Betyg och kommentarer: Lådbilslandet på Öland
Annons
Betyg och kommentarer

Lådbilslandet på Öland

6.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Lådbilslandet på Öland.

» Antal inlägg: 33 st
Lådbilslandet
Nja... I teorin skulle detta ställe kunna vara SÅ bra. I verkligheten var upplevelsen ljum... Vi tyckte det var dyrt, många grejer kändes slitna och tom osäkra (ex karusellerna).

Barnen var ändå nöjda och vi spenderade flera timmar här.
(2019-03-31)

Fantastiskt roligt
Barnen älskade detta. Våra barn var 4 och 7 år när vi var där och dom älskade det! Dom pratar fortfarande om det trots att det var två år sedan vi var där.
(2015-07-10)

Supermysigt
Efter att ha kommit missnöjda från Ölands Djurpark dagen innan var det som att komma till himmelriket när vi kom till Lådbilslandet med våra två killar på 2 och 4 år. Vi älskade lådbilslandet allihopa. Det var lagom stort, fanns ok mat att köpa och kändes bara mysigt. Båda barnen fixade lådbilarna bra. 4-åringen själv och 2-åringen med hjälp. Karusellerna som fanns gick hem hos bägge två och 4-åringen fullkomligt älskade hinderbanan. När klockan var halv sex och vi varit där i 6 timamar tittade jag på föräldrarna runt omkring. Jag gissar att de flesta varit där lika länge, men ALLA gick omkring med ett småleende och såg totalt avslappnade ut. Ingen stress och bara mysigt. Vi kommer tillbaka. Dock gällder det att passa på när barnen är små. Har de väl börjat skolan tror jag att de är för stora för detta. 4-6 år är nog lagom.
(2013-07-28)

Värdelös säkerhet!!
Dålig service också:(
(2012-07-24)

Ett mysigt ställe!
Vi var där vecka 28 nu i sommar. Det var en varm härlig dag. När Vi kom dit var vårt första hinder att det faktiskt inte fanns en bankomat eller möjlighet att ta ut pengar. Man skulle få åka till närmaste samhälle för att göra detta. Synd eftersom Vi enbart kunde köpa oss en glass där inne. Vi tog med egen mat och ficka som tur var. Om man nu vill äta där så fanns det bra med "barnvänlig" mat till okej priser. Våra barn roade Sig bra på stället och det fanns många olika aktiviteter. Bäst tyckte de om den lilla miniatyr-staden som man kunde köra runt i. Vår äldre son som är 8 år tyckte att rally-crossen var rolig också. Han var nog på gränsen till för stor för lådbilslandet då han nästan inte fick plats i en del av bilarna. Han var för lång! Vår dotter på 5 år var den som fick ut mest av besöket. Ett charmigt ställe som Vi kommer minnas men som man kanske bara besöker en gång!?
(2010-08-25)

Barnen supernöjda!
Besökte Lådbilslandet med våra två killar, 3 resp 8 år. Båda hade jätteroligt. Dock hade treåringen lite svårt med att ratta o gasa själv och åttaåringen kände sig för stor för vissa av attraktionerna. Det positiva då är att man kan byta på biljetten så att man får åka en attraktion en extra gång om man avstår från en annan. Absolut värt ett besök och nåt som i alla fall våra barn pratar om länge efteråt.
(2010-07-23)

En fyraårings dröm
Min fyra åriga son älskade Lådbilslandet! Tänk att få köra allt från bilar, lastbilar, bussar och traktorer helt SJÄLV! Han kunde ha stannat där hela dagen!
(2010-06-15)

körkort vilken hit
Båda våra tjejer tyckte det bästa var att man fick körkort som vi vuxna redan hade. En trevlig dag med tjejer som trodde var stolta för sitt körkort
(2009-09-17)

Vi är 7 st i vår familj.
Bäst tyckte barnen 3-7 om detta såg jag på alla som var där,och då även våra. Karusellerna var kul för alla,och hoppborgarna,inget stress el trängsel som i djurparken.
(2009-07-28)

