Annons

Museum of Discovery & Science (MODS)

(0 omdömen)
Museum | Science Center

Favorit sparadSpara favorit

Museum of Discovery & Science (MODS)

Här finns över 200 interaktiva installationer och massor av spännande djur, bl a fladdermöss, en 4 meter lång orm, alligatorer, iguanor, hajar, sköldpaddor mm.

Några av museets utställningar:

Living in the Everglades handlar om Floridas berömda våtmark, eller ”gräsflod” som urinvånarna kallar den. En över 3 000 meter lång vandringsled låter er komma nära djur och natur från ett ekosystem som inte liknar något annat på jorden.

Florida Ecoscapes är en djupdykning i spännande miljöer med helt unika djur och växter. Här finns bl a det största levande korallrevet från Atlanten i fångenskap.

Gizmo City  En handfast utställning om hur vardagsting fungerar. Genom att se, röra, testa kan man bättre förstå hur vetenskapliga principer påverkar våra dagliga liv. Kul!

Här kan ni också spela Virtual Volleyball, något de flesta ungdomar gillar.

Runways to Rockets handlar om människans plats i rymden. Här kan ni ta en simulerad resa till Månen och Mars, men också lära er om hur radiovågor och ljus används för att studera Universum. I denna avdelning finns även Aviation Station?där man får ”spänna fast säkerhetsbältet” och testa olika sorters flygäventyr i en vindtunnel. T ex hur det skulle kännas att vara en fågel i skyn.

Discovery Center är en avdelning designad särskilt för barn under 7 år där de får upptäcka genom att klättra, känna, kräla, bygga mm.

IMAX-salongen är 5 våningar hög och har 42 högtalare, så oavsett vilka filmer som går för tillfället omsluts ni av upplevelsen. För 3-D-filmerna tillhandahåller museet glasögon. Se hemsidan för aktuellt schema.

Från juni till augusti har MOD 5-dagars dagläger med olika teman. Se hemsidan under fliken ”Camp” för mer info. Kan bokas på tel: 954-713 09 30

Tips: Håll utkik efter rabattkuponger på hemsidan och i lokala tidningar.

Hitta
Fort Lauderdale
Florida
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Ligger inne i centrala Fort Lauderdale.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Museum of Discovery & Science (MODS). Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Museum of Discovery & Science (MODS) har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


ROW         NYT      
G      8      6   O71
RQ4   UKJ     S      
  M    C      Q   XLK
3TH           N      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se