Tonåringar i mellersta Sverige
Annons

Attraktioner för tonåringar i mellersta Sverige

Vad kan man göra tillsammans när barnen blir större? Många familjer undrar vad man kan göra med barnen när djurparker och lekland inte lockar längre. Vi har finkammat Sverige från norr till söder på äventyr och annat som kan locka med en tonåring!

Boda Borg Karlskoga
Boda Borg har äventyrshus med spännande questar på flera ställen i Sverige.

Camping
Flera av Värmlands Campingplatser erbjuder massor av aktiviteter på temat äventyr i naturen.

Södermanland

Vid Åkers Styckebruk i Södermanland finns fina kanotvatten, perfekt för en mysig weekend tillsammans med din tonåring. Kanoterna kan du hyra hos Kanotkungen.

I Södertälje ligger Kart racing Club, de är kända för att ha Sveriges snabbaste och finaste hyrbilar!



Värmland

I Värmland har man satsat stort på äventyr och upplevelser i naturen. Många av campingplatserna erbjuder aktiviteter utöver det vanliga. Som tex kanoting, fiske, cykling, älg- och viltsafari, flygupplevelser, timmerflotte, dressin, Husky vandringar  mm.

Husky
Ett par dagar på Sunnebo Huskyfarm är toppen för hundtokiga tonåringar!

Tips på företag med stora utbud: Rådastrands Camping (Activ Rådastrand), Alevi Camping, Sysslebäcks Stugby och camping och Fredros Gård.

Rena himmelriket för den hundtokige är  Huskyfarmen i Sunnemo. Tänk att få bo på ett ställe där väldigt mycket kretsar kring dessa härliga hundar!

I Karlskoga ligger Boda Borg, ett häftigt ställe att utmana varandra på!

 

Västmanland

Spännande naturupplevelser som vargspaning, överlevnadsläger, ugglesafari och transafari kan man vara med om i Västmanland. Tips på arrangörer av spännande äventyr: Svea Äventyr, Skogens Konung och Birdsafari Sweden.

Falu gruvaEtt besök i Falu gruva - väldigt spännande och mycket häftigare än man tror!.

Lugnets Äventyr
Har ni testat segway? De finns på Lugnets Äventyr.

 

. Besöker ni Malmö på sommaren så ta er till Sibbarps badplats, här finns Sibbarps skatepark och dessutom fina bad.För tonåringen som gillar havsbad passar annars djuphavsbadet i västra hamnen med sin lite coolare stil perfekt.

 

Uppland

Upplev farten, spänningen och glädjen på en av Sveriges äldsta gokartbanor. Den heter Ös-We Ring Gokartstadium och ligger i Upplands Väsby. En annan Gokartbana är Nordic Gokart & Events i Uppsala.

Connors kajak kan man prova på havspaddling utan att man behöver några förkunskaper alls. Vill ni hellre hålla er på landbacken kan ni prova på fotbollsgolf i Uppsala, det är precis så tokigt som det låter – golf men med en fotboll!



Gästrikland

I Valbo ligger Äventyrshuset Alborgen, ett helt hus fyllt med spännande och roliga upplevelser för äventyrslystna i alla åldrar, typ Fångarna på fortet. Intressant kan det säkert också vara att besöka Kvarnbackens Prylmuseum. Där får man en överskådlig bild av utvecklingen av ett antal tekniska apparater vi idag använder dagligen.


Dalarna

Ett besök i Falugruva med dess hisnande djup och väldiga salar är ett måste när man är i Dalarna.

För den som gillar naturäventyr finns ett stort utbud av både vildmarkscamp med bäver-, björn- och älgsafari, aktiviteter som bergsklättring, mountainbike, paintball, lerduveskytte, kamper, gokarts, gäddsafari, bäversafari, fjällfiske, forsränning, islandshästar och mycket mer.

Tips på företag med stora utbud: HamraVild, Ävetyrscentrum i Dalarna, Lugnets Äventyr, Malugns Äventyr, Mon Gård och  Ingevallsbo Turridning.


Av: · · Senast uppdaterad 2020-02-28
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se