Helt ok
Helt ok park att tillbringa några timmar i. Barnen tyckte det var roligt att få gasa och styra fordonen själva. Det fanns också studsmatta, hoppborg och några karuseller att roa sig med (dessa aktiviteter kostar inget extra). Tänk på att ta med kontanter eftersom de inte tar kort. Inträdet, 250 kr, berättigar barnen till fem valfria åk med fordonen. Vill barnen sen köra mer kostar det 20 kr/åk. Ett tips är att ha med egen matsäck. Annonsen säger att parken passar barn i åldern 2-10 år, vi tycker att maxåldern är runt 7-8 år.
(2009-07-21)

Fast i 80-talet - men barnen hade kul
Vi besökte lådbilslandet den 15 juni 2009. Priset var då 250 kr/barn. Utanför entrén hänger en stor skylt "Vi tar inte kort". När vi frågar i kassan blir vi hänvisade till byns enda bankomat som ligger ett par km bort med bil (vid det här laget har barnen sett alla lådbilarna och vill inget hellre än att komma in). Efter en resa till Löttorp och 15 minuters bankomatkö blir vi sålunda insläppta. I kassan förklarar man att "Vi testade att ta kort för några år sedan men slutade för att det inte bidrog till vår lönsamhet". När en aktivitet kostar 250 kr/barn och man inte tar kort blir jag lite misstänksam... Det är 2009 och de flesta ser det som självklart att inte behöva betala kontant vid större etablissemang (och detta är ett sådant).

Väl inne i parken konstaterade mina barn (pojkar på 5 resp 7 år) snabbt att lådbilarna var ganska kul, men att de inte gick särskilt fort. Däremot fanns det hoppborg, rutschkanor, ett par karuseller och studsmattor. Det var dessa som sysselsatte barnen den mesta tiden, inte lådbilarna. Missförstå mig inte - ungarna hade jättekul! Som förälder kan jag dock inte undgå att jämföra med andra nöjesparker med betydligt större utbud (Ölands djurpark - 240 kr/pers, Fun City - 200 kr/pers).

Överlag gav parken ett ganska nedgånget intryck och jag fick känslan av att man försökte klämma ur så mycket av gamla investeringar som möjligt utan att behöva förnya sig särkilt mycket. Detta är synd eftersom idén är kanon! Och barnen hade faktiskt väldigt roligt...
(2009-07-19)

Superkul!
Detta var glädje både för oss vuxna och våra barn hela dán. Glädje då vi såg hur kul våra barn hade det. En dröm för 5- och 9-åringen, 13-åringen tyckte det var ok men föredrog att lägga sina "biljetter" på "go-carten" för de äldre barnen. Skäms att skriva det men tyckte först att 200:- i inträde var lite i överkant, men värt varenda krona efter dagen.
Det enda som jag kan klaga på var att de inte hade något högtalarsystem att gå ut och meddela. Vi "hittade" en 2-åring gråtandes och ingen vuxen i närheten. Vi gick till receptionen efter en längre stund och meddela vad som hänt. Fick lämna mitt mobilnummer som föräldrarna kunde ringa om de kontaktade receptionen. Hade man haft ett högtalarsystem hade det varit lättare. Sen hade jag personligen aldrig lämnat en 2-åring utan uppsikt....
Efter ett tag fick vi hittat föräldrarna som uppfattades som väldigt lugna. Hade det varit jag hade jag varit helt utom mig och tackat de som hade tagit hand om mitt barn. Ja ja vi är alla olika...
(2008-12-16)

2 åring bakom ratten
Vi var där när min son var lite över två år, och även han hade kul. Klarade av betydligt mer än vi trodde! Griståget, och stora lådbilslandet var nog mest spännande. Men även traktorn och "rallyt".
(2008-12-04)

Bristande vuxenkoll
Vi var där sommaren -08, mitten av juli. Fullt av folk och långa köer. Vår femåring tyckte det var superkul att köra bilarna och leka i hinderbanan. Vår treåring tyckte att det var lite otäckt att köra själv. Det står skyltar att föräldrar ej får vara på banorna men utan föräldrar där hade många ungar fått svårigheter då de ofta fastnar, krockar eller kör in i något och behöver vuxenhjälp för att komma vidare. Vi saknade uppmärksam vuxen personal som hade kunnat göra åkningen trevligare och roligare för alla småttingar. Glöm inte att fråga efter körkort i kassan när ni går hem. Vi visste inte om detta med följden att vi hade besvikna barn när de fick se grannbarnens efteråt...
(2008-07-17)

