Annons
Betyg och kommentarer

Universeum

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Universeum.

» Antal inlägg: 118 st
Fantastiskt!
Alla glada
(2021-04-21)

Blandade känslor
Våra barn är 5 och 4 år och tyckte att fiskarna och andra djur var roligt, men i övrigt önskade de tyvärr att åka därifrån. Vår känsla sa att barnen bör vara äldre. Maten var bra, något bränd, men gick att äta.
(2019-08-30)

Testfamilj 2019
Verkligen ett toppenfint ställe som erbjuder något för alla åldrar, rekommenderar!
(2019-08-12)

Ett besök för den nyfikne
Ett bra besöksmål för alla nyfikna personer. Här kan barn och vuxna lära sig saker om naturvetenskap. Passar personer i alla åldrar, här finns något för alla.
(2018-10-17)

Universeum en upptäcksresa mitt i stan
Ett fantastiskt ställe!!! :) Att få gå rakt in i regnskogsmiljön med fåglar, fjärilar, apor, vattenfall och tropiskskog tillsammans med barnen och få se deras fashination var så härligt. att temperaturen och fuktigheten och naturen som finna långt bort fick dem att förstå lite mer om jordens olika delar och helt olika naturer. Kemilabbet var också en riktigt rolig upplevelse för barnen. Vår son blev förstås väldigt nyfiken på rymden och fick svar på en hel del av sina frågor om astronauter. Vi hade en helt fantastisk dag med så många olika upptäckter var så roligt. En dag vi gärna skulle vilja dela och vara med om igen. En rekommendation: Ta chansen och upplev detta äventyr tillsammans med din familj ett härligt minne ni sent kommer att glömma!! Åtminstone var det så för oss!!
(2018-09-11)

Testfamilj på universeum 2018
Wow, vilket ställe! Så mycket att se och upptäcka för alla åldrar. Väl värt ett besök eller två ;)
(2018-08-06)

Mycket aktiviteter
Det fanns mycket för barn att göra, blandade aktiviteter för alla åldrar !
(2018-05-22)

Väldigt spännande anläggning för alla åldrar
Jag tycker att universeum var lika spännande för den lilla besökaren som för en vuxen.
Fanns mycket att göra och titta på och bra serveringar när man behöver fylla på energin.
(2018-03-21)

Testfamilj på Universeum
Vi är mycket nöjda med vårt besök på Universeum. Bäst var regnskogen tyckte alla i familjen!
(2017-09-29)

Universeum
Vi besökte Universeum med tre barn i åldrarna 4,6 och 13 och alla hade en rolig och mysig dag. Tycker att de passar de flesta åldrarna och vi är super nöjda!
(2017-07-11)

Detta är ett spännande och lärorik plats för barn
(2017-02-28)

Finns något för alla!
Jag och sonen (5år) har tur som bor i Göteborg och kan besöka Universeum ofta! Vi lär oss alltid något nytt när vi är där. Vi brukar börja med en tur längst ner så sonen får leka av sig lite energi så koncentrationen är på topp när vi börjar utforska. Vi får lära oss mer om hajar, får veta mer om regnskogen, hur stort är rymden egentligen, varifrån kommer choklad, kaffe osv? Ett stort plus är att det finns restaurang samt fina ställen att äta medhavd picknick på. Tiden går fort när man har kul och vi brukar vara där i 6-8 timmar just för att det är så himla kul!
(2017-02-07)

Besök 12 juli 2016
Vi besökte Universeum mitt i sommaren. Det var lång kö till entrén och gott om besökare inne i byggnaden.
Vi började med "Vattnets väg" och tog oss ner genom akvarium och regnskog. Kul att se bl a sengångare och stora fiskar som simmade över oss!

Sedan blev vi hungriga och sökte någonstans att äta. Lite svårt att hitta var restaurangen var, vi hittade bara en "sommargrill" på taket där man utlovade kött, fisk mm men där utbudet enbart var dyr korv och hamburgare och en lååång kö.

