Västkusten - Varberg och Kungsbacka
Annons

Varberg och Kungsbacka

Under första hälften av 1800-talet var Varberg en populär kurort. Än i dag kan du bada tångbad, få lerinpackningar och annat välgörande för kropp och själ. Men de flesta åker till Varberg för att bada, och på de långa sandstränderna hittar du och din familj säkert er egen lilla strandbit om ni vill vara för er själva.  

Varberg har också en trevlig historia att berätta, inte minst kring fästningen från 1200-talet. Den ansågs vara västerhavsområdets starkaste och har aldrig intagits. I fästningens museum ligger den välbevarade Bockstensmannen (spännande för skolbarn att få se!) från 1300-talet. På museet har man sommartid särskilda barnvisningar, och rolig avslutning med skattjakt.

I Varberg är det lätt att roa sig. Här vimlar det av uteserveringar och det finns också många små trevliga butiker att tömma semesterkassan i. Varje onsdag och lördag är det marknad på torget.

Strax utanför de centrala delarna av Varberg hittar du mysiga små fiskelägen och sommaridyller – missa inte glassen i Träslövsläge.

Styr ni kosan norrut kommer ni till Kungsbacka. Här kan ni besöka Tjolöholms Slott, byggt av en engelsk köpman vid senaste sekelskiftet. Inne i Kungsbacka anordnas varje dag en torghandel som brukar vara trevlig och välbesökt.

Läs mer: Allt familjkul i Halland »


Senast uppdaterad 2014-09-22
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se