Barnen har roligt!
Var där sommaren -07 med vår 3 åriga son och blev glatt överraskad att de bara tog inträde för barnen. Vi kom när de öppnad och slapp all köer som blev senare på dagen. Sonen var mer än nöjd med stället! Jag som förälder såg allt det slitna och maten var under all kritik, så även "tivoli" delen. Personal var inte speciellt trevlig och angagerad. Med rätt ägare skulle det kunna vara ett riktigt bra utflyktsmål, men inte nu! Åk dit och låt barnen ha roligt, men lämna alla förväntningar och förhoppningar hemma!
(2008-05-13)

under förväntningarna!!!
Vi va på lådbilslandet sommaren -06. Barnen va då 2år och 5år. Vi tyckte att det vr för dyrt med 200:- i entre för barnen då de bara fick åka fem OLIKA grejer. De hade varit bättre om man kunde välja själv vad man ville åka på de kupongerna. Det var smutsigt och dåligt med matplatser. Men det va säkert bättre förr.
Kommer inte att åka dit igen!!!
(2008-03-29)

Vilseledande och dålig säkerhet!
Vilseledande att skriva 200:- entre för barn, när man sen är där och får veta att 200:- är ett klippkort med 5 st/åk. Vill barnet sen köra mer får man köpa till biljetter á 20:-.
Pernsonalen var underbemmanad och säkerheten urusel! De stängde inte ingången till karusellerna när de körde dem och karusellerna var gamla och en rent av livsfarlig! Men vår son gillade lådbilarna så vi kanske återvänder ändå. Kunde ha varit så mycket bättre!!!
Håller med Insändare Stina (08/12/07) i allt hon skriver!
(2008-01-01)

Mkt bra.
Var på lådbilslandet med vår 3årige son i somras. Han hade fantastiskt roligt och hade inga problem med att köra allt. Trevlig personal. Kommer att köra dit fler gånger.
(2007-09-23)

Begränsade åk för större barn
Vi var där förra veckan med vår son som fyller 3 år i november. Han är tokig i bilar och motorcyklar och vi såg mycket fram emot besöket. Jag frågade vid ingången om han är tillräckligt gammal för åken och fick svar att allt är från 2 år. Vår bedömning är att Lådbilslandet är perfekt för barn från ca 4 år och uppåt. Inträdet kostar 200 kr per barn och endast fem åk ingår! Vår son kunde bara åka traktor, det andra var för större barn. Det lilla nöjesfältet är oerhört slitet och gammalt och det satt en oengagerad uttråkad ung kille och startade karusellen (skranglig och rostig; kollad?). Lite nervöst när sonen åkte, inga vuxna får nämligen lov att åka med i nån karusell! Lite unikt eller hur, med tanke på att stället är för barn från 2 år!? De flesta av personalen var yngre ungdomar, säkert jätteduktiga men det är svårt för dom att ha koll och säkerhetstänk. Skyltar säjer att vi föräldrar inte ska vara inne på banorna eller lägga oss i, men då krävs det FLER personal som kollar och hjälper barnen när det behövs. Vår son är jätteframåt och vill testa det mesta, men det enda han tyckte var kul var ETT traktoråk och en lekplats som ligger bredvid nöjesfältet. Grundidén är RIKTIGT bra och skulle kunnat vara en tiopoängare om sonen varit några år äldre, säkerhetstänket mer utvecklat, utrustningen modernare och säkrare och fler- samt mer engagerad och ansvarsfull personal.
Själva idén med att barn ska få köra motordrivet är som sagt oerhört bra, så när det gäller just bara den delen kanske vi återkommer nån gång om några år, så han får testa alla fem varianterna. Nöjesfältet är bara en enda skaderisk, så det kan man hoppa över. Satsa på Ölands djurpark istället, om ni har fokus på karuseller.
(2007-08-12)

