Annons
Betyg och kommentarer

Vasamuseet

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Vasamuseet.

» Antal inlägg: 16 st
Passar bra från 6 år och uppåt
Sammantaget väldigt roligt och lärorikt
(2019-10-28)

Vasamuseet
Vasamuseet är en lärorik och spännande familjeaktivitet. Museet lämpar sig bäst för lite äldre barn. De små barnen i vår familj (5 år) hade lite svårt att förstå vad det var de tittade på och tyckte att det var stort (för mycket att gå) och lite läskigt. Åttaåringen tyckte det var spännande. Minuspoäng för restaurangen som inte är alls är barnanpassad. Dyr mat som inte faller barn smaken.
(2019-09-10)

Passar lite äldre barn
Åkte med mina två barn på 3 och 8 år, 8 åringen var intresserad men 3-åringen ville mest gå in i båten. Åker nog ensam med 8-åringen nästa gång ;) Riktigt fint museum, allt är proffsigt och välskött med massa information.
(2019-08-22)

Vasamuseet.
Vi var där under Juli 2019. Lång kö, tur att vi hade fått biljetter tidigare... Intressant för hela familjen. Barn bör vara minst 8 år för att gilla detta. Ett stort minus var restaurangen som inte tog stor hänsyn till ev. intoleranser. Allt innehöll nästan gluten...
(2019-08-17)

Spännande och lärorikt
Spännande och lärorikt för både barn och vuxna. Kan vara lite skrämmande (mörk belysning, skelett osv) för mindre barn. Vår 8-åring hade kunnat vara kvar i timmar men vår 14-åring tröttnade efter ett dag och tyckte att det blev upprepningar. Vår rekommendation är att det passar för 5-13 år
(2019-08-01)

Härsket smör
För ett par år sedan var jag med min son på Vasamuseet. Han var nog i tio-årsåldern då och valde själv aktiviteten. Vi förberedde oss genom att kika på jätteintressanta filmer på hemsidan. Väl på plats visste vi massor både om förlisningen och bärgningen och kunde fokusera på att uppleva. Vi var med och experimenterade med dykarklockan och gick en guidad barnvisning där man fick komma in i ett rum bakom och bland annat lukta på smör som varit med på skeppet. Det var verkligen en höjdaraktivitet!
(2019-05-10)

Vasamuseet
Passar nog äldre barn bättre även om 5 åringen var imponerad av skeppets storlek.
(2016-01-19)

Infriade förväntningarna!
Sedan ett avsnitt av barnprogrammet Hjärnkontoret sändes för några år sedan har en av våra gossar, nu snart 6 år, varit helt begeistrad av historien om Vasaskeppet, och det var därför roligt att äntligen kunna göra ett besök på Vasamuséet. Jag var i förväg lite rädd för att hans förväntningar skulle vara för högt ställda, men efter tre timmar i skeppets närvaro var han bara nöjd för dagen - han vill åka dit igen. Vi följde en guidad tur, och även om det var hög ljudnivå och svårt att höra guiden orkade han lyssna och hänga med hela turen. Vårt fyraåring somnade däremot, men efter en kort tupplur i mitt knä på ett trappsteg tyckte han också att det var spännande att gå runt och titta med oss. Tolvåringarna tyckte att hela besöket var väldigt intressant och roligt, precis som vi vuxna (men vi har varit där även tidigare). När vi kom var det en rejält lång kö på utsidan för att överhuvudtaget komma in. Väl inne förvånades vi över att det ändå inte var några problem att gå runt utan att känna trängsel. Några sittplatser till, typ bänkar, på fler ställen hade dock varit bra.
(2015-07-29)

Mer för de äldre barnen.
Ett besök på Vasamuseet under högsäsong gör att man får vara beredd på trängsel. Våra barn 5,5 och 8 tyckte vissa delar var spännande men utställningarna är inte anpassade för barn. Därför tror vi att de kan få ut mer av besöket om de är lite äldre. Museet i sig är fint men vi saknade kartor för att hitta bättre.
(2015-07-21)

Intressant och spännande på Vasamuseet
Vi började vårt besök på Vasamuseet med den guidade visningen runt skeppet, vilket är att rekommendera för att få höra den spännande historien. Guiden var mycket kunnig och gjorde att våra barn, 7 och 9 år, lyssnade spänt och hade många frågor till oss efteråt. Sedan tittade vi runt själva innan vi såg filmen om bygget, förlisningen och bärgningen av Vasa. Spännande tyckte vi föräldrar men filmen innehåller en del obehagliga scener. Vi avslutade med en god lunch på restaurangen. Vi alla fyra var väldigt nöjda med besöket!
(2014-10-28)

Det blev nästan en heldag
Vårt sällskap på 7 personer med vuxna,tonåringar och en 11-åring var här i juni 2011. För oss föräldrar var det andra besöket och vi kunde ju direkt konstatera att dethär muséet har utvecklats sedan starten. Vi följde med på en guidad tur vilket var bra och så tittade vi även på filmen om Wasas bärgning. Alla tyckte det var intressant och väl värt besöket.
(2011-07-03)

levande historia
Bra och roligt men försök gärna följa med en guidad tur för det ger mycket mera. Undvik den dyra resturangen med hyfsat ovälkomnande personal
(2006-08-09)

Bra restaurang
För mycket för den minsta (5 år) men mycket uppskattat av 8:a åringen.
Båda barnen nöjda Mamma mest nöjd med restaurangen
(2006-07-11)

Inte för de minsta
Väldigt intressant för vuxna och spännande för lite äldre barn men de allra minsta förstår inte riktigt tjusningen med skeppet.
(2006-07-02)

Spännande historia
Här var vi med våran åtta och elva åring. Jag tror att hela familjen fick en historia lektion som vi inte glömmer i första taget. Att se den spännande filmen i början rekommenderar jag. Sedan är det bara att utforska och upptäcka. Det går att ha med sig vagn men jag tror att barnen uppskattar vasa museet bäst efter ca sex års ålder. Vissa saker kan vara otäcka att se och höra om. Perfekt för tonnårsbarnen. Ta gärna med en varm tröja. Det är ganska kallt i lokalerna.
(2006-06-17)

vasamuseet
Ett mycket bra ställe att gå på i alla lägen, om man har barn som gillar historia eller sagor, för den guidade turen på museet var så trevligt utförd med en bra berättande kille i 20 års åldern , så både vår son som gillar hur allt funkar och även historian bakom och vår dotter som inte förstod att detta var något som hänt i värkligheten utan tog denna guidade tur som en spännande sagostund. Alltså var våra båda barn helt tagna av denna spännande och lite ruskiga rundtur, inga ledsna eller utråkade miner här inte. Även vi vuxna levde oss in i denna rundtur. Våra barn var 6 och 10 år gamla när vi var där.
(2006-06-17)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


WJ7         Y35      
N      O    8 T   YAY
TQT   RQ9   D 7      
  6    C    S F   75P
9P1         98D      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se