Efter lunch blev det hälsa och pyssel, den delen var mest populär bland våra två tjejer(7 och 12 år) eftersom man fick prova på lite själv.

Vi kan rekommendera Universeum, men ta med egen picnic och var ut i god tid på morgonen så hinner man mera. Räkna med att det tar minst en halv dag att gå igenom hela huset.
(2016-08-16)

Passar de flesta
Ett familjenöje som har något för de flesta åldrar, barn som vuxna. Åkte med en 7 och 9- åring. Båda gillade mest att leka i källaren och att titta på ormarna. Teknoteket var också populärt. Vi vuxna gillade regnskogen och hade gärna gått där länge. Definitivt värt ett besök, men var beredd på att det är mycket folk och kö in.
(2016-08-08)

Besök sommaren 2016
Favoriten hos våra barn 7 och 9 år var hälsa-rummet där man kunde testa sin förmåga i bl.a klättring, cykling och reaktioner som fotbollsmålvakt. De tyckte inte regnskogen var så spännande då man inte kunde se så många djur uppe i träden. barnen älskade även akvariet med hajarna och ormarna.
(2016-08-08)

Familjeäventyr
Ett trevligt familjeäventyr för alla åldrar. Hela familjen var nöjd med barn från 2-17år.
(2016-08-05)

Universeum - Vår upplevelse
Vi besökte Universeum 2 Augusti 2016. Våra förväntningar var höga och infriades tyvärr inte riktigt. Regnskogen var fantastisk, upplägget dock lite rörigt och vi hade hoppats på att få se fler djur. Vattnets väg var bra och fint upplagd, dock lite trånga gångar så det blev lätt trångt med så många människor. Experiment-delen upplevde vi som okej, men alla sakerna fungerade inte. Vi upplevde att det främst riktar sig till yngre barn. Istidsutställningen och rymdutställningen var roliga och intressanta. Det var mycket folk, vilket gjorde de svårt att verkligen titta och lyssna på det som fanns.

Vi blev jättebesvikna på maten. Vi hade planerat att äta tacobuffè och hade kollat upp kökets öppettider. När vi väl skulle äta visade det sig att tacobuffèn stängde redan kl:15.00, och då det bara var 10 minuter kvar till stängningsdags fick vi inte äta där. Restaurangerna var stökiga, smutsiga och dåligt planerade. Det blev lätt trängsel, men vi fick vår mat serverat snabbt.

Toaletterna var trånga och inte särskilt trevliga. Personalen däremot var väldigt trevlig.

Vi har varit på många liknande ställen, både i Sverige och utomlands. Vi ser att fördelen med Universeum är att de har samlat lite av varje på samma ställe. Har man mindre barn, är nog Universeum en bra "lite av varje" upplevelse.
(2016-08-04)

Kul ställe men dyrt
(2016-01-08)

Blivit mycket sämre
Jag var där igår med femårig dotter. Blivit mycket sämre, smutsigt, tom grisigt och luktade mycket mer än förr inne hos djuren. jag var där för fem år sedan och då var det fint, spännande men nu hade det verkligen chanserat. Väldigt besviken. Fula rymdutställningar och slitet och sunkigt överallt
(2015-10-25)

Universeum
Vi var på plats när Universeum öppnade klockan 10. Till en början var det ganska lugnt och skönt men eftersom det var i semestertider så vid lunchtid var det mycket folk och trångt. Ett tips är att åka dit under lågsäsong.

Våra tjejer är 11 och 7 år gamla. Både de och vi vuxna var nöjda med besöket! Dit åker vi gärna fler gånger.

