Annons
Betyg och kommentarer

Tykarpsgrottan

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Tykarpsgrottan.

» Antal inlägg: 27 st
Grottspännande
Kul utflykt med familjen:) barnen gillade det, spännande att gå nere i mörkret.
(2019-11-03)

Tykarpsgrottan
Jag ger en 8 av 10 i helhetsbetyg. Det som drar ner är att den är ganska liten och endast tar ca 30 min, men fin upplevelse.
(2019-10-28)

Tykarpsgrottan
Tykarpsgrottan passar bra som utflyktsmål vare sig det är regn el sol, då man ändå är nere i de mörka grottorna. Man ska dock tänka på att även om det är varmt ute, så är det svalt (ca 8 plus) i grottorna. Min son på år tyckte det var spännande med de mörka tunnlarna, och kul att man fick bära en egen lykta. jag anser att grottorna kan vara spännande för barn 4- 12 år, men även vuxna .
(2019-10-28)

Tykarpsgrottan
Spännande underjordisk utflykt. Intressant för de flesta åldrar.
(2019-08-11)

Mörk och mysig utflykt till Tykarpsgrottan
Jättespännande besök som fick igång barnens fantasi, passar om man tänkt sig en halvdagsutflykt!
(2019-07-23)

Inget badväder? Gör ett besök i tykarpsgrottan!
Spännande och lärorikt besök tyckte mina döttrar på 8 och 12 år.
(2019-07-13)

Ett spännande besök!
Vi åkte till Tykarpsgrottan och hela familjen tyckte det var mycket spännande. Barnen är 6,8 och 11år. Det är endast möjligt att gå ner i grottan med en guidad tur. Det man bör tänka på är att det är mörkt där nere och att det kanske är svårt för mindre barn att hålla koncentrationen uppe för det är mycket information på guidningen. De äldre barnen samt vi föräldrar tyckte det var mycket intressant.
(2018-10-02)

Besöket väckte vår nyfikenhet
28 grader ute, 8 grader nere i grottan. Så njutbart denna heta sommar. 20 000 kvadratmeter av spännande gångar i kalkgruvan. Absolut värt ett besök enligt oss.

För att vara säker på att det passar er bör man läsa reseberättelser här inne (min är nr 20) och läsa infon på Tykarpsgrottans hemsida.
(2018-08-12)

Intressant, men inte värt en omväg
Vår familj (en vuxen och fyra barn 1, 9, 10, 12) besökte tykarpsgrottan. Barnen tyckte att det var spännande, men hela besöket gick på 40 minuter och miljön runt omkring var ganska tråkig så besök rekommenderas bara om man har vägarna förbi.
(2018-08-09)

? spännande
En mycket spännande dag i tykarpsgrottan för både stora och små. Det som drar ner på poängen är omgivningen. Hade uppskattat en trevlig lekplats utanför som kunde återspegla sig i en gruva för att skapa lek och ett vidare intresse åt barnen.
(2018-06-27)

Tykarpsgrottan
Ej att rekommendera för småbarn då det inte går att köra med vagn och jobbigt att bära.
Väldigt mysigt annars, dock kallt så ta jacka på er.
(2018-03-09)

Hej1 kul grota
Hej1 er grota var jättekul
(2017-10-09)

Otroligt mysig dagsutflykt!
Skrämmande, spännande och annorlunda utflyktsmål för hela familjen. Topp med guide på alla turer!
(2017-08-07)

Vår busiga testfamilj var iTykarpsgrottan. Detta var spännande!
Vi fick uppdraget att vara testfamilj och testa en upplevelse i Tykarpsgrottan. Vi blev positivt överraskade. Grottan var spännande för våra tre busiga barn i åldrarna 5, 7 och 11 år. Även vi vuxna tyckte det var intressant. Barnen fick vars en lykta att hålla där nere i mörkret som dem tyckte var kul att lysa upp alla mörka vrån med. Spännande att vara långt ner under marken i dessa gruvgångar. Det var lite kyligt där nere men ändå behagligt klimat. Guiden var lite tråkig och stressad men trevlig. Uppe på gården fanns ett litet fik som kunde haft lite mer alternativ att erbjuda. Det fanns även två små hoppborgar som var populära hos barnen. Rekommenderar er att göra ett besök om ni vill testa något annorlunda.
(2017-08-02)

