Halloween och höstlovsfirande på Danska familjenöjen
Annons

Halloween och höstlovsfirande på Danska familjenöjen

Det danska höstlovet ligger två veckor tidigare än det svenska och då slår många av de danska familjeparkerna på stort med ett härligt Halloweentema! För många Svenskar är det lika nära till de populära familjeparkerna här. Kika och se om du hittar något som passar dig och din familj!

Magisk Halloween i efterårsferien Våra beräkningar i gäller för 2 vuxna + 2 barn under efterårsferie / Halloween 2016. Vid färje- och broavgifter är priserna om inget annat anges enkel resa inklusive bil. Bensinkostnaderna är uträknade på 14.50 kr/l & 0.88 l/mil.

Nedan visas de olika platerna sorterade efter avstånd till vald stad. Visa platerna på en karta »


Tivoli i Köpenhamn  

Tivoli i Köpenhamn

2019  

Öppet under både det danska och det svenska höstlovet (11 okt - 3 nov).

Sön - tors: 11.00 - 23.00
Fre - lör: 11.00 - 24.00

Tivoli i Köpenhamn

Under Halloween dekoreras Tioli med mer än 20.000 pumpor, spöken och spindlar som sprider (o)trevlig stämning. Den unika atmosfären har gjort Halloween på Tivoli till en tradition för många och här finns något för både den som vill skrämmas och den som föredrar det (o)behagligt mysigt.

Ljuset när mörket faller är helt magiskt, och hela parken har en härlig Halloweenatmosför. Förutom handverk och delikatesser så har parkens åkattraktioner öppet som vanligt.

Läs mer: Halloween i Tivoli »

Entrepris
Entrén kostar 120 DKK för alla 8+ och 50 DKK för barn 3-7 år. Turpass (åkband) kostar 230 - 290 DKK.


Djurs Sommerland  

Djurs Sommerland

2019  

Öppet under det danska hövstlovet (v.42)
14 - 20 okt: 10.00 - 18.00

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland firar "Magisk Halloween" med ett stort Halloween-event för hela familjen med imponerande utsmyckningar. Parken dekoreras med 25.000 färgglada pumpor, rasslande skelett och gigantiska spindlar.

Här finns gott om magi, spöken och äkta häxor.  Barn kan testa häxsskolan och modiga besökare kan passa på att besöka deras läskiga spökhus!

När parken stängs och skymnigen faller finns möjligheten att boka ett bord för en magiskt kväll i Kyrkogårdserstaurangen eller jubileumsfest i pumpafabrikens personalmatsal - där modiga familjer kan se fram emot ohyggliga överraskningar och skrämmande bra underhållning.

Läs mer: Magisk Halloween på Djurs Sommerland »

Entrepris
Entrén kostar 295 DKK. Fri entré för barn under 3 år.


Odense Zoo  

Odense Zoo

2019  

Öppet alla dagar, men Halloween firas under det danska höstlovet (v.42). Då har parken även extra kvällsöppet.

Odense Zoo

Odense Zoo firar Halloween under danskarnas ohyggligt roligta höstlov. Parken pryds av pumpor, faklor och massor av dekorationer och programmet är fyllt med roliga och läskiga aktiviteter för både barn och vuxna.

Ge pumpor till djuren, åk med Halloweenexpressen och kika på spindlar, ormar och kackerlackor. På djurkyrkogården kan du besöka gravar från djur från miljontals åt tillbaka, och i de övergivna zombiehuset funns massor av läskiga zombies!

Läs mer: Halloween på Odense zoo »

Entrepris
Vuxen 200 DKK och barn 3-11 år 100 DKK.


Legoland  

Legoland

2019  

Öppet under både det danska och det svenska höstlovet (6 okt- 3 nov).

De flesta aktiviteter arrangeras 6 - 27 okt.

Legoland

LEGOLAND® firar Halloween med ohyggligt roliga dagar! Parken är utsmyckad med roliga LEGO® halloween detaljer och tusentals pumpor. Det blir extra (o)mysigt när mörkret faller och de vackra detaljerna får en extra atmosfär av parkens många ljus.

Under perioden 6 - 27 oktober anordnas flertalet Halloween-aktiviteter och Legoland invaderas av skrämmande mysiga varelser som skapar spänning i hela parken. Besök dom i Brick or Treat-husen eller möt dom runt om i parken och vid Halloween-aktiviteterna.

 

 

Läs mer: Legoland »

Entrepris
Alla över 2 år: 399 DKK


Vad kostar det att bila till Danmark?

För att komma över till Danmark från Sverige kan ni välja mellan att åka färja eller köra via Öresundsbron. Förutom bensinkostnaden tillkommer alltså färjeavgifter och/eller broavgifter. OBS! Priserna vi anger nedan är enkel resa inkl bil. Färjepriserna varierar vanligtvis beroende på avgång.

Göteborg - Fredrikshamn
Restid: 2 tim (snabbfärja) alt. 3 tim 15 min
Pris: Från 704 kr enkel resa, bil och förare. /enkel resa OBS! Högsäsong och populära tider är (mycket) dyrare.

Helsingborg - Helsingör
Restid: ca 20 min
Pris: fr 630 kr för en bil med 5 personer/enkel resa lågprisbiljetter fr 279 kr. AutoBizz 339 kr.

Öresundsbron
Restid: ca 10 min (bil), 5 min (snabbtåg)
Pris: 720 kr/enkel resa alternativt 250 kr om du har ØresundGO.

Bila mellan Jylland och Själland

Reser ni från Skåne och ska till Jylland eller via färjorna från Göteborg eller Varberg och ska till Själland måste ni köra över ytterligare en bro eller ta en extra färja.

Själlands Odde - Ebeltoft Vig
Pris: 749 DKK/enkel resa alternativt 249 DKK för lågprisbiljett.

Storabältsbron
Pris: 270 DKK/enkel resa . Rabatt med brobizz alt paket från Scandlines.

Rabatter och erbjudande

Storabältsbron, Scandlines, Öresundsbron och vissa av rederierna brukar alla ha olika deals och paketpris till olika familjenöjen när man använder deras resvägar.




Barnsemester.se reserverar sig för eventuella räknefel och faktafel. Kontrollera alltid uppgifterna med familjeparken innan du reser dit.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-09-17
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se