Sök familjenöjen i Göteborg

  •  Familjenöje / Evenemang / Boende
    • Alla familjenöjen
  •  Stad
  •  Öppet under skollov
  •  Sport och äventyr
  •  Evenemang
  •  Boende
Betyg och kommentarer

Universeum

 » Antal inlägg: 115 st
Ett besök för den nyfikne

Ett bra besöksmål för alla nyfikna personer. Här kan barn och vuxna lära sig saker om naturvetenskap. Passar personer i alla åldrar, här finns något för alla.

Lillemoreksta (2018-10-17)


Universeum en upptäcksresa mitt i stan

Ett fantastiskt ställe!!! :) Att få gå rakt in i regnskogsmiljön med fåglar, fjärilar, apor, vattenfall och tropiskskog tillsammans med barnen och få se deras fashination var så härligt. att temperaturen och fuktigheten och naturen som finna långt bort fick dem att förstå lite mer om jordens olika delar och helt olika naturer. Kemilabbet var också en riktigt rolig upplevelse för barnen. Vår son blev förstås väldigt nyfiken på rymden och fick svar på en hel del av sina frågor om astronauter. Vi hade en helt fantastisk dag med så många olika upptäckter var så roligt. En dag vi gärna skulle vilja dela och vara med om igen. En rekommendation: Ta chansen och upplev detta äventyr tillsammans med din familj ett härligt minne ni sent kommer att glömma!! Åtminstone var det så för oss!!

Jenny (2018-09-11)


Testfamilj på universeum 2018

Wow, vilket ställe! Så mycket att se och upptäcka för alla åldrar. Väl värt ett besök eller två ;)

Volvobrud (2018-08-06)


Mycket aktiviteter

Det fanns mycket för barn att göra, blandade aktiviteter för alla åldrar !

melinasmamma9å (2018-05-22)


Väldigt spännande anläggning för alla åldrar

Jag tycker att universeum var lika spännande för den lilla besökaren som för en vuxen.
Fanns mycket att göra och titta på och bra serveringar när man behöver fylla på energin.

melinasmamma9å (2018-03-21)


Testfamilj på Universeum

Vi är mycket nöjda med vårt besök på Universeum. Bäst var regnskogen tyckte alla i familjen!

Anna K (2017-09-29)


Universeum

Vi besökte Universeum med tre barn i åldrarna 4,6 och 13 och alla hade en rolig och mysig dag. Tycker att de passar de flesta åldrarna och vi är super nöjda!

Kröger (2017-07-11)Detta är ett spännande och lärorik plats för barn

Karanovic (2017-02-28)


Finns något för alla!

Jag och sonen (5år) har tur som bor i Göteborg och kan besöka Universeum ofta! Vi lär oss alltid något nytt när vi är där. Vi brukar börja med en tur längst ner så sonen får leka av sig lite energi så koncentrationen är på topp när vi börjar utforska. Vi får lära oss mer om hajar, får veta mer om regnskogen, hur stort är rymden egentligen, varifrån kommer choklad, kaffe osv? Ett stort plus är att det finns restaurang samt fina ställen att äta medhavd picknick på. Tiden går fort när man har kul och vi brukar vara där i 6-8 timmar just för att det är så himla kul!

NettanLiam (2017-02-07)


Besök 12 juli 2016

Vi besökte Universeum mitt i sommaren. Det var lång kö till entrén och gott om besökare inne i byggnaden.
Vi började med "Vattnets väg" och tog oss ner genom akvarium och regnskog. Kul att se bl a sengångare och stora fiskar som simmade över oss!

Sedan blev vi hungriga och sökte någonstans att äta. Lite svårt att hitta var restaurangen var, vi hittade bara en "sommargrill" på taket där man utlovade kött, fisk mm men där utbudet enbart var dyr korv och hamburgare och en lååång kö.

Efter lunch blev det hälsa och pyssel, den delen var mest populär bland våra två tjejer(7 och 12 år) eftersom man fick prova på lite själv.

Vi kan rekommendera Universeum, men ta med egen picnic och var ut i god tid på morgonen så hinner man mera. Räkna med att det tar minst en halv dag att gå igenom hela huset.

henrikrossini (2016-08-16)


Passar de flesta

Ett familjenöje som har något för de flesta åldrar, barn som vuxna. Åkte med en 7 och 9- åring. Båda gillade mest att leka i källaren och att titta på ormarna. Teknoteket var också populärt. Vi vuxna gillade regnskogen och hade gärna gått där länge. Definitivt värt ett besök, men var beredd på att det är mycket folk och kö in.

baby11 (2016-08-08)


Besök sommaren 2016

Favoriten hos våra barn 7 och 9 år var hälsa-rummet där man kunde testa sin förmåga i bl.a klättring, cykling och reaktioner som fotbollsmålvakt. De tyckte inte regnskogen var så spännande då man inte kunde se så många djur uppe i träden. barnen älskade även akvariet med hajarna och ormarna.

ja74 (2016-08-08)


Familjeäventyr

Ett trevligt familjeäventyr för alla åldrar. Hela familjen var nöjd med barn från 2-17år.