Åker aldrig mer dit!
Vi var där förra sommaren. Min son som då var 2 år hade rest sig upp och skulle gå till en annan karusell när karusellen startade. Min son föll och hann släpas i ett halvt varv innan karusellen stannade. Han hade då kilats fast inunder depån som maskineriet var i. Han var alldeles skrapad och blodig med olja i såren. Kläderna var trasiga och han var otröstlig. Killen som skötte karusellen erbjöd ingen hjälp med sjukvårdsmaterial. Det fick vi själva leta reda på. Vattnet på toan var iskallt så det gick inte få honom ren. Ringde upp ägaren och bad honom komma för att vi ville anmäla olyckan. Han lät oss vänta i över en timme i gassande solsken och ingen ursäkt trots att han var över 40 minuter sen. Han sa bara att karusellerna senast samma dag hade genomgått en kontroll så han avfärdade mig bara när jag berättade vad som hänt. Min dotter som då var 7 år var alldeles chockad och vi kunde inte komma därifrån fort nog.
Fick senare veta att en bekants barn skadats allvarligt i precis samma karusell ett par år tidigare. Urusel säkerhet alltså. Vi kommer aldrig mer att åka dit!
(2007-06-12)

Lådbilslandet
Bra med gratis inträde för vuxna men lite snålt tilltaget med åkturer som ingår i inträdet för barnen. Har tidigare varit till lådbilslandet med min dotter men förra sommaren konstaterade hon själv att hon nog hade blivit lite för stor för en del åkattraktioner(8år)Vi vuxna hade själva önskat lite mer sittplatser så även "gamla" mor/farföräldrar orkar ett par timmar.
(2007-01-27)

Hur kul som helst
vi höll på att aldrig komma därifrån!
(2007-01-22)

En höjdare!
Besökte lådbilslandet en regnig dag, men barnen stortrivdes ändå. Bra blandning med karuseller för de minsta barnen och bilar för de något större. Trivsam atmosfär och "fräcka" bilar.
Som förälder kändes det bara lite snålt med bara fem turer á 10 minuter (eller hur det nu var?) för de tvåhundra per barn som inträdet kostar. Några turer till hade kanske kunnat ingå...
(2006-09-02)

Kontanter ett krav
Kan egentligen inte säga så mycket om själva lådbilslandet eftersom vi inte kom in... Inte förrän vi kom till kassan upptäckte vi att de inte tar kontokort!!! Stod inget om det varken i annons eller hemsida. Tappade sugen helt och struntade i att köra en extra runda och hämta pengar...
(2006-08-10)

Lådbilslandet
Min son och jag hade det verkligen mysigt här. Ett stort plus för mat och dryck som inte var speciellt dyrt och äventyrsbanan.
(2006-08-02)

För de mindre barnen
Ett toppenställe om man har barn på 3-6 år. I Lådbilslandets reklam står det att det passar för barn upp till 10 år, men vår 9-åring var helt klart för stor. Men 4-åringen trivdes som fisken i vattnet.
(2006-07-21)

Lådbilslandet Öland
Vi hade en underbart rolig dag tillsammans med två andra familjer på lådbilslandet. Barnen som är mellan 2 och 5 år stormtrivdes. Den uppbyggda banan med vägar, trafikskyltar, bensinstationer etc. var barnens favoritattraktion. Stort plus i kanten för att de vuxna ej behöver betala.
(2006-06-30)

Lådbilslander Öland
Ett perfekt ställe för barnen. Mycket bra organiserat. Bra att inte vuxna betalar inträde och att inte föräldrar fick lägga sig i ute på körbanan utan att det sköttes av "poliserna". Barnen tyckte också att karusellerna var jätteroliga.
(2006-06-18)

Lådbilslandet
Jag skulle vilja göra tummen upp för Lådbilslandet på Öland. Vi var 3 familjer som var där med våra 4-åringar. De tyckte att det var hur kul som helst. Tänk att själv få köra ett tåg. Kul att lära sig lite trafikregler och köra motocross.
Det är alltid roligt att få åka karuseller. +poäng att föräldrar går in gratis. Vi hade med matsäck och satt i skuggan och åt på en av årets varmaste dagar. Det var det enda som var jobbigt- värmen. Ta och gör ett besök med barn som inte är för stora.
(2006-06-16)

Lådbilslandet
Ett paradis för alla små som gillar bilar och lite fart, tänk att få åka små bilar själva kanske en brandbil eller polisbil, det finns mycket olika fordom att välja, eller också åka karuseller som är en höjdare det med.
Rutchkanorna är också roliga, eller dra dig på en flotte över vattnet.
Bra pris eftersom man bara betala r för barnen.
En heldag för barnen.
(2006-06-15)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


CUN         FD1      
A      K    A     UNE
TFN   RO9   TWD      
A 1    Q      X   N9R
G78         NHG      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se