Betyg och kommentarer: Nordanå Kulturcentrum
Annons
Betyg och kommentarer

Nordanå Kulturcentrum

8.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Nordanå Kulturcentrum.

» Antal inlägg: 2 st
Perfekt en halvmulen dag
Jag kan bara hålla med Maria i sitt betyg och inlägg. Lekparken var perfekt för barn från 1-12 skulle jag tro. Det finns en liten karusell du snurrar,små stugor att leka i ett stort skepp att klättra och segla i,gungor mm. Jättebra med många bänkar och papperskorgar och även bord att fika vid. Läs gärna marias betyg då det är väldigt bra beskrivet!
(2007-07-10)

Nordanå i Skellefteå
Nordanå är ett måste för de som besöker Skellefteå. Det är ett fantastiskt vackert grönområde vid älven, perfekt för utflykter med picknickkorg. För de mindre barnen finns det en stor lekpark & dessutom möjlighet att mata de många fåglarna i svandammen. Efter älven finns det en gång- & cykelväg med bänkar utplacerade för de som vill sätta sig & vila en stund eller bara njuta av den vackra utsikten. Det finns oxå flara grillplatser i ordninggjorda efter älven. För de som är kulturintresserade så brukar några av de gamla husen som finns inom området vara öppna för allmänheten. Här kan man få gå in & se lite hur människorna bodde & vad de sysslade med. Den lilla handelsboden som oxå finns säljer bland annat lite gamla bruksföremål i ny tappning & till barnens stora glädje även glass. Under sommaren brukar det ordnas sommarteater inom området & under advent julmarknad.

Fortsätter man en bit efter älven kommer man till bonnstan. Det är massor av små röda stugor som sitter mycket tätt ihop. De byggdes för länge sen för att människor som bodde i utkanten av Skellefteå landsförsamling skulle ha någonstans att bo under årets kyrkhelger. Själva stugorna ägs idag av privatpersoner. I samband med midsommar är det stort firande här. Ett stenkast från bonnstan ligger kyrkholmen. För att komma över dit måste man gå på en hängbro. Det brukar vara mycket spännande för både stora & små barn eftersom det bara får vara ett visst antal personer på bron samtidigt & att det gungar så mycket när man går på den. Det är med en sorts skräckblandad förtjusning barnen går över bron. De mindre brukar känna sig lite rädda & fråga om bron kommer att hålla. För de äldre är det dubbel förtjusning eftersom de brukar både springa & hoppa så att de får bron ordentliget i gungning & dessutom lyckas skrämma sina mindre syskon. Väl över på Kyrkholmen finns det en servering där man bland annat kan köpa goda våfflor med sylt & grädde. De äldre barnen är kanske inte mest förtjusta i det här området förutom i samband med valborgs- eller examensfirandet då de brukar gå ytterligare en bit efter älven till Rovön för att festa. Även om vi föräldrar inte uppskattar festandet där så är detta är ett strövområde med otaliga möjligheter att samlas för att ha picknick, grilla eller bara njuta.
(2006-05-09)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


 K          R6I      
TK     B      S   XEQ
 G    KRQ     3      
 W     F      G   J7T
OS3           6      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se