Betyg och kommentarer: Vattenhallen Science Center
Annons
Betyg och kommentarer

Vattenhallen Science Center

8.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Vattenhallen Science Center.

» Antal inlägg: 11 st
En härligt lärorik dag på Vattenhallen Science Center
Under årets sommarlovs sista dagar fick vi möjlighet att besöka detta fantastiska ställe med en sjuåring och en elvaåring som med stor fascination tog sig an experimenten. Här får man en introduktion till vetenskap på ett lättsamt och intressant, lättillgängligt sätt. fantastisk personal och en rolig begivenhet för flera timmar. Lärorikt om kropp och knopp- Experiment med stora såpbubblor och vikt i vatten. Slajm-tillverkning, Bygga av pinnar, föreläsning om åska med dunder och brak. Och så valde vi även att gå på Planetarie-förevisning om planeter och stjärnor som var oändligt lärorikt! Rekommenderar detta utflyktsmål varmt!
(2015-12-31)

Vattenhallens stora behållning är experimenten
Vi besökte Vattenhallen med två killar (7 resp 11 år). Lokalen är inte så stor. Jag misstänker att det lätt blir trångt om det kommer exempelvis en skolklass samtidigt. Det finns en mängd olika naturvetenskapliga saker där man kan lära sig mycket. Dock inte så mycket rörande vatten som man kanske trott. Det som verkligen var uppskattat av barnen var dom experiment som personalen visade. Speciellt stora showen med brinnande och smällande. Det kanske inte är rättvist att jämföra denna upplevelsehall med Universeum och Dahlénium men då ligger man efter. Bäst utbyte av besöket har de lite äldre barnen som själva kan läsa och förstå.
(2015-08-19)

Lek och lära på en och samma gång!
Vi var ett sällskap på tre vuxna och 5 barn i ålder mellan 5 och 7år som spenderade några timmar på Vattenhallen Science Center.
Oj vad kul våra barn hade!
De fick se en spännande filmvising om stjärnor och planeter där alla barnen satt som små ljus och lyssnade.
Man fick prova att göra operation, röntga, svåra och lätta experiment av olika karaktär. En egen vulkan byggdes.
Fräscht och rent överallt. Trevlig och tillmötesgående personal som gärna visade hur man skulle lösa olika klurigheter.
Löpande kommer Vattenhallen utökas med större lokal och fler spännande saker att utforska, bland annat matsmältningen.

Stort plus för BRA priser i shoppen men litet minus för att fikaställe saknades.

Vi kommer definitivt återkomma hit längre fram!
(2015-04-21)

Lärorik dag på sommarlovet!
Jag, Linnea 16 år och Sara 11 år, var i Vattenhallen en hel dag. Det var roligt, spännande och många aha-upplevelser. Planetarievisningen om stjärnor som föds, lever, dör och föds igen var en mycket lärorik och rolig upplevelse. Jag som vuxen kunde ha en bra överblick över var barnen befann sig eftersom det inte var så stort. Den digitala klätterväggen blev snabbt en favorit, vi enades om att en sådan skulle de ha i gympasalen i skolan... Vi ska dit igen så småning om. Kan verkligen rekommendera detta för alla som har barn i skolåldern.
(2014-08-18)

Rolig dag på Vattenhallen
Idag har vi besökt Vattenhallen i Lund. Det blev några roliga timmar där barnen 3, 6 och 9 år gamla fick testa en massa saker och titta på experiment. Hela familjen hade en jättebra dag och vi rekommenderar varmt stället.
(2014-07-30)

Kul familje upplevelse!
man får leta lite men fort hittar man kul saker att prova på och testa! mycket bra tt det finns riklift med personal!
(2014-01-23)

