Birka
Annons

Birka

(1 omdömen)
Museum

Favorit sparadSpara favorit

Birka

Birka är Sveriges första stad. I dag är Birka ett populärt utflyktsmål och en plats där arkeologernas utgrävningar ständigt ger nya kunskaper om livet i den forna vikingastaden.

Ön där Birka låg heter i vår tid Björkö. Havsviken är numera en insjö - Mälaren. Marken på Björkö har brukats sedan långt före Birkas blomstringstid och ön har fortfarande ett levande kulturlandskap med betande djur och grönskande fält. Birka och Hovgården upptagna på världsarvslistan.

Världsarvet Birka ligger på ön Björkö i Mälaren. Det går båtar med Strömma Kanalbolaget från Stadshusbron i Stockholm och från Hovgården på Adelsö dagligen maj-september. Strömma trafikerar även Härjarö (ca 3 mil SO om Enköping), Västerås och Strängnäs. Mälarö skärgårdstrafik trafikerar Birka från Rastaholm på Ekerö under juli-augusti varje dag.

För de som har egen båt går det bra att lägga till vid Gästhamnen på Björkö som ligger på Ångholmen invid ångbåtsbryggan (Sjökort: 111 SE Läge: 5920N 1733E). Gästhamnen har 40 platser och är öppen mellan maj-september. Hamndjupet är 3 meter. Observera att det finns ett markerat grund utanför bryggans landfäste.

Hitta
Björkö, Björkö
Uppland, Stockholms län, Ekerö kommun

Med bil från till Birka är det ca 1 km (12 h 38 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Världsarvet Birka ligger på ön Björkö i Mälaren. Det går båtar med Strömma Kanalbolaget från Stadshusbron i Stockholm och från Hovgården på Adelsö.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Birka. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Birka har snittbetyg 7 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Vikingastaden Birka
Har man barn i skolåldern som är intresserade av historia och vikingar är det en perfekt utflykt. Jag var där i juli 2016 med min 9 årige son...
Läs mer »

5 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Birka. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


BPH         CJS      
  G    H      D   BTI
  K   GAQ   BIH      
  4    K      T   MKB
  A         TOH      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se