsongen och massor med Muminfigurer att hälsa på och krama överallt. Barnen gillade även teaterföreställningen, som vi vuxna emellertid inte begrep ett dyft av (trots att den var på svenska) :-)!
(2008-07-07)

Jättebra!
Det var jättemysigt i Muminvärlden.Våra barn på 2 och 3 år älskade det. Muminfigurerna tog sig verkligen tid för varje barn. Roliga lekar tillsammans med figurerna.Sagostigen var spännande. Perfekt för barn i förskoleåldern. Lagom stort.
Ett stort minus för att mat och dryck var så dyrt där inne.
(2008-06-23)

Muumimaailma
Min familj med dottern nu på 8 år har besökt Muumimaailma sedan hon var 2 år och ska dit i sommar igen. Helt underbart.
(2008-06-06)

Mumin är bäst
Vi har besökt Muminvärlden 3 gånger och alla gångerna har barnen varit lika förtjusta. Var lite orolig att de äldsta barnen som var 9 och 10 inte skulle ha behållning av det. De var lika förtjusta som tidigare. Speciellt teatern tyckte de om.
(2008-05-29)

haha
bästa stället
(2008-05-15)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


BGN         8TR      
T T    J      O   HD6
DA1   KNF   12Q      
5 G    6    Q     1K9
7IT         58P      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se