Västkusten - Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund
Annons

Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund

Mer än hälften av all svensk hummer och nästan alla ostron kommer till Grebbestad med båt. Det är därför ingen överdrift att säga att i Grebbestad kretsar det mesta kring bryggan. Så vill ni njuta av sol och riktigt goda skaldjur är Grebbestad det rätta stället!

Fjällbacka var en av Ingrid Bergmans favoritplatser. Det är ett charmigt fiskeläge som är väldigt mycket Västkusten. Ta med barnen och promenera upp till Vetteberget en dag. På vägen mot toppen går ni genom den 200 m långa Kungsklyftan, där Tage Danielsson spelade in Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter, du vet.

Vill ni uppleva ännu mer vacker natur så kan ni besöka Bullarebygden. Vandra förbi Bullaresjöarna och kanske upp på Kynnefjället. Jättefint!

I Hamburgsund har människor bott i minst 6 000 år. Idag är Hamburgsund ett sömnigt fiskeläge och en vacker liten badort. Ett tips är att ta färjan över till Hamburgö.

Bohuslän, och speciellt Tanumtrakten, är världsberömt för sina hällristningar från bronsåldern. Hällristningarna är med på FN:s världsarvslista och finns att se på Vitlycke museum i Tanumshede. Svenneby kyrka från 1100-talet och Tanumstrands äventyrsbad är två andra populära utflyktsmål för barnfamiljer.

Läs mer: Familjkul i Bohuslän »




Senast uppdaterad 2014-09-19
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se