FiasofiaFia (2016-08-05)


Universeum - Vår upplevelse

Vi besökte Universeum 2 Augusti 2016. Våra förväntningar var höga och infriades tyvärr inte riktigt. Regnskogen var fantastisk, upplägget dock lite rörigt och vi hade hoppats på att få se fler djur. Vattnets väg var bra och fint upplagd, dock lite trånga gångar så det blev lätt trångt med så många människor. Experiment-delen upplevde vi som okej, men alla sakerna fungerade inte. Vi upplevde att det främst riktar sig till yngre barn. Istidsutställningen och rymdutställningen var roliga och intressanta. Det var mycket folk, vilket gjorde de svårt att verkligen titta och lyssna på det som fanns.

Vi blev jättebesvikna på maten. Vi hade planerat att äta tacobuffè och hade kollat upp kökets öppettider. När vi väl skulle äta visade det sig att tacobuffèn stängde redan kl:15.00, och då det bara var 10 minuter kvar till stängningsdags fick vi inte äta där. Restaurangerna var stökiga, smutsiga och dåligt planerade. Det blev lätt trängsel, men vi fick vår mat serverat snabbt.

Toaletterna var trånga och inte särskilt trevliga. Personalen däremot var väldigt trevlig.

Vi har varit på många liknande ställen, både i Sverige och utomlands. Vi ser att fördelen med Universeum är att de har samlat lite av varje på samma ställe. Har man mindre barn, är nog Universeum en bra "lite av varje" upplevelse.

graffgiraff (2016-08-04)Kul ställe men dyrt

retrorganic (2016-01-08)


Blivit mycket sämre

Jag var där igår med femårig dotter. Blivit mycket sämre, smutsigt, tom grisigt och luktade mycket mer än förr inne hos djuren. jag var där för fem år sedan och då var det fint, spännande men nu hade det verkligen chanserat. Väldigt besviken. Fula rymdutställningar och slitet och sunkigt överallt

Ofelia (2015-10-25)


Universeum

Vi var på plats när Universeum öppnade klockan 10. Till en början var det ganska lugnt och skönt men eftersom det var i semestertider så vid lunchtid var det mycket folk och trångt. Ett tips är att åka dit under lågsäsong.

Våra tjejer är 11 och 7 år gamla. Både de och vi vuxna var nöjda med besöket! Dit åker vi gärna fler gånger.

Barnens favorit var krimlabb, rymden och djuren. Vi vuxna fastnade för akvariehallen – där var vi länge.

Sturenisse (2015-06-25)


Wow

Vilket roligt ställe!!!
Det fanns precis hur mycket som helst att göra.
Mycket att titta på, knappar att trycka och massor av roliga aktiviteter. Vi hade inte tråkigt en sekund. Vi kommer att besöka Universeum många gånger till.
En heldags aktivitet!

Anonym (2014-07-26)


universeum

Vi uppskattade Universeum mycket. Det finns verkligen något för alla åldrar.Vi hade skoj i nästan 6 timmar. Ett ställe jag kommer att rekommendera alla som reser till Göteborg.

UGGLARP (2013-10-06)


Universeum, första men inte sista gången!

Vi besökte Universeum en varm dag i juli månad! Vi kom vid tvåtiden och kunde gå rakt in. Alldeles lagom med folk och tiden gick väldigt fort! Vi började med att åka upp till översta våningen och gick sedan neråt. Bara de två översta våningarna tog oss 2,5 timme att gå igenom! Vi kommer absolut åka dit fler ggr!

LasseP (2013-09-24)Besökte Universeum med min 5-åring. Han hade sett fram emot besöket mycket och han var inte besviken när vi åkte därifrån. Ormar, hajar, fina fiskar, ödlor - många spännande djur. Fick till och med span på de skygga små aporna.
Jobbis på nedre plan var kul, för där kan man klättra och leka av sig. De övriga planen besökte vi bara en kort stund. Fanns även en prisvärd buffé som passar både vuxen och barn. Perfekt! Vi var jättenöjda med vårt besök :)

Sofia (2013-09-02)


Vad missade vi?!

Vad missade vi på Universeum eftersom alla ger så höga betyg??!! Trånga gångar, svårt ta sig fram, dinosaurerna var stora plastsaker som rörde sig lite grand, i regnskogen satt 3 små apor och vi såg 1 stor fjäril och 2 grodor...Tittar man på reklamen (som man verkligen lyckats med) tror man att man kunde "vara" i ett rymdskepp, detta var långt ifrån verkligheten nej vi var inte nöjda...tyvärr

Inga (2013-08-08)


Passar alla åldrar

Besökte med min tvååring samt en väninna och vi var lika nöjda alla tre. Mycket att se och uppleva, kommer definitivt att åka hit igen när mitt barn är äldre och kan testa mer saker.
Stort plus för att man inte roffade åt sig avseende mat och fikapriser, smörgås och dricka för två personer under 60:- är väldigt bra pris!