Tykarpsgrottan
Spännande och intressant. Bra guide som körde både på svenska och engelska för dom internationella besökarna. Fantastiskt vad naturen kan skapa.
(2017-07-30)

Grottan som var en gruva
Det är en märklig upplevelse att ta sig under jorden och in i grottan. Man fick en upplevelse av vilket slit de stackars gruvarbetarna fick ställas inför. Man fick en känsla av att man lätt skulle kunna gå vilse nere i gruvan. Barnen tyckte det var spännande och vi föräldrar med. OBS! Man ska inte vara rädd för mörker om man går ner i gruvan
(2017-07-30)

Testfamilj i Tykarpsgrottan Sommaren 2017
Familjen testar Tykarpsgrottan.
Tykarpsgrottan är egentligen en gruva, ett monument över vad mänskliga händer klarar av. Ett minnesmärke med vackra vyer över gruvan. Finns ett trevligt café och en handelsbod. Intressant för barn som har historieintresse men inget för de som lider av klaustrofobi. Vi spenderade en heldag i området runt Hässleholm och fann att det ej fanns något att göra om man inte är historieintresserad. Men man kan besöka Hovdala slott eller Hässleholms modelljärnvägsmuseum. Vår guide kändes inte så påläst och kunde inte svara på alla våra frågor. Alla fick en varsin lite lykta vilket barnen gillade. Fick bl.a. se inspelningsplatsen för Snapphanar och Ronja Rövardotter. Rekommenderar verkligen att man ta med sig en jacka, det är endast 8° nere i grottan. Tyvärr fick vi inte se några riktiga fladdermöss, men detta var i slutet av Juli månad då de sällan finns där.
(2017-07-28)

Spännande snirklig vandring i underjordisk labyrint
Spännande grottbesök både för stora och små i jakt på levande fladdermöss och andra skatter.
(2017-07-19)

Rolig upplevelse under jorden.
Vi har varit testfamilj i somras och besökte då Tykarpsgrottan. Barnen på 6 och 8 år tyckte att detta var en rolig upplevelse. Dem var dock lite skeptiska i början när man gick ner i grottan. Men när de väl fått en lampa i handen och den helt underbara guiden Ronja gjorde det till en mycket trevlig vistelse.
(2016-12-18)

Spännande underjordiskt äventyr
Vi fick i sommar äran att vara testfamilj i Tykarpsgrottan, en väldigt intressant attraktion tyckte vi alla. Våra barn är 11 och 12 år och tyckte det var spännande men vi tror att det skulle passa redan från 8 år även om det var mörkt och under jord.
(2016-08-12)

spännande utflyktsmål
Tykarpsgrottan är ett spännande utflyktsmål som inte är speciellt dyrt. 12 meter under jorden travar man runt med lanternor och får mkt bra guidning.
(2016-08-05)

Spännade resa under jorden.
Vi har varit på testfamiljsuppdrag i Tykarpsgrottan. Innan rundvandringen, som pågår 12 meter under jorden, fick vi varsin liten lykta att lysa med i mörkret. Och det tyckte barnen vara roligt. Sen fick vi en guidat tur i grottan av en riktigt duktig gudie Ronja. Berättade hur kalk brutits av drängar och pigor. Med hjälp av gruvlyktor försökte vi lysa upp gångarna som gick på olika håll från salarna. Vi vuxna som barn var riktigt fascinerade av historien i grottan. Alla gillade att krypa in i drängagången och se om tomten fanns där. Rundturen tog ca 45 minuter. Rekommenderar att göra ett besök i grottan. Man får inte gå ner själva utan att måste ha en gudie med sig. Det är lätt att gå vilse då. Tycker att det passar bäst för barn från 5 år uppåt. Mina barn var då 9 och 12 år. Vi var där i augusti 2014. I gruvan är det +8c. Rejäla skor och en varm tröja rekommenderas.
(2015-04-23)

