Menorca - Underbart resmål för barnfamiljer!
Annons

Menorca - Underbart resmål för barnfamiljer!

Resebloggaren Desires, som också är medlem här på Barnsemester, åkte till Menorca med dotter, svärson och barnbarnen. Det är en riktigt härlig medelhavsö utanför Spaniens kust och passar perfekt för barnfamiljer. 

Menorca

Mallorcas lillasyster Menorca är definitivt ingen partyö! – utan en stillsam, vacker och grön liten ö med unik natur och flera av Spaniens vackraste stränder och kristallklart turkosblått vatten!

I turistorten Cala’n Bosch tyckte vi det var perfekt att bo. Vi reste dit tillsammans med dottern/svärsonen/barnbarnen 5 + 8 år! Detta är ju verkligen en turistort, men trots detta trivdes vi och tyckte det var mysigt här! Vi var där i slutet av juni månad, så den verkliga högsäsongen hade ju inte riktigt börjat då.

På dagarna njöt vi av denna rofyllda miljö, barnen växlade med bad i poolerna och i det knallblå sköna havsvattnet. Den fina havsviken låg bara 5 min gångväg från vårt hotell. På kvällarna gick vi den korta promenaden till den charmiga marinan, där det låg mängder av bra och mysigt belägna restauranger som serverade läckra skaldjursrätter, fisk, tapas, goda kötträtter. Alla typer av ”matställen” hittar du här, mysiga gourmetrestauranger för de vuxna, men även många bra enklare pasta/pizzarestaranger, hamburgerställen etc som barnen gillade.

Intill marinan finns leklandet Goody Goody som förstås uppskattades av barnen. Här kan barnen rasa runt bland vattenrutschkanor, hoppborgar och köra minibilar! I detta område finns också fler möjligheter till lek/spel för barnen. 

Utflykter att göra:

  • Menorcas mest pittoreska stad är Ciutadella (se fotot), som ligger bara 45 min bilväg härifrån. Det går flera bussar dit. Staden har en väldigt vacker gammal stadsdel och en underbar hamn, en jättecharmig stad som är lätt att bli förälskad i! Så missa inte den lilla staden när ni är här!
  • En härlig båtutflykt kan man göra från hamnen i Cala’n Bosch, båten tar dig ut till någon/några av de fantastiskt sköna stränderna som ligger som ett pärlband utmed denna kust. Menorca sägs ha Spaniens finaste stränder!
  • Rida är också populärt att göra här, t ex på Menorca a Caballo. Där kan man ta en ridtur i skogen och utmed stranden. (kostar ca 50 EUR för ett par timmar, 2015).

Vi åkte till Menorca tillsammans med barn och barnbarn och såg många andra familjer som också reste på detta sätt. Detta var verkligen ett perfekt resmål för att vara tillsammans flera generationer, det fanns något för oss alla! Både vi vuxna och barnen trivdes verkligen här och kände att hit vill vi åka tillbaka!

Desires resetips: Menorca (fler härliga bilder) »


Menorca-info

Att flyga till Menorca från Stockholm tar ca 3½ timmar, och från Malmö ca 3 timmar. Chartersäsongen är mellan maj och oktober. Tips på arrangörer som ordnar resor hit är TUI och Solresor.

Mer info om Menorca och tips på roliga familjenöjen »


Av: · · Senast uppdaterad 2016-01-19
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se