Betyg och kommentarer: Julita Gård / Pettson & Findus
Annons
Betyg och kommentarer

Julita Gård / Pettson & Findus

7.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Julita Gård / Pettson & Findus.

» Antal inlägg: 45 st
Bra och dåligt
Vi var och träffade Pettson och Findus för 2 veckor sedan, tycker att det var kul men tycker tiderna var väldigt konstiga. Maten och fikat var dyrt och inte speciellt tilltalande. Idag när vi kom dit fick vi ingen information om att det inte fanns någon Pettson och Findus eller mat. Inte nöjd alls.
(2019-08-24)

Härlig familjedag
På Julita gård finns det gott om plats för barn att röra på sig. Pettson och Findus är underhållande och bjuder på aktiviteter under dagen. Deras gård är gemytlig och mysig. Resten av Julita bjuder på vackra trädgårdar, odlingar och ståtliga hus och här finns många bra platser för fin picknick.
(2019-07-26)

Mysig dag hos Pettson och Findus
Vi hade en bra dag på Julita Gård! Vi testade på ponnyridning, såg kanintävling, vallhundar och fårklippning. Barnen blev fascinerade av Pettson och Findus och vi följde dom på en jakt efter mucklorna och fick samtidigt lära oss om hur tex en kompost fungerar. Rekommenderar en utflykt till Julita Gård!
(2019-07-16)

Ett sant familjenöje
Här finns något för alla åldrar. Vår dotter njöt av att träffa Pettsson och Findus och leka i den fantastiskt inredda lekstugan. Vi vuxna njöt av att gå omkring på gården och lära oss mer inne på skansenmuseet.
(2019-07-08)

Kul dag för hela familjen
Jätte trevlig park där alla kan ha trevligt. Vår 1-åring roa sig genom att kunna springa runt och 5 och 6 åringen hade kul i lekstugan, Pettson och Findus gård och uppdragen som Greta hade runt i parken. Dock finns det lite att önska kring mat och Pettson och Findus gård. Men överlag mycket trevligt hit kommer vi gärna igen.
(2019-06-24)

Kul för alla
Vi hade en mysig dag på Julita Gård, tre vuxna och ett barn på 4 år. Vi tittade runt i Pettson och Findus hus och kikade när de grävde upp sin odlade potatis. Vi valde att besöka Julita på deras årliga "äppeldagar" så vi vuxna tyckte det var roligt att kolla in alla olika äppelsorter och gå runt bland träden fulla av olika äppelsorter. Vi tog en mysig tur med häst och vagn också runt hela gården.
(2018-10-21)

Mysig dag på Julita
Vi hade en fantastiskt dag på Julita och barnen, 1 och 5 år, älskade det! Äldste barnet lekte glatt med Pettson hela dagen och dottern var nöjd Pettsons hus och det fina lekrum som fanns. Resten av gården såg vi inte så mycket av, då vi blev kvar i pettsons område hela dagen, ett mycket gott betyg!
(2018-09-24)

Kul dag med Pettson o Findus
En trevlig vitselse fick vi under en strålande fin dag där vi fick hänga med Pettson o Findus hela dagen. Våra två yngre barn, 2 och 4 år älskade att leka i deras lilla hus samt följa med och lyssna vad Pettson o Findus gjorde och sade. Vår 12 åring tyckte ibland det blev lite långtråkigt. Vi hade med picknick och kunde vila och bara njuta av det fina vädret och vad Pettson o Findus hittade på för bus.
(2018-08-20)

Avslappnat
Det var mycket fridfullt och avslappnat med mycket fin natur. Av det hela stora området var det bara Pettsson & Findus som barnen bara ville se.
(2018-07-29)

