Annons
höghöjdsbanor

Sala Silvergruva

(17 omdömen)
Barnkalas | Museum | Natur | Övrigt | Sport och äventyr
Sala Silvergruva><noscript><img itemprop=
Favorit sparadSpara favorit

Sala SilvergruvaSala SilvergruvaSala Silvergruva

Ta med familjen på ett riktigt äventyr till Sveriges kändaste silvergruva.

Här möts du av mörka ringlande gruvgångar, storslagna bergrum och vattenfyllda gruvschakt. En mycket vacker och spännande miljö för både barn och vuxna.

Guider i tidstypiska kläder tar med er på en spännande visning under jord i gruvan och berättar om det hårda livet som gruvarbetarna hade. Har ni tur kanske ni även får tillfälle att se några av de tusentals fladdermöss som bor i gruvan...

Temperaturen i gruvan är ca +2 till +4 C året om. Ta med er varma och oömma kläder.

Gruvmuseum, Butiker, Hantverkare och Värdshus. Området och verksamheterna är öppna alla dagar under sommaren. Se aktuella öppettider på hemsidan.

Visningsalternativ för barn

Lärlingen är en gruvvisning framtagen för barn från 4 år och upp till cirka 8 år. Här följer du med på en resa några 100-tals år tillbaka i tiden och får veta hur gruvdrängarna arbetade och levde. Guiden har med sig en ränsel med relaterade föremål som visas upp och berättas om – visuellt, pedagogiskt, förståeligt!

För familjer med barn som ännu inte nått upp till åldersgränserna för de övriga gruvvisningarna kommer visningen Konstknekten väl till pass: ingen åldersgräns, inga trappor och en lagom sträcka under jord. Här berättas om gruvdrängens väg ner i berget och silvrets väg upp. Ett stopp i världens djupaste hotellrum, Gruvsviten, är förstås också ett måste här!

Sedan får vi förstås inte glömma den härliga ovanjordsvisningen Traktorturen! Här sitter du på vagnen bakom en veterantraktor som tar dig genom det vackra gruvområdet. Här och där pausar ekipaget för en liten berättelse om gruvan och omgivningarna. Grädden på moset är ett besök i kung Karl XI:s lave, för att titta ner i gruvans djupaste schakt!

Spännande barnkalas

Ge ditt barn ett barnkalas utöver det vanliga. Sala Silvergruva kan utlova både äventyr och spänning. Vad sägs om att fira födelsedagen i en alldeles egen uppvärmd gruvsal – med en läcker fladdermustårta av marsipan, korv med bröd och fika? Toppa gärna med barnvisning och skattjakt. Det blir en riktig snackis därefter, både på dagis och förskola, kan vi lova!

Lägerskolepaket

Ta med hela klassen på ett helt dygn fullt av upplevelser. Höghöjdsbana, guidad visning  i gruvan, ”Fångarna i Sala Silvergruva”, gör en spännande tidsresa i Lillgruvan, bada i badtunna, för att nämna några alternativ.

Här finns även Sala Silvergruvas fina bed & breakfast, Gruvgården, i vintagestuk från 1920, med 16 rum och 33 bäddar samt möjlighet till extrasängar. Hyr hela huset för klassen skolan!

Sala Silvergruva arrangerar barnkalas.

facebook.salasilvergruva.se »
instagram.com/salasilvergruva/ »
Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Sala Silvergruvas webbsidor.
Hitta
Drottning Christinas Väg 4, Sala
Västmanland, Västmanlands län, Sala kommun

Med bil från till Sala Silvergruva är det ca 101 km (1 tim 19 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Sala Silvergruva ligger på bekvämt bilavstånd från hela Mälardalen. En perfekt plats att rasta på längs vägen mot Dalarna.

Vägbeskrivning hittar du här: www.salasilvergruva.se/harfinnsvi/

Sala Silvergruva
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Sala Silvergruva har snittbetyg 8.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 17 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Äventyr i underjorden
Ett utflyktsmål som passar både små och stora. Detta var riktigt spännande och intressant. Vi har en flicka på 8 år och en pojke på 13 år ...
Läs mer »
Spännande gruvävnentyr
Barnen på 5 och 8 år gick på varsin gruvtur tillsammans med en förälder. Båda tyckte att deras guidade turer var roliga, spännande och lite...
Läs mer »

14 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Sala Silvergruva. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


K9X         I8H      
  I    M    A     AWL
  8   NU3   FTP      
  A    M      M   46B
  E         BP1      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se