Betyg och kommentarer: Upzone i Borås
Annons
Betyg och kommentarer

Upzone i Borås

9

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Upzone i Borås.

» Antal inlägg: 5 st
Adrenalinkick
Vi besökte Upzone i Borås och det kan varmt rekommenderas till alla som är lite äventyrliga av sig. Våra barn är 11 och 14 år och det är en perfekt ålder för att åka hit. Man måste vara 11 år för att få pröva alla banor. Upplägget var mycket bra med en genomgång av hur hakar och linor fungerar, därefter fick man prova själv på en övningsbana innan man fick gå in i parken. Det finns fyra banor med olika svårighetsgrad. Tre av dem är inga problem att klara men den fjärde måste man vara både äventyrligt, stark och vig för att ge sig på. Allt kändes dock väldigt säkert och tryggt så men behöver inte oroa sig för att ramla ner, den största utmaningen är att själv intala sig att man vågar. Klättertiden är två timmar vilket är precis lagom. Upzone rekommenderas varmt till alla äventyrslystna familjer!
(2016-08-03)

Inget för höjdrädda?
Vi (mamma, pappa, flicka 9 år, pojke 13 år) var på Upzone i samband med övernattning och besök på Borås Djurpark. Vi vuxna var lite skeptiska innan, då vi båda har en viss höjdskräck. Men jag blev så fokuserad på hur jag skulle ta mig vidare i banan att jag nästan glömde bort hur högt upp jag befann mig. Barnen tycket det var superkul. Det enda negativa var höjdgränsen som gjorde att dottern inte kunde gå den högsta banan - hon var inte glad. ;-)
(2012-08-08)

Bra för olika åldrar!
Vi hade även vi turen att bli testfamilj till denna toppenaktivitet!
Det är verkligen någonting som passar och kan uppskattas av alla från 6-7år och uppåt. En semesteraktivitet som man faktiskt kan få med tonåringen på utan tjat : ) Banorna är lagom varierande i svårighetsgrad och även om de inte alltid ser så läskiga ut från marken så är det en helt annan sak när man väl står där uppe och ska kasta sig ut för en linbana..
Mitt tips är dock att verkligen hålla tiderna, gå hellre en bana för lite än att riskera att inte komma i tid, oavsett om parkvärdinnan säger att ni kommer att hinna, annars kan det vli dyrt! (Se min reseberättelse för mer info) Och kom i tid eftersom parkeringen delas med Borås djurpark så finns risk för att den är full om ni har tid på dagen. Överlag så var det en jätterolig upplevelse som vi rekomenderar alla att testa på.
(2010-11-24)

upzone, en riktig höjdare !
Vårfamilj(Pappa Pelle,mamma Fia, Simon 14 år och David 11 år)hade turen att bli testfamilj för Upzon i Borås.Förutom att det var lite svårt att hit så var det ett mycket lyckat besök. Upzon ligger till vänster om Borås djukpark, parkera på samma parkering.
När vi kom dit fick vi ta på oss säkerhetsselar, hjälm och handskar.Därefter var det genomgång av hur man klättrar och säkrar sig och vi fick prova att säkra oss själva och åka linbana på låg höjd med översyn av instruktörer.
Därefter var det dags att ge sig ut på banorna (två instruktörer gick runt i området om vi ville fråga om något mm det kändes säkert och bra)Vi började med Advanturezon ( den näst sväraste)som alla i familjen hade ålder inne för.Den och övriga banor var fantasifullt uppbyggda och hade flera hisnande linbanor.Sen utmanade Simon, 14 år sin mamma på banan Riskzon.En riktigt utmande bana som gav flera härlig adrenalinkickar. Äventyret varade i två timmar.Då hann vi gå fyra banor ( några två gånger) det var lagom.
Våra barn 11 och 14 år var i perfekt ålder ( liksom vi vuxna 45-50 år). Även de yngre barnen från 6 år verkade ha väldigt kul på banorna liksom de adrenelinstinna 20 åringarna som länge tvekade innan de kastade sig ut i nätet i Riskzon banan. Vi rekommenderar Upzon för alla mellan 6 år och uppåt med starkt hjärta och äventyrssinne.

Familjen Waldaeus, Sollentuna
(2010-08-04)

Upzone passar både små och stora.
Jag satt surfade runt på barnsemester.se och läste artikeln om sommaräventyr i franska alperna. I artikeln skrev man lite om äventyrsparker där man får klättra på linor högt upp i träd. Detta finns sedan i våras även i Borås. Stället heter Upzone, och ligger jämte entren till Borås djurpark.

Jag var där häromdagen med min 8 åriga dotter. Det hela börjar med att man får ta på sig en sele, hjälm och handskar. Efter att personalen har kollat att utrustningen satt rätt, fick man gå en liten introduktionskurs och testa utrustningen på en höjd av ca 0,5 meter. När man hade visat att man förstod hur man skulle använda utrustningen så släpptes man ut på banorna. Totalt finns det 4 olika banor.

Under de två timmarna som man fick klättra runt så hann vi att klättra 2 ggr på de två första banorna och det var jätteroligt. Min dotter ville åka tillbaka och klättra igen dagen efter. Även jag som förälder tyckte att det var roligt. Jag kommer defenitivt att återvända både med dottern och även själv för att kunna testa den högsta banan.

Det var intressant att se att min 8 åring direkt förstod hur man skulle hantera kabinhakarna som man säkrade sig med. Hon var jättestolt efteråt att hon hade vågat att klättra på 6 m höjd. Hon tvekade inte en enda gång. Hade hon fått så hade hon klättrat den tredje banan också. Man kände sig helt säker trots att man klättrade runt på rep, nät, stockar och gamla skidor 5-6 meter upp i luften

Upzone passar både små och stora. Det är defenitivt en sak som man borde testa på när man ändå är i Borås. Speciellt eftersom, vad jag har hört, är den enda anläggningen av detta slag i Sverige.
(2009-08-12)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


H           5X5      
1 8    5    W     G1W
KS1   NOD   LMF      
  J    L      C   ALD
  B         XIG      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se