Kul för hela familjen på Vattenhallen!
Vattenhallen Science Center vid LTH i Lund har spännande upplevelser för hela familjen! Vi var där med våra tjejer 3½ och 6 år gamla, och de, såväl som mamma och pappa, gillade detta ställe. En massa prova-på-saker och experiment som dels var på lagom enkel nivå för de små men dels också med bakgrundsinfo och fakta för att intressera oss vuxna. Kemiexperiment, bygg en egen ficklampa, gör din egen läsk eller badbomb, familjefemkamp, digital klättervägg, och inte minst den fantastiska planetarieföreställningen, gör att detta är ett ställe vi definitivt kommer att återvända till!
(2013-08-01)

Perfekt för nyfikna barn och vuxna med experimentlust
Vi var i dagarna på besök på Vattenhallen Science Center LTH i Lund. 2 vuxna och två barn som båda fyller 6 år i höst. Det var en höjdare för oss alla. Eftersom båda barnen gillar experiment provade vi på det mesta de hade att erbjuda. Det fanns personal tillgängligt att fråga och instruktioner för experimenten. Vi hittade lagom kluriga experiment för barnen.Vi var även inne i planetariet och såg en visning om våra planeter. Rek. ålder 5 år, och den gränsen bör man hålla tycker vi. Den här dagen var det experimentshow med Berta Drake. Det var tyvärr lite mycket besökare denna dagen för att engagera alla barn som ville vara med. Fanns en digital klättervägg med olika utmaningar som våra barn verkligen gillade. En shop vid utgången med prisklasser för alla. Det enda vi saknade var att kunna köpa någon lättare mat som korv m. bröd eller liknande. Automaternas utbud var godis och fika. Hittade ingen info på Vattenhallens sida ang. servering eller inte. Så ta gärna med fikakorg. Ett härligt utflyktsmål som vi rekommenderar för en dagsutflykt.
(2013-08-01)

Lärorikt och kul
Vattenhallen Science Center LTH kan ses som ett "Experimentarium light" och då syftar jag på Experimentarium i Köpenhamn som är betydligt större och mer omfattande. Detta är dock fullt tillräckligt för en dagsutflykt och föreställningen var minst lika bra som på andra sidan sundet (om man ska jämföra). Lärorikt och kul på samma gång. Rekommenderas.
(2013-01-11)

Roligt och samtidigt lärorikt
På Vattenhallen får barnen en introduktion till naturvetenskap samtidigt som de har roligt. På loven arrangeras ofta olika shower som åskshow och biologishow. Mina barn gillar den digiwall som finns; en slags interaktiv klättervägg där barnen kan leka olika lekar och tävla.
(2012-02-27)

Lärorikt besök
Idag var vi på Vattenhallen i Lund med barnen som snart är 7 respektive 2 ½ år. Stora killen älskar experiment och det här var verkligen ett lämpligt utflyktsmål för honom! Här finns en digital klättervägg med flera olika utmaningar och en stor hall med olika experiment och övningar. Här finns lite av varje, allt från små solcellsstyrda djur och hologram till ultraljud och laser. Idag var det dessutom åskshow. Trevligt och lärorikt, men det kändes inriktat till stora barn och vuxna. I stora hallen finns gott om personal som gärna visar olika experiment och förklarar om och om igen vad som händer, och det anpassas gärna efter åldersnivå på besökarna.
Inne i Vattenhallen finns numera även Lunds Planetarium med olika visningar av himlar och planeter. Det kostar extra inträde och man skall nog ha barn som kan sitta stilla… så därför gick vi inte in här idag.
Vi kommer absolut återvända, det är ett lagom besök en regnig dag, med trevlig och engagerad personal. Det är på inget sätt i storlek eller nivå med Experimentariet i Köpenhamn, men desto mer personligt. Vid utgången finns också en liten shop med trevliga saker som har anknytning till naturvetenskaperna. Det finns inget café så ta gärna med egen fikakorg, annars får du köpa kaffe och godis från en automat.
(2011-01-15)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


KKK         26G      
R      3      9   NYE
633   NO3   5UN      
S 8    T    Q     HO1
25O         HNA      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se