Fullt ös i lagom tempo
Julita gård är i sanningens namn inte som något annat hysteriskt barnland du besökt. Visst åker man dit för Pettson och Findus men det är långt ifrån allt som finns här. Det skadar inte att uppskatta en liten historieresa om hur det var förr. Vandra bland vackra trädgårdar, fruktträd och fina miljöer. Upplägget med Pettson och Findus och är väldigt fint och gemytligt med bra skådespelare och barnen verkligen älskar det. Det finns ett litet kafé med mackor och lättare barnmat inne på området. Missa inte Findus toaletten. Klart värd ett besök :-)
(2018-07-28)

Julita Gård passar både vuxna och barn
Findus och Pettson är höjdpunkten för de mindre barnen, passar bäst för 2-6 åringar. Skådespelarna var toppen och engagerade. Trevlig miljö att gå runt i och för den trädgårdsintresserade finns massor att titta på. Ta gärna med egen matsäck då matutbudet inte är så stort.
(2018-07-20)

Mer Pettson och Findus
Väl värt ett besök om man har vägarna förbi. Passar bäst barn upp till ca 6år. Höjdpunkter va absolut Pettson och Findus.
(2018-03-06)

Barnvänligt upplägg i lugn miljö
Detta passar 4-7-åringar som har hört någon av Pettson & Findus-böckerna. Matmöjligheterna är dyra och inte allergivänliga. Lätt inta egen matsäck. Skådespelarna suveräna. Muckeljakten urpoppis för 41/2-åringen medan 6(snart 7)-åringen tröttnade efter några stationer (men då fanns annat fint att titta på!).
(2017-08-28)

Välgjord och fin miljö som passar både vuxna och barn!
Otroligt engagerade skådespelare som verkligen levde sig in i sina karaktärer tillsammans med barnen. Vacker miljö som gör detta utflyktsmål som en perfekt sommaraktivitet!
(2017-08-20)

Trevligt och fint ställe!
Trevligt utflyktsmål för hela familjen. Underbar miljö att strosa omkring i. Barnen kan leka hos Pettson och Findus, snickra, karda ull osv. Svindyr lunch på värdshuset dock!
(2017-08-15)

Trevligt och mysigt utflyktsmål
Passar de flesta åldrarna, då det finns många olika saker att göra, gammal som ung!
Dock bör det vara fint väder då det mesta är utomhus och då är det väldigt mysigt att sitta på en picknickfilt medans ungarna leker och aktiverar sig.
(2017-08-03)

Rolig dag för barnen!
Mycket bra upplägg där barnen får följa med Petsson och Findus på olika aktiviteter under 4 timmar.
(2017-07-11)

Barnen uppskattade Pettson och Findus och aktiviteterna. Café öppnade först 12.30 för mat trots att det stod 12.00 på skylten. Köttbullarna var brända och kostade 140kr med dricka...
(2017-07-06)

För lite
Finns inte tillräkligt med aktiviteter för en längre underhållning.
(2017-06-30)

rolig och mysig dag.
Som testfamilj la vi all fokus på Pettsson och Findus. Trevlig "teater" där barnen hamnade i centrum och fick vara med att leva sig in i Pettsson och Findus vardag, barnen fick vara med att samla mat och mata djuren, hönsen och fåren. mysig park med stora ytor där busiga barn kan springa av sig. En mycket trevligt dag!
(2016-11-25)

rolig ocg mysig dag.
Som testfamilj la vi all fokus på Pettsson och Findus. Trevlig "teater" där barnen hamnade i centrum och fick vara med att leva sig in i Pettsson och Findus vardag, barnen fick vara med att samla mat och mata djuren, hönsen och fåren. mysig park med stora ytor där busiga barn kan springa av sig. En mycket trevligt dag!
(2016-11-25)

