Annons

World Trade Center Memorial/Ground Zero

(0 omdömen)
Museum

Favorit sparadSpara favorit

World Trade Center Memorial/Ground Zero

Vad är det för poäng med att besöka ett stort håll som påminner om historiens kanske mest kända terrordåd? Just det – det är historia! Och levande historia dessutom.

Det är inte bara ett minnesmärke över två raserade byggnader, utan även över det mod som brandmän, polis, räddningstjänst och vanliga medborgare uppvisade denna dag. En dag kommer här dessutom att stå nya – symboliska – byggnader. Och när era barn är större, och besöker staden igen, kan de blicka tillbaka över det ni ser idag.

Utöver vuxna är platsen nog mest intressant för tonåringar och tweenies, som är gamla nog att diskutera tragedin som utspelade sig här den 11 september, 2001.

I Tribute Center, ett minnescenter direkt över gatan från World Trade Centers forna plats, kan ni lära er mycket både om det som hänt och planer för framtiden. Centrets utställningar manar till eftertanke och fokuserar på gemenskap.

Centret drivs av organisationen Widows and Victims’ Families’ Association, änkor och familjer till människor dog den 11 september. Man erbjuder även promenader guidade av folk vars liv förändrades denna dag.  Se webbsidan eller ring 1-866-737 11 84 (inom USA) alternativt 212–393 9160 (anknytning 138).

I Battery Park, som ligger i närheten, finns en minnesplats över World Trade Center, Gardens of Remembrance. Här äger också ljusceremonin Tribute of Light rum varje år den 11/9.

Hitta
Manhattan
New York
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Ground Zero: Vesey-Liberty-Church-West Street, New York, NY 10038
Tribute Center: 120 Liberty Street?NY, NY 10006

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från World Trade Center Memorial/Ground Zero. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
World Trade Center Memorial/Ground Zero har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


G6B         O        
  M    I    T 1   T3K
  W   FD4   FBE      
  R    Y      K   F93
  M           C      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se