Jessica (2013-08-01)Vi uppskattade Universeum mycket. Det finns verkligen något för alla åldrar och våra barn, 6 år och snart 8 år, hade skoj i nästan 6 timmar. Ett ställe jag kommer att rekommendera alla som reser till Göteborg.

bubbelmaja (2013-07-15)


Något för alla

Jag var där med min dotter på 3 1/2 år, hade hon varit yngre så hade det kanske inte varit så mycket hon gillade. Nu gillade hon dinusaurierna allra bäst, "arbetsplatserna" var också riktigt kul.

Djueren tyckte hon bara var OK medan jag tyckte det var helt fantastiskt hur de byggt upp allt.

Summan blir bästa betyg, prisvärd och absolut bör man försöka avsätta en hel dag.

sunesandal (2013-06-03)


Roligt men slitet

Våra barn 4,5,13 tyckte att det var roligt på universeum men tyvärr var mycket trasigt och fungerade inte på aktivitetsrummen. Så har det varit två år i rad. Barnen tyckte det var roligt och lyssna på när dem berättade om hajarna och dem fick en hajtand. Dinosurierna var också jättespännande. Det finns mycket att göra.

JEA7811 (2013-06-02)


Ett sånt fint och mäktigt ställe.

Bara positiv, va ett sånt fint och roligt ställe.
Va men en knappt 3åring och en 6 åring. Dom va så nöjda.
Men ett tips, klä dig inte för varmt, bra skor och ha gott om tid stället är STORT.

Theresia (2013-05-29)


Härligt ställe

Kan säga att Universeum är ett härligt ställe dit jag gärna åker ofta. Tycker att stället passar alla åldrar. När vi åkte dit som er testfamilj så var det bara jobbigt att vara där. Det regnade ute och det var mycket folk där. Våran äldsta dotter som har adhd och autism mådde jättedåligt på grund av trängseln. Man kom inte fram överallt och det gick inte att ta några bra kort. Rena besvikelsen den dagen. Men vi har varit där fler gånger och stället rekommenderas absolut att åka till!

Anonym (2013-05-27)


Lite slitet men roligt

Vår 5-åring hade fantastiskt roligt. Han gillade nästan allt. Akvariet, regnskogen, experimenten, rymden och jobbis. En del av sakerna börjar bli lite slitna.

Monstermamma (2013-05-23)


Supertrevligt besök med barnen

Vi åkte hit på sportlovet, vilket förstås innebar ganska mycket folk. Det kändes ändå ok och man försökte ta hänsyn till varandra. Det är toppen med de olika avdelningarna, och man väljer vad man är intresserad av. Området med djur och växter är väldigt fint och man kommer nära djuren.
Här finns verkligen något som passar alla åldrar och intresse! Barnen (3, 5, 9, 10) var som uppslukade och vi kunde gärna ha kommit dit dagen efter också.
Man kan ha medhavd mat/fika eller köpa på plats, även om sittplatserna ganska fort går åt när det är högsäsong. Det gick bra att ta sig fram med barnvagn nästan överallt.
Det positiva är att det fanns så mycket att se att alla var nöjda, och att det var bra tillgång på toaletter. Det negativa var väl mest priset och att det inte finns egen parkering.

maheja (2013-04-05)


Vad tycker du?

Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!


Ditt betyg:
Vilka åldersgrupper passar platsen bäst för?
0-1 år
2-3 år
4-5 år
6-7 år
8-9 år
10-11 år
12-13 år
14-15 år
Rubrik:
Text:
MathGuard security question:
Logga in eller svara på följande fråga:


3UW         3KH      
  Q    B    3 R   L5X
  Y   UBR   F G      
  A    T    F 6   NDX
  4         JMR      
   
Namn: (Visas)
 
E-post: (Visas ej)


När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Göteborg: Familjenöjen
Annons:
Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu, och att vi dessutom söker testfamiljer? Visa »
Annons
Populära erbjudanden
Alfons Åbergs kulturhus » Med Barnsemesterkortet får alla barn per familj en portion gratis pannkaka! Gäller inte i kom...
Prison Island Västerås » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt måndag - torsdag. Erbjudandet gäller ej på familjebi...
Landvetter Airport Hotell och L... » Med Barnsemesterkortet får du en hotellövernattning med frukost och entré till Liseberg för 2 vuxna oc...
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Badbollsjakten idag!
Förstapris är entré + boende för hela familjen.
Vinn ett äventyr på High Chaparral
Vinnarlistan »
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Aktuella evenemang
Annons
Onödigt dyrt eller jättebra?
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten!

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2019 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies