Havets Hus
Annons

Havets Hus

(29 omdömen)
Aquarium / tropikarium | Djurpark
Havets Hus>
Favorit sparadSpara favorit

Havets Hus

Västkusten har ett fascinerande djurliv och vill du uppleva det så nära det går, utan att gå en dykarkurs, så åk till Havets Hus i Lysekil.

Studera bläckfiskar, beskåda färgsprakande havsanemoner och bekanta dig med hajar! På Havets Hus finns sammanlagt 40 akvarier, och vid klappakvariet får man till och med känna försiktigt på vissa arter.

Man kan även prova på att åka på ett 1½ timme långt sälsafari ute i skärgården. Här finns en cafeteria med utsikt över Gullmarsfjorden och en trevlig souvenirbutik.

Havet och dess djurliv väcker beundran och förundran hos många människor.

Vissa djur har vackra färger, andra byter kön och någon har tänder i magen. På Havets Hus finns över 100 fascinerande arter, från småfläckig rödhaj till död mans hand. Alla hemmahörande eller på besök i Västerhavet.

Akvariet erbjuder många spännande upplevelser. Färden börjar vid strandområdet och fortsätter genom Västerhavets olika miljöer ända ner till de djupa bottnarna. Känn på sjöstjärnor och eremitkräftor i klappakvarier, lär lekfullt på Havets Hus strandskola, inspireras av en guidad tur, se dykare som matar djuren och delta i olika temadagar.

Från det största, tunnelakvariet som innehåller 140.000 liter saltvatten, till de minsta som rymmer 70 liter. I tunnelakvariet går du torrskodd, omgiven av vatten, bland pigghaj, torskar, havsålar m.fl. Du kan sitta i teatern framför cylinderakvariet och fängslas av det marina livet som visas genom den stora akrylglasrutan. Teatern blir biosalong flera gånger dagligen då kortare marinbiologiska filmer visas.

Vattnet till Havets Hus tas in kontinuerligt från Gullmarsfjorden på 32 meters djup. Saltvattnet, 30 -33 promille, är här av mycket god kvalité. Det vill säga med god syresättning och fritt från föroreningar. Detta är en förutsättning för att fiskarna och djuren skall må väl.

facebook.com/pages/Havets-Hus/10... »
Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Havets Hus webbsidor.
Hitta
Strandvägen 9, Lysekil
Bohuslän, Västra Götalands län, Lysekils kommun

Med bil från till Havets Hus är det ca 1 km (4 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Lysekil ligger längst ut på Stångenäset omgiven av Gullmarsfjorden i söder och Brofjorden i norr. Havets Hus ligger i centrala Lysekil. Det är lätt att hitta - skyltar visar.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Havets Hus har snittbetyg 6.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 29 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Dåligt!
Tyvärr så har de inte någon organiserad besökande rutiner. Var beredda på långa köer!!! 2-3 timmars kö! Inte värt pengarna. De borde ha ...
Läs mer »
Litet mysigt stä?le
Vi var ett besök på havets hus och vi är i familjen 2 vuxna och 2 barn på 11 och 15 år. Först och främst var det svårt hitta parkering. Vi...
Läs mer »

17 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Havets Hus. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


KPS         13A      
  M    7    R F   TNM
  D   EN3   8 G      
  5    H    C C   BXN
  W         X46      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se