Spännande utflykt i underjorden
Innan rundvandringen, som pågår 12 meter under jorden, fick vi varsin liten lykta att lysa med i mörkret. Sen gick vi runt i den svala och fuktiga grottan och fick höra om fladdermössen som bor i grottan, arbetet i gruvan (här bröts kalksten förr i tiden) och så klart Ronja Rövardotter (scener ur filmen är inspelade här). Miljön är vacker och mystisk och alla tyckte det var väldigt spännande. Rundturen tog ca 45 minuter, lagom tyckte barnen men själv hade jag gärna stannat där en stund till.
(2015-04-16)

Fantasieggande grottvandring.
Att gå in i Tykarpsgrottan är som att gå in i en av de riktigt spännande böcker man läser som ung. Fantasin går igång, och plötsligt blir jag en av karaktärerna i t.ex Vargbröder. Det är inte svårt att förstå varför flera spännande filmer och TV-program spelats in här.
Att få bära sin egen lykta göra att man känner sig som en riktig grottforskare. Man kan gå några extra steg in i den där mörka hörnan ingen annan är i, men inte för långt... det kan ju finnas fladdermöss! Och det är mörkt, och lite kallt. Hu, vad spännande!
Turen passar för alla åldrar, och är tillräckligt kort för att de minsta inte ska tröttna. Guiden var strålande, och skapade just den stämning man vill ha 12 meter under marken.
Vi rekommenderar starkt ett besök i Tykarpsgrottan.
(2014-08-07)

Spännande vandring under jord
Vi har varit på testfamiljsuppdrag i Tykarpsgrottan. En spännande vandring ned i den gamla kalkstensgruvan som mest 12 m. under jord. Lagom tempo och lagom lång vandring för de två barnen vi hade med oss, som båda fyller 7 år i höst. Tycker deras ålder är perfekt. Spännande att lysa sig fram i mörkret och se salar och pelare under jord. Mindre barn som var med på guideturen hade svårare att koncentrera sig. Barnen vi hade med tyckte det var toppen,. Det enda de saknade var att få se riktiga fladdermöss. :)
(2014-07-15)

Besök under marken
Vi blev testfamilj i Tykarpsgrottan. En spännande tur 12 meter ner under marken, där vi med hjälp av en guide fick vandra runt i gångarna. Vi såg var kalk brutits av drängar och pigor, vi såg hur de räknat hur mycket som bröts. Med hjälp av "gruvlyktor" försökte vi lysa upp gångarna som gick på olika håll från "salarna". Vi vuxna var fascinerade barnen, 7-18 år gillade också det. De yngre dock mindre än de i 10-12 års åldern. Där var mindre barn med som blev rädda i mörkret. Alla gillade att krypa in i drängagången och se om tomten fanns där. Glöm inte tröjan om du åker hit.
(2014-07-05)

Spännande utflykt
Om man har vägarna förbi Hässleholm skall man absolut stanna för att se Tykarpsgrottan. Man kan bara gå ner med guide, och det är visningar minst en gång per timme på högsäsong. Vi kom med barn i åldrarna 4 - 10 år och det var en trevlig tur (på 45 min) för alla. Man får lyktor för att lysa upp längs gångarna i grottan, och guiden berättar om gruvtiden, filminspelningar och de olika fladdermössen. Har man tur får man se de sovande små fladdermössen också.

I anslutning till grottan finns ett café, toaletter och bänkar utomhus för de som har egen fika med. Efteråt testade vi barnen med tipsrundan som finns att skriva ut på hemsidan, och de hade lyssnat uppmärksamt och visste faktiskt alla svaren.
Tänk på att det är 8 grader i grottan året om - ta med varma kläder!
(2012-07-23)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


JNS         S23      
  H    D      Q   R9Q
  3   WWC   6LF      
  D    E    T     4UI
  W         J2N      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se