Nelson A Rockefeller Park
Annons

Nelson A Rockefeller Park

(0 omdömen)
Natur

Favorit sparadSpara favorit

Nelson A Rockefeller ParkNelson A Rockefeller ParkNelson A Rockefeller Park

Spatiöst och magiskt grönområde i norra delen av Battery Park City. Parken är känd inte bara för sin stora, gästvänliga gräsmatta utan också för Tom Otterness märkliga små skapelser och Demetri Porphyrios vackra paviljong, lika mycket skulptur som struktur. Här finns också en av stans bästa lekplatser.
Inga hundar får beträda gräset som i regel är välansat. Hit tar många med sig picknick, ligger och solar eller lyssnar på någon av de intima konserter som då och då äger rum sommartid. Gräsmattan omgärdas av en stengång kantad av bänkar. Här njuter joggare, cyklister och rullskridskoåkare av utsikten över vattnet.


Lekplatsen är inhägnad med mjukt underlag där det behövs. Den har bra utrustning som märkts med vilka åldrar den är lämplig för – praktiskt. Lekparkens ena del är tänkt för mindre barn den andra för lite större. Här finns också gott om sand att leka med, inte bara i lådor, utan även på höga bord. Också klätterutrustningen är kul: ett jättelikt nät, ett rep, hängbroar. Babygungor finns och för större barn åtta “riktiga” gungor intill parkstuga, där man även får låna brädspel, bollar, hopprep, pingisbollar, racketar mm. Gratis. Men ni får lämna leg som säkerhet. Intill parkstugan finns en plan för handboll och en för basket.

Lekplatsen kantas av bänkar och bord där trötta föräldrar kan slå sig till ro medan t ex barnen svalkar sig under roliga elefant- och flodhästsprinklers en het sommardag.

Bland allt fint som Nelson A Rockefeller park har att erbjuda är The Real World, Tom Otterness lilla “skulpturträdgård” bland det bästa, mest oväntade och unika. Vuxna och barn trollbinds av de rundlätta, bohemiska, ibland surrealistiska små varelserna utplacerade på både väntade och överraskande ställen. Titta upp, titta ner, titta vid fontänen, på borden… Vem kan hitta flest kreatur? Många New York-barn kallar f ö The Real World för ”Penny Park” eftersom dess tema är pengar. Det ligger intill River Terrace vid parkens nordvästra ände.

Parken sköts av Battery Park City Parks Conservancy som även har många spännande program och aktiviteter för barn från 1 maj till 31 oktober. En del måste bokas och är schemalagt, annat är mer informellt och gratis. Ring 212-267 97 00 för mer info.

Hitta
Manhattan
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Nelson A Rockefeller Park. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Nelson A Rockefeller Park har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 E          2        
M4     O    N L   TCF
 S    XM9   TCF      
 J     7      T   TFL
8MC           Y      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se