Passar för historieintressearde familjer eller Findusälskare
Fin park och intressant historisk miljö med intressanta visningar. Barnvisningen av stora huset var mer ”barntillåten” än barnanpassad, med eftersom det var flera barn med på visningen så funkade det ändå i och med att de kunde prata/leka med varandra medan de vuxna lyssnade på visningen. Pettson och Findus-miljön var verkligen mysig och välgjord, vår dotter uppskattade att leka i Pettsons kök. Själva Pettson var en bra skådespelare som kom ihåg barnens namn (!) och svarade rätt på alla korsförhör baserade på böckerna som dottern utsatte honom för… När vi var där var hon som spelade Findus inte alls engagerad utan stod mest och såg uttråkad ut, inte alls OK för någon som ska spela en glad och sprallig katt, tyvärr. Aktiviteterna för barnen var ”muckelvandring” som gick ut på att hitta mucklor och lära sig lite allt möjligt om t.ex. kompostering och liknande och djurmatning där barnen fick hjälpa till att mata hönsen och fåren. För lite större barn fanns det också aktiviteter som att tälja och tova i ull. Det passade perfekt att ha picknick i parken bredvid Pettson och Findus-området, då kunde barnen springa och leka där när de ätit. Julita gård är ett levande lantbruksmuseum som säljer egenproducerad rapsolja och ost bland annat.
Läs även vå reseberättelse!
(2016-09-13)

Vilken härlig eftermiddag
Som testfamilj fick vi hela familjen uppleva en otroligt härlig eftermiddag med så mycket positivt i form av lek blandat med kunskapsöverföring på barnens nivå om djur och natur. Åh Pettson vilken "gubbe" som tilltalade barnen med deras namn vilket fick dem att känna sig en del av skådespelet. Rekommenderas varmt!
(2016-08-23)

Mysig historisk miljö
Pettsson & Findus, Skaparverkstad och familjevisning av Stora huset var det vi hann med på en dag på Julita. En härlig park med många originalmiljöer från början av 1900-talet och roliga aktiviteter för barnen.
(2016-08-10)

Testfamilj på besök
Vilket roligt ställe! Hela familjen hade så kul. Lärorikt och engagerade skådespelare. Roliga påhitt blandat med mata djur och kunskap
(2016-07-30)

Suveränt
Tycker det passar alla barn :) Mysigt ställe som måste upplevas :)
(2016-06-10)

Glad överraskning
Vi åkte förbi parken och min man som är fotograf ville fota lite blommor, att det sedan fanns så mycket att göra för barn var en glad överraskning! Barnen gjorde svärd i snickeriet och målade dem, träffade Pettsson och Findus och lärde sig gå på styltor! Det behöver inte vara mer än så för en perfekt dag!Att det sedan var en otroligt fin park med alla blommor och gamla hus förbättrade intrycket även för oss vuxna.
(2016-05-13)

Väldigt uppskattat!
Var med mitt snart 5 åriga barnbarn, som genast tog till sig Pettson och Findus och det dom sa och gjorde. Fantastiska skådespelare som förmedlade kunskap, vänskap och kärlek. Uppskattat att det var så mycket lek och rörelse. 4 timmar bara rann iväg. Rekommenderar ett besök, absolut värt sina pengar. Medtag gärna matsäck.
(2013-07-25)

Superkul för små barn
Alting kring pettson o Findus gård var suveränt. Ba skådisar. Som fick med barnen i leken. Fina ställen att leka på ex traktor, affär, findus gård. Miljön superfin mitt i. Enstor härlig park som innehåller en hel del övrigt spännande ovackert. Negativt dock var ett högt inträde och restaurangen hade inte särskilt mycket för barn och det som fanns var superdyrt. Cafeet som skulle ha våfflor hadeinga våfflor. Matsäck nästa gång. Återkommer dock gärna med egen matsäck
(2013-05-14)

Fantastiskt kul!
Vi var 3 vuxna (mamma, mormor och morfar) och en 3-årig pojke och vi älskade besöket. Pettson och Findus var jättefina med alla barn och vår son tyckte också mycket om att leka själv inne i Pettsonhuset. Vi rekommenderar verkligen att man planerar besöket så att man är där mellan 12 och 16 då alla Pettson-aktiviteter sker.
(2011-06-26)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


G6I         TQ4      
  T    8      6   OHO
  2   7LQ     C      
  J    G      T   CFA
  T           2      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se