Annons

Stranahan House

(0 omdömen)
Museum | Övrigt

Favorit sparadSpara favorit

Stranahan House är Fort Lauderdales äldsta byggnad och ett viktigt minnesmärke. Detta charmiga viktorianska hus byggdes 1901 av Frank Stranahan åt sin brud Ivy Julia Cromartie från Ohio, och hon blev stans första skolfröken. Idag har huset restaurerats och är ett museum.

Inbäddad bland downtowns skyskrapor vid New River är denna fina villa, gjort av traktens furu, en påminnelse om Fort Lauderdales korta historia och snabba resa från sumpmark till storstadsområde.

Mellan 1901 och 1906 tjänstgjorde huset som handelsplats, bank och post. Både Frank och Ivy var pionjärer i trakten. Frank började med att driva en färjelinje över New River och gjorde tidigt affärer med Seminole-indianerna. Ivy grundade så småningom sällskapet Friends of the Seminole (Seminolindianernas vänner). Under en period var huset stans stadshus. Det har byggts ut många gånger.  

Efter 1926 års orkans förödelse och börskraschen 1929 blev Frank deprimerad och tog livet av sig. Ivy bodde kvar till sin död 1971. Huset ingår i Fort Lauderdale Ghost Tour eftersom det sägs att det än idag hemsöks av både Frank och Ivy. Stranahan har egna spökpromenader i oktober, under Halloween-säsongen.

Idag är Stranahan House kulturmärkt och förvaltas av Fort Lauderdale Historical Society, stans historiska sällskap. Under ett besök kan man bl a se Ivys blåvita porslin, tidstypisk inredning och bilder av Old Fort Lauderdale. Och inte minst, huset i sig, ett praktexempel på inhemsk Florida-arkitektur. Rundturerna i huset ges av guider i sekelskifteskläder och turerna varar i ca 1 timme.

Hitta
Fort Lauderdale
Florida
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

335 SE 6th Avenue, Fort Lauderdale, FL 33301

Ligger i stans hjärta på floden New River vid 6th Avenue och Las Olas Boulevard.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Stranahan House. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Stranahan House har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


AID         OJL      
L 6    D    X 6   R25
WJB   FL9   NUQ      
L J    G    W M   HXW
2JH         E9E      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se