Annons
Betyg och kommentarer

SEA LIFE Helsinki

7.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt SEA LIFE Helsinki.

» Antal inlägg: 10 st
Barnsemesterkortet
Ett bra akvarium, bra "föreläsningar" om man vill lyssna till zoologerna. Det var Haj veckor när vi var där med fråge sport, med en medalj till alla deltagare. Halvvägs in i akvariet fanns det en "målarstudio" vilket barnen uppskattade. Väldigt dyrt i inträdde OM man INTE använder barnsemesterkortet.
(2013-11-13)

Hajar, sköldpaddor, fiskar i massor av akvarier!
Större variant av Aquaria i Stockholm. Ligger på Borgbackens Tivoli och ett bra ställe om det regnar eller mav vill ta paus från karusellerna. Intressant, mycket folk.
(2013-05-23)

Perfekt utflykt
Finland i sig är ett underbart semester mål, då de verkligen tar hand om sina turister. Vi tog oss utan problem dit med de förbindelser som fanns. Det som imponerade mig var att all information även fanns på svenska inklusive alla informations filmer. Sea Life var väldigt fint, och väldigt välvårdat. Priserna i restaurangen var lite dyrt.
Utöver Sea Life fanns det även en otrolig nöjespark där inträdet var gratis, men alla attraktioner kostade. Vi gick runt där hela dagen =)
(2012-05-14)

Neeej, litet och tråkigt...
Vi var där på höstlovet med en 4-åring och en 7-åring. Jag hade fått för mig att det skulle vara betydligt större (precis som någon annan recensent!), men det var jättelitet. Knattarna sprang runt i 20 min och kollade på ett par små hammarhajar och en massa neontetror. Det tog dessutom 40 min till och från färjeterminalen på en överfull, skumpig spårvagn, så det kändes som en helt meningslös utflykt.
(2010-12-15)

Snabbt besök.
Vi passade på att gå på Sea Life eftersom vi ändå skulle till Helsingfors. Jag hade läst på och tog med mig Barnsemesterkortet och fick in dottern gratis eftersom jag själv betalade. Jag förköpte min biljett via Tallink-Silja och fick den lite billigare än vad det kostar att köpa på plats.
Det var lätt att hitta dit. Spårvagnen gick direkt från terminalen och stannade utanför Sea Life.
Väl inne fanns massor att se. Däremot trodde jag att det skulle vara mycket större där inne än vad det var. Mina barn (3 o 5 år)med spring i benen var klara efter 1,5 timme. Då hade vi också gjort ett besök i shoppen.
Men det var roligt att se. De hade förstorningsglas på nåt sätt så man såg fiskarna väldigt tydligt. Det var stämningsfullt och rogivande att gå runt och titta. Mycket behaglig bakgrundsmusik som förstärkte intrycken.
Hajtunneln var bäst tyckte vi.

Ett stort plus också för deras informationsfilm om hur man kan hjälpa till för att havssköldpaddor ska få en chans att överleva. Numera är det ju så många turistmål som går till sköldpaddsländer och även om inte just jag har varit där så var det upplysande att veta hur man ska bete sig på stranden för att inte krossa gömda ägg osv.

(2009-08-18)

Bra!
Vi tog Silja till Helsingfors på sommarlovet, och var i helsingfors 5 dagar. Vi köpte ett "Kort" för 2 dagar till Sea Life och nöjesparken Borgbacken. Jag kan inte säja annat än att de var värt alla pengar. Man stortrivde. Kortet kan köpas på Borcbaken. Från Borgbacken kan man komma direkt till Sea Life eftersom ligger alldeles intill Borgbacken.
(2007-04-29)

Sea Life
Vi hade bilen med oss men det var svårt att hitta dit då skyltningen för biltrafiken i Helsingfors är extremt dålig. Parkeringsvakterna var en aning otrevliga och kunde inte svenska.
Min 8-åriga dotter tyckte det var spännande att gå i detta fiskelandskap. maneterna och sillarna var nog nästbäst efter sjöhästarna.
Vi hade uppskattat ett större kafé eller lunchställe i lokalerna men glass är ju alltid gott.
Biljetter köpte vi ombord på Silja Serenad.
(2006-07-19)

Först besvikelse sedan stor glädje
Vi var först besvikna för att vi tyckte det var trist i början. Men sedan blev det en stor överaskning.
Barnen tyckte det var roligt att få se fiskar på mycket nära håll. Det kändes som man var själv i havet och simmade.
vi bode på vår resa var på siljan lines båt Silja Symphony. Den båten är mycket barn vänlig och båten ger barnen en stor upplevels och du som vuxen kan slapna av på båten.
Så vår resa blev en upplevelse för oss alla i familjen.
(2006-07-14)

Kul för alla åldrar!
Vi var där med vår 2-åring och hon tyckte det var fantastiskt kul, eftersom man kommer så nära fiskarna! Vi vuxna kunde läsa oss till massor med information (på svenska också!) om alla arterna. Häftig design!
(2006-06-02)

Sonen älskade hajarna!
Det är stort. Man går runt som i labyrint nästan. Man ser fiskar från alla håll. Tunneln under hajarna var sonens favorit. Fast han tyckte allt var kanon. Hans ögon var stora som tefat av förtjusning. Att se allt live är kanon, man har bara sett dom i böcker eller tv.
(2006-06-01)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 A          UYU      
4T     O    H Y   PQ8
 N    MEY   ASI      
 B     H      3   2G8
TTO         CRQ      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se