Betyg och kommentarer: Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning
Annons
Betyg och kommentarer

Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning.

» Antal inlägg: 6 st
Bra dagsutflykt
Bättre för de mellanstora barnen som läst lite historia i skolan.
(2016-01-08)

Dramatiserad historisk vandring
Familjen (2 vuxna, 1 son på 5 år, 1 dotter på 15 mån) har just varit på en dramatiserad historievandring på Varbergs fästning. Guider i tidstypiska kläder berättade om fästningens historia, men blev avbrutna av några knektar som hastigt kidnappade vår guide. Vi blev därmed förflyttade till 1400-talet och fick i uppdrag att hitta guiden. Turen gick ner i spiralgångar under fästningen och in i fängelsehålorna. För att lösa mysteriet fick barnen vara med och agera, och hjälpa till på olika sätt. En pappa ur gruppen valdes ut för att vara medspelare i dramat, och vi fick stjäla kläder från en sovande knekt för att pappan skulle klä ut sig och hjälpa oss (enkla bönder) att komma ner i fästningens inre. Högtalare fanns utplacerade i de underjordiska gångarna för att komplettera dramat, och flera olika guider/aktörer hjälpte gruppen att lösa fallet med vår kidnappade guide, som vi förstås hittade till slut. Det här var verkligen ett supertrevligt och intressant sätt att få veta mer om fästningen och dess historia!! Kan definitivt rekommenderas!

I ett porthus bredvid fästningen finns också en historisk verkstad där barnen själv kan prägla mynt, göra halsband eller vaxljus.
(2009-07-28)

Spänning i högsta grad
Ett fantastiskt ställe att ta med barnen på, En guide som verkligen fängslar barnen med både berättelser och agerande, en klar upplevelse
(2006-10-30)

Historia är spännande!
Tillsammans med våra fem söner, 0-15 år gamla, besökte vi Varbergs fästning i augusti i år. Det var ett lagom stort museum med både utställningar och aktiviteter, vilket gör att det passar många olika åldrar. Vi provade medeltida kläder och skickde fotohälsningar från oss "medeltidsmänniskor" till några nutida vänner - kul! Utställningen om Bockstensmannen var både spännande och intressant. Där gick vi länge.
(2006-10-06)

Intressant & roligt
Vi var med vår dotter (då 2 år) förra sommaren. Roligt museum, bäst var traktorn & fiskebåten.
(2006-06-24)

"fängslande och intressant"
En kultplats från svunna tider som är väl värt ett besök och har mycket att erbjuda. På sommaren ges "föreställningar" dagligen för barn om Varbergs fästning,där det blandas berättande och skådespel. Mycket uppskattat av barnen om man inte är alltför lättskrämd när man kommer ner i de mörka fängelsehålorna!! (pappa el mamma kan följa med, men det är tanken att barnen ska vara så stora att de klarar det själva). På själva muséet finns ju nu en "ny" bockstensman att beskåda åxå.Det kanske lämnar mindre åt fantasin om vem han var kan jag tycka, men ändå en fantastisk skapelse med hjälp av modern teknik. Promenaden upp till muséet är en upplevelse bara den, speciellt i fint väder, där kan man känna havets doft och bris slå emot en. Halvvägs upp finns det en del med gamla cyklar att beskåda. Det tror jag barnen åxå tycker är kul att se. Boenden finns det gott om, men sommartid kan det lätt bli fullt, då Varberg är en väldigt populär sommarstad, så ta inte för givet att det finns något om Ni kommer oanmälda.
(2006-06-15)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


UHH         YR8      
S      T      N   T4I
88U   Y2S   1CE      
  T    O    2     F16
I9S         8JL      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se