Barnens favorit var krimlabb, rymden och djuren. Vi vuxna fastnade för akvariehallen – där var vi länge.
(2015-06-25)

Wow
Vilket roligt ställe!!!
Det fanns precis hur mycket som helst att göra.
Mycket att titta på, knappar att trycka och massor av roliga aktiviteter. Vi hade inte tråkigt en sekund. Vi kommer att besöka Universeum många gånger till.
En heldags aktivitet!
(2014-07-26)

universeum
Vi uppskattade Universeum mycket. Det finns verkligen något för alla åldrar.Vi hade skoj i nästan 6 timmar. Ett ställe jag kommer att rekommendera alla som reser till Göteborg.
(2013-10-06)

Universeum, första men inte sista gången!
Vi besökte Universeum en varm dag i juli månad! Vi kom vid tvåtiden och kunde gå rakt in. Alldeles lagom med folk och tiden gick väldigt fort! Vi började med att åka upp till översta våningen och gick sedan neråt. Bara de två översta våningarna tog oss 2,5 timme att gå igenom! Vi kommer absolut åka dit fler ggr!
(2013-09-24)

Besökte Universeum med min 5-åring. Han hade sett fram emot besöket mycket och han var inte besviken när vi åkte därifrån. Ormar, hajar, fina fiskar, ödlor - många spännande djur. Fick till och med span på de skygga små aporna.
Jobbis på nedre plan var kul, för där kan man klättra och leka av sig. De övriga planen besökte vi bara en kort stund. Fanns även en prisvärd buffé som passar både vuxen och barn. Perfekt! Vi var jättenöjda med vårt besök :)
(2013-09-02)

Vad missade vi?!
Vad missade vi på Universeum eftersom alla ger så höga betyg??!! Trånga gångar, svårt ta sig fram, dinosaurerna var stora plastsaker som rörde sig lite grand, i regnskogen satt 3 små apor och vi såg 1 stor fjäril och 2 grodor...Tittar man på reklamen (som man verkligen lyckats med) tror man att man kunde "vara" i ett rymdskepp, detta var långt ifrån verkligheten nej vi var inte nöjda...tyvärr
(2013-08-08)

Passar alla åldrar
Besökte med min tvååring samt en väninna och vi var lika nöjda alla tre. Mycket att se och uppleva, kommer definitivt att åka hit igen när mitt barn är äldre och kan testa mer saker.
Stort plus för att man inte roffade åt sig avseende mat och fikapriser, smörgås och dricka för två personer under 60:- är väldigt bra pris!
(2013-08-01)

Vi uppskattade Universeum mycket. Det finns verkligen något för alla åldrar och våra barn, 6 år och snart 8 år, hade skoj i nästan 6 timmar. Ett ställe jag kommer att rekommendera alla som reser till Göteborg.
(2013-07-15)

Något för alla
Jag var där med min dotter på 3 1/2 år, hade hon varit yngre så hade det kanske inte varit så mycket hon gillade. Nu gillade hon dinusaurierna allra bäst, "arbetsplatserna" var också riktigt kul.

Djueren tyckte hon bara var OK medan jag tyckte det var helt fantastiskt hur de byggt upp allt.

Summan blir bästa betyg, prisvärd och absolut bör man försöka avsätta en hel dag.
(2013-06-03)

Roligt men slitet
Våra barn 4,5,13 tyckte att det var roligt på universeum men tyvärr var mycket trasigt och fungerade inte på aktivitetsrummen. Så har det varit två år i rad. Barnen tyckte det var roligt och lyssna på när dem berättade om hajarna och dem fick en hajtand. Dinosurierna var också jättespännande. Det finns mycket att göra.
(2013-06-02)

Ett sånt fint och mäktigt ställe.
Bara positiv, va ett sånt fint och roligt ställe.
Va men en knappt 3åring och en 6 åring. Dom va så nöjda.
Men ett tips, klä dig inte för varmt, bra skor och ha gott om tid stället är STORT.
(2013-05-29)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


63B         X2J      
U 1    U      G   N5G
6 S   I9H   BRI      
1 2    2      X   3N8
